Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Ανακοίνωση της ΑΝΕΑΕΔ για τα Μετοχικά Ταμεία

ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. Ανεξάρτητη Ένωση ...

ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ.
Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων
Ενόπλων Δυνάμεων
Φειδίου 10, 5ος όροφος
10678 ΑΘΗΝΑ
Κιν. 6989 764 762
E-mail:  aneaed@gmail.com
Μέλος του EUROMIL



  
                                                                                                          Αθήνα, 31 Ιουλίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  Νο  5 / 2018


ΘΕΜΑ: Μετοχικά Ταμεία

                 Με μεγάλη μας έκπληξη διαβάσαμε σε προσωπική ιστοσελίδα, στο facebook, «προδημοσίευση» άρθρου του κ. Β. Ροζή, προέδρου της ΕΑΑΣ, με θέμα τα μερίσματα στα Μετοχικά Ταμεία. Το άρθρο αυτό θα περιέχεται στην εφημερίδα «Εθνική Ηχώ» μηνός Ιουλίου που εκδίδεται απο την ΕΑΑΣ.
Δεν είναι πρακτική μας να σχολιάζουμε αναρτήσεις στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, αλλά κατ’ εξαίρεση λόγω ιδιαιτερότητας και επειδή αναδημοσιεύτηκε σε γνωστή ιστοσελίδα,θα αναφερθούμε σε αυτό.
Στην υπόψη ανάρτηση ο κ. Ροζής αφού διολισθάνει σε επικίνδυνες  θεωρίες περί επικουρικότητας των ταμείων, συμμετοχής του εργοδότη κλπ, υποστηρίζει εν κατακλείδι, ότι τα μερίσματα των ΜΤ (χωρίς να αναφέρεται σε άλλους ειδικούς λογαριασμούς), πρέπει να εξισωθούν για λόγους «ισότητας». Οι κοινωνικοί πόροι που εισπράττονται από αυτά θα πρέπει, με μέριμνα της ΓΔΟΣΥ / ΥΠΕΘΑ να αποδίδονται στα Ταμεία με βάση τον αριθμό των μερισματούχων η μετόχων. Και τέλος, για όλα αυτά ότι υπάρχει η ομόφωνη απόφαση του ΔΣ ΜΤΣ, σχετική πρόταση από το ΜΤΣ  προς τον ΥΕΘΑ και αναμένεται σχετική κατάθεση σχεδίου νόμου προς τη βουλή των Ελλήνων.



Στη παρούσα ανακοίνωσή μας δεν θα αναφερθούμε στις παθογένειες δεκαετιών  που ταλανίζουν το ΜΤΣ, δεν είναι η ώρα και ο τόπος, μιας κι ακόμα συνεχίζεται η δικαστική διερεύνηση για το πώς ένα ανθηρό ταμείο κατέστη σε αυτή τη δυσμενή κατάσταση.
Αντί αυτού θα θέσουμε κάποια ουσιαστικά ερωτήματα (όχι ρητορικά), για τα οποία θα περιμένουμε απάντηση.
1. Υπάρχει πράγματι απόφαση του ΔΣ ΜΤΣ για το θέμα και μάλιστα ομόφωνη;
2. Σε ποια φάση βρίσκεται η σύνταξη αυτού του «σχεδίου νόμου» και από ποιους;
3. Είναι σε γνώση των ΜΤΝ και ΜΤΑ τα παραπάνω, ελήφθη η άποψη τους και αν ναι, ποια είναι;
4. Είναι σε γνώση των Ενώσεων ΝΠΔΔ ΕΑΑΝ και ΕΑΑΑ τα παραπάνω και ποια είναι η θέση τους γι’ αυτά ;;
5. Τι εννοεί ο κ. Ροζής με την κατάληξη της ανάρτησης του «Ο αγώνας συνεχίζεται…»
Από καιρό κάποιοι ψάχνουν να βρουν τρόπους να περιορίσουν την αυτόνομη λειτουργία των Μετοχικών Ταμείων ή και να τα καταργήσουν τελείως, αποσπώντας την περιουσία τους και καθιστώντας τα σαν κάποια άλλα διαλυμένα επικουρικά.
Μήπως ο λαγός φάνηκε στον ορίζοντα;;;

                                                           Για το ΔΣ της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ.

                       Ο   Γραμματέας                                                                Ο Πρόεδρος
 
                  Ευθύμιος  Γκιτέρσος                                                     Γιώργος Ροΐδης



Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Ανακοίνωση της ΑΝΕΑΕΔ για τα Μετοχικά Ταμεία
Ανακοίνωση της ΑΝΕΑΕΔ για τα Μετοχικά Ταμεία
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhTkvXWAYZ8htGtq8RwUpPTBkAIkSUSx2Z4Keh4mQ_oivAUqYUFSk6xlWBevwG4BX7mEfDDdBGsEDXW7bS5ltrPCaSf1xSaNyzbbgZtgj1wbaH7VXErJLQLqqMcZ87nlU5f7o6BIL1kbaPH/s640/ANEAED-630x294.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhTkvXWAYZ8htGtq8RwUpPTBkAIkSUSx2Z4Keh4mQ_oivAUqYUFSk6xlWBevwG4BX7mEfDDdBGsEDXW7bS5ltrPCaSf1xSaNyzbbgZtgj1wbaH7VXErJLQLqqMcZ87nlU5f7o6BIL1kbaPH/s72-c/ANEAED-630x294.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2018/08/blog-post_76.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2018/08/blog-post_76.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy