(Φωτό αρχείου) Του Ηλία Προύφα Ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη του Στρατού Ξηράς στον Έβρο, α...
(Φωτό αρχείου)
Του Ηλία Προύφα
Του Ηλία Προύφα
Ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη του Στρατού Ξηράς στον Έβρο, αφορά τον τομέα της υγείας και φαίνεται πως βρίσκει τη λύση του μετά από προσωπική παρέμβαση του Αρχηγού ΓΕΣ, Αντιστράτηγου Αλκιβιάδη Στεφανή.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του kranosgr, πολύ σύντομα αναμένεται να ολοκληρωθεί η κάλυψη στα δύο πρώην στρατιωτικά νοσοκομεία Διδυμότειχου και Αλεξανδρούπολης (σημερινά 219 και 216 ΚΙΧΝΕ αντίστοιχα), με ιατρικό προσωπικό.
Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τα στελέχη με τις οικογένειές τους να μπορούν να λάβουν την απαραίτητη πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια παροχή υγειονομικών υπηρεσιών. Επίσης θα επιλυθεί και το σημαντικό πρόβλημα με τη διενέργεια της ετήσιας υγειονομικής εξέτασης, που είχε καταντήσει στην κυριολεξία μαρτύριο για τα στελέχη.
Συγκεκριμένα ενώ σε άλλες περιοχές η προβλεπόμενη υγειονομική εξέταση διενεργείται σε ένα νοσοκομείο και ολοκληρώνεται ακόμη και σε μία ημέρα, στον Έβρο, τα πράγματα είναι διαφορετικά.
Έτσι, ένα στέλεχος από την Ορεστιάδα μόλις ειδοποιηθεί από το 1ο Γραφείο της Μονάδας του για την ετησία εξέταση και λάβει τα απαραίτητα έγγραφα, θα πρέπει να μεταβεί στο 219 ΚΙΧΝΕ Διδυμότειχου προκειμένου να δώσει αίμα και ούρα. Την ίδια ημέρα κλείνεται και ραντεβού στο 216 ΚΙΧΝΕ Αλεξανδρούπολης, προκειμένου να συνεχίσει τις εξετάσεις με ιατρούς που δεν υπάρχουν στο Διδυμότειχο.
Εφόσον ολοκληρώσει και στην Αλεξανδρούπολη τα προβλεπόμενα, κλείνεται νέο ιατρικό ραντεβού για το 424 ΓΣΝ Θεσσαλονίκης αυτή τη φορά προκειμένου να ολοκληρώσει τις εξετάσεις, αφού όμως ήδη έχουν περάσει 3 εβδομάδες και έχουν δαπανηθεί αρκετά χρήματα τόσο από την τσέπη των στελεχών όσο και από τον κρατικό κορβανά.
Όλα τα παραπάνω ήρθαν σε γνώση του ίδιου του Αρχηγού ΓΕΣ, μετά τις συχνές επισκέψεις του στον Έβρο και την προσωπική επικοινωνία που έχει αναπτύξει με τα στελέχη, δίνοντας εντολή το πρόβλημα να επιλυθεί.
Δε νοείται για τον Αρχηγό, να διανύουμε Έτος Μέριμνας Προσωπικού και τα στελέχη να αντιμετωπίζουν αυτού του είδους τα προβλήματα, ειδικά στον ευαίσθητο τομέα της υγείας και σε μία περιοχή όπου έχουν κατασκευαστεί ή ανακαινισθεί ΣΟΑ, Βρεφονηπιακοί Σταθμοί και Στρατιωτικά Πρατήρια.