Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Συλλήψεις αστυνομικών και εμπλοκή στρατιωτικού σε διαδικτυακή επίθεση κατά δημοσιογράφου

Τα φαινόμενα “μπούλινγκ” κατά δημοσιογράφων πληθαίνουν και οι επιθέσεις που δέχονται έχουν ποικίλες μορφές. Κοινός στόχος είναι ο  εκφοβ...

Τα φαινόμενα “μπούλινγκ” κατά δημοσιογράφων πληθαίνουν και οι επιθέσεις που δέχονται έχουν ποικίλες μορφές. Κοινός στόχος είναι ο εκφοβισμός και η λογοκρισία. Καλό θα ΄ναι η ΕΣΗΕΑ να πάρει δημόσια θέση πριν η κατάσταση γίνει μη αναστρέψιμη. Προς το παρόν ο κάθε δημοσιογράφος αμύνεται με τον τρόπο που θεωρεί πιο αποτελεσματικό… Αυτά με αφορμή τα όσα συνέβησαν στη Μυτιλήνη και στα οποία εμπλέκονται αστυνομικοί και στρατιωτικός!
Τρεις Αστυνομικοί εκ των οποίων οι δυο συνελήφθησαν στα πλαίσια του αυτοφώρου και ένας στρατιωτικός συγκαταλέγονται στην ομάδα που τις τελευταίες μέρες εξαπέλυσε διαδικτυακή επίθεση κατά του δημοσιογράφου, ανταποκριτή του ΑΠΕ-ΜΠΕ στο βόρειο Αιγαίο, Στρατή Μπαλάσκα.
Στις 16 Αυγούστου με αφορμή χρονογράφημα του δημοσιογράφου το 2015 στην εφημερίδα της Μυτιλήνης «ΕΜΠΡΟΣ» που αναδημοσιεύθηκε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο Στρατής Μπαλάσκας δέχθηκε μια πρωτοφανή διαδικτυακή επίθεση. Το χρονογράφημα αναφερόταν σε ένα μικρό υπόγειο παρεκκλήσι της Παναγιάς που βρισκόταν ανάμεσα στους οίκους ανοχής της Μυτιλήνης του μεσοπολέμου και το οποίο χρησιμοποιούσαν για τις λατρευτικές τους ανάγκες οι γυναίκες, Μικρασιάτισες πρόσφυγες στην πλειοψηφία τους, που δεν τους επιτρέπονταν να πάνε στις άλλες «εκτός των τειχών και «καθώς πρέπει» εκκλησίες. Το χρονογράφημα στηρίζονταν σε ιστορικές πηγές και σε έρευνα του ίδιου του δημοσιογράφου που ενεργά ασχολείται με θέματα τοπικής ιστορίας και ιδιαίτερα με την ιστορία των Μικρασιατών προσφύγων στη Λέσβο.
Ακολούθησε συντονισμένη δράση με την οποία άρχισε να διαδίδεται διαδικτυακά ο τίτλος του άρθρου και μόνο αυτός συνοδευόμενος από σχόλια που προσέβαλαν επαγγελματικά, συκοφαντούσαν και εξύβριζαν. Καλούσαν μάλιστα και στην ηθική και φυσική εξόντωση του δημοσιογράφου. Προσέβαλαν ακόμα και τη μνήμη της νεκρής μητέρας του δημοσιογράφου.
Των παραπάνω είχαν προηγηθεί και άλλα επεισόδια. Το απόγευμα της Κυριακής 12 Αυγούστου στην προκυμαία της Μυτιλήνης ενώ περπατούσε δέχθηκε επίθεση με ύβρεις και απειλές από τρεις αγνώστους που συμμετείχαν στην υποστολή της σημαίας στο λιμάνι της. Το γεγονός το κατήγγειλε μάλιστα στην τοπική ηγεσία της αστυνομίας. Ανήμερα της 15ης Αυγούστου καλύπτοντας δημοσιογραφικά την πυρκαγιά στο άλσος Τσαμάκια της πόλης δέχθηκε φραστική επίθεση από έτερο άτομο το οποίο την επομένη μέσω της προσωπικής σελίδας του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης του επιτέθηκε ξανά λεκτικά.
Πάντως δεν είναι η μόνη φορά που οι δημοσιογράφοι της Λέσβου έχουν δεχθεί επιθέσεις ενώ έκαναν τη δουλειά τους. Μάλιστα η δράση τους, καταγγέλλεται ως ανεξέλεγκτη αφού οι μηνύσεις που κατατέθηκαν σε βάρος τους αλλά και η γενικότερη δραστηριότητα τους ελέγχονται από τη δικαιοσύνη με χαρακτηριστική βραδύτητα. Ας σημειωθεί ότι πολλοί από τους συμμετέχοντες στη συγκεκριμένη ομάδα ελέγχονται για πολύ σοβαρές πράξεις σε σχέση με τα επεισόδια σε βάρος μεταναστών τον περασμένο Απρίλιο πλην όμως η όλη υπόθεση βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της προανάκρισης.



Τον περασμένο Μάιο κατατέθηκε αναφορά από το τμήμα βορείου Αιγαίου της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ) μαζί με το σύνολο των στοιχείων που αποδεικνύουν την καταγγελλόμενη δράση, πλην όμως δεν έχει ξεκινήσει καν η διαδικασία της προκαταρκτικής εξέτασης.
Ας σημειωθεί ότι συνελήφθη αστυνομικός στο πλαίσιο του αυτοφώρου το βράδυ του Σαββάτου μετά από μήνυση του Στρατή Μπαλάσκα, ο οποίος απολογήθηκε και αφέθηκε ελεύθερος, όμως λίγες ώρες μετά επανήλθε συνεχίζοντας τη εξύβριση, τη συκοφαντία και τις απειλές. Σήμερα Δευτέρα υπεβλήθη σε βάρος του συμπληρωματική μήνυση οπότε ο Αστυνομικός συνελήφθη για δεύτερη φορά και απολογήθηκε.
Συνολικά κατηγορούμενοι για την υπόθεση, γεγονός που αναδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος, είναι τρεις Αστυνομικοί και ένας υπαξιωματικός του Στρατού. Εναντίον των τριών Αστυνομικών διατάχθηκε και διοικητική έρευνα προκειμένου να εξετασθούν τα παραπτώματα στα οποία έχουν υποπέσει.
Συνολικά για τη διαδικτυακή επίθεση κατά του δημοσιογράφου έχει ζητηθεί με μηνυτήρια αναφορά η άσκηση δίωξης σε 15 άτομα.



Δήλωση Στρατή Μπαλάσκα
«Την περασμένη Κυριακή 12 Αυγούστου στο λιμάνι της Μυτιλήνης δέχθηκα επίθεση από ομάδα ακροδεξιών που επέστρεφαν από τη γνωστή φιέστα της υποστολής της σημαίας και οι οποίοι εν μέση οδώ με καθύβρισαν και με απείλησαν. Ακόμα και στη διάρκεια της φωτιάς στο άλσος Τσαμάκια ανήμερα της Παναγιάς, άλλος ακροδεξιός ο οποίος όλως τυχαίως βρέθηκε εκεί, με έβριζε την ώρα της δουλειάς μου φωνάζοντας ότι καλύπτω τους “λαθροπιθήκους” και “τα πιάνω από τις ΜΚΟ”. Ανάλογη ήταν και η ανάρτηση του στο Facebook λίγες ώρες μετά στην οποία με αποκαλούσε «χοντρομα…» και «τομάρι».
Θεωρώ ότι κάποια στιγμή οι μέχρι τώρα λεκτικές φυσικές ή διαδικτυακές επιθέσεις θα περάσουν σε επίπεδο απόπειρας φυσικής εξόντωσης κάποιου από όλους εμάς. Στη Μυτιλήνη λειτουργεί οργανωμένο τάγμα εφόδου, συμμορία που μέρα με τη μέρα η δράση της αναβαθμίζεται τα δε μέλη της αποθρασύνονται κυρίως λόγω της ατιμωρησίας. Από τους πρώτους στόχους τους εμείς ΟΛΟΙ οι άνθρωποι της ενημέρωσης.
Οι όποιες μας παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη σε επίπεδο Λέσβου αποδεικνύονται σε αντίθεση με τη γειτονική μας Χίο αργές ενώ έχω την αίσθηση ότι το προχώρημα τους εμποδίζεται από ένα αόρατο πέπλο προστασίας της συμμορίας αυτής. Τρεις και τέσσερις σχεδόν μήνες μετά τις αναφορές μας στον Εισαγγελέα μετά την παράσταση που πραγματοποιήσαμε, και ουσιαστικά τίποτα δεν έχει γίνει ακόμα.
Να περιμένουμε η όλη κατάσταση να οπλίσει το χέρι κάποιου φανατικού; Να περιμένουμε να πέσει θύμα κάποιος από εμάς ή κάποιος από αυτούς που ο φανατικός θεωρεί εχθρούς για να λειτουργήσει ΑΜΕΣΑ η Δικαιοσύνη; Τι άλλο πρέπει να γίνει στο νησί για να γίνει αντιληπτό ότι εξόν από την ψήφο των ακραίων υπάρχει και η υπόθεση της Δημοκρατίας και της υπεράσπισης των θεσμών της;»
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Συλλήψεις αστυνομικών και εμπλοκή στρατιωτικού σε διαδικτυακή επίθεση κατά δημοσιογράφου
Συλλήψεις αστυνομικών και εμπλοκή στρατιωτικού σε διαδικτυακή επίθεση κατά δημοσιογράφου
https://3.bp.blogspot.com/-bg72K1qdGBY/W3sldl8I9UI/AAAAAAAEJ-U/O_Lpyoxwm7sRE6ZNrjJtPpOvEpphKilUACLcBGAs/s640/ypologistis.jpg
https://3.bp.blogspot.com/-bg72K1qdGBY/W3sldl8I9UI/AAAAAAAEJ-U/O_Lpyoxwm7sRE6ZNrjJtPpOvEpphKilUACLcBGAs/s72-c/ypologistis.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2018/08/blog-post_868.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2018/08/blog-post_868.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy