Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Παραίτηση Βόμβα του Διοικητή του ΠΚΕΕΥΕ Συνταγματάρχη (ΤΘ) Παναγιώτη Γερογλή

Του Ηλία Προύφα Σαν βόμβα έπεσε η είδηση της παραίτησης του μέχρι σήμερα Διοικητή του Πολυεθνικού Κέντρου Εκπαίδευσης Επιχειρήσ...


Του Ηλία Προύφα

Σαν βόμβα έπεσε η είδηση της παραίτησης του μέχρι σήμερα Διοικητή του Πολυεθνικού Κέντρου Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Ειρήνης (ΠΚΕΕΥΕ) , Συνταγματάρχη ΤΘ Παναγιώτη Γερογλή.

Αυτό γνωστοποίησε ο ίδιος μετά την τελετή παράδοσης - παραλαβής της Διοίκησης, που πραγματοποιήθηκε πριν λίγη ώρα στο στρατόπεδο ''ΠΑΠΑΘΕΟΦΙΛΟΥ'', στην Κριστώνη Κιλκίς.

Πρόκειται για έναν εξαίρετο αξιωματικό με πολλές γνώσεις και εμπειρία καθώς και με λαμπρό μέλλον στο στράτευμα, όπως μαρτυρούν πολλοί συνάδελφοί του.

Οι λόγοι της παραίτησης δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστοί, όμως κανείς δεν περίμενε κάτι τέτοιο.

Τον Συνταγματάρχη Παναγιώτη Γερογλή, διαδέχεται στη διοίκηση του ΠΚΕΕΥΕ, το μέχρι σήμερα στέλεχος του ΕΣΕΕΕ Λάρισας, Συνταγματάρχης Ελευθέριος Καλλές.

Με τον Συνταγματάρχη Παναγιώτη Γερογλή, είχαμε την τύχη να συνεργαστούμε στο kranosgr κατά τη διάρκεια ρεπορτάζ για το Πολυεθνικό Κέντρο, το οποίο είχε γίνει με έγκριση του ΓΕΕΘΑ, παραχωρώντας  μας  συνέντευξη ως Διοικητής. (Διαβάστε ΕΔΩ).

Σχης (ΤΘ) Παναγιώτης ΓΕΡΟΓΛΗΣ

ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ  Ο Συνταγματάρχης Τεθωρακισμένων Γερογλής Παναγιώτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Εισήχθη στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1986, από όπου και αποφοίτησε το 1990, ως Ανθυπίλαρχος (Ανθυπολοχαγός Τεθωρακισμένων).

Υπηρεσία στο εσωτερικό

  Έχει υπηρετήσει σε διάφορες θέσεις διοικήσεως σε Τεθωρακισμένες Μονάδες και Υπομονάδες, όπως παρακάτω:

Δκτής Ουλαμού και Ίλης Αρμάτων

Δκτής Ανεξάρτητης Ίλης Αναγνωρίσεως
Διοικητής Επιλαρχίας

Καθώς και σε άλλες θέσεις διοικήσεως όπως:

Δκτής Τάγματος Εθνοφυλακής

Δκτής Στρατιωτικής Σχολής Ξένων Γλωσσών (ΣΣΞΓ/ΓΕΣ) και Ινστιτούτου Γλωσσομάθειας Ενόπλων Δυνάμεων (ΔΙΓΕΔ/ΓΕΕΘΑ)

 Δκτης Πολυεθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υποστήριξης της Ειρήνης (ΠΚΕΕΥΕ/ΓΕΕΘΑ), από την 6 Ιουνίου 2017.

  Επιπλέον των ανωτέρω θέσεων διοίκησης, έχει υπηρετήσει σε Επιτελικές θέσεις σε Σχηματισμούς και Μείζονες Σχηματισμούς, όπως παρακάτω:

Δντής Προσωπικού στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων (ΚΕΤΘ)

Δντής Προσωπικού στη Δύναμη Ασφαλείας Ολυμπιακών Αγώνων 2004 (ΣΔΑΟΑ 2004)

Δντής 2ου ΕΓ σε Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία

Τμηματάρχης στο Τμήμα Ελέγχου Εξοπλισμών και Διεθνών Συνθηκών (CFE, VD, OPEN SKIES ) της Διεύθυνσης Αμυντικής Σχεδίασης και Προγραμματισμού του ΓΕΣ

Τμηματάρχης στο Τμήμα Προγραμμάτων Στρατιωτικής Συνεργασίας της Διεύθυνσης Αμυντικής Σχεδίασης και Προγραμματισμού του ΓΕΣ

Επιτελής στο Τμήμα ΝΑΤΟϊκής – Εθνικής Αμυντικής Σχεδίασης της Διεύθυνσης Αμυντικής Σχεδίασης και Προγραμματισμού του ΓΕΣ

  Πέραν των ανωτέρω θέσεων διοίκησης και επιτελικών θέσεων, έχει υπηρετήσει και ως εκπαιδευτής, ως ακολούθως :

Στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ)

Στην Ακαδημία της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ), σε αντικείμενα ατομικής τακτικής και σε οπλομηχανήματα

Στη Σχολή Αξιωματικών  Τεθωρακισμένων (ΣΑΤΘ)

Υπηρεσία στο Εξωτερικό

  Η υπηρεσία του στο εξωτερικό περιλαμβάνει τοποθετήσεις και εκπροσωπήσεις ως ακολούθως:

Στον ΟΑΣΕ (Οργανισμός για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη), ως Αξκός Επιχειρήσεων και Σχεδίων στο Στρατιωτικό Επιτελείο (HLPG) με έμφαση στην περιοχή του Νοτίου Καυκάσου και ειδικότερα στην κρίση του Ναγκόρνο – Καραμπάχ (μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν).

Στο ΝΑΤΟ, ως  εκπρόσωπος του ΓΕΣ για θέματα Εθνικής Αμυντικής Σχεδίασης (NNDP), στην Επιτροπή του ΝΑΤΟ για θέματα Εξοπλισμών (NAAG), καθώς και στη Λέσχη των Αρχηγών Στρατού Ξηράς (FINABEL)

Στο Κόσοβο (ΝΑΤΟ), ως  Τμηματάρχης όλων των ΝΑΤΟικών κινήσεων και μεταφορών (χερσαίες, αεροπορικές, θαλάσσιες) στα Βαλκάνια, κατά την υπηρεσία του στο ΝΑΤΟικό Επιτελείο Υποστήριξης Διοικητικής Μέριμνας (JLSG-KFOR)

Στον ΟΗΕ, ως Στρατιωτικός Σύμβουλος της Ελλάδας, επιβλέποντας τη συμμετοχή των Ελληνικών τμημάτων στος Ειρηνευτικές Επιχειρήσεις των Ηνωμένων Εθνών (UNIFIL – Λίβανος, UNMISS – Νότιο Σουδάν, MINURSO – Δυτική Σαχάρα) . Επιπλέον είχε στην επίβλεψή του σημαντικά θέματα των Ειρηνευτικών Επιχειρήσεων, όπως Μεταρρυθμίσεις στον τομέα της ασφάλειας (SSR) και της άμυνας (DSR), θέματα αφοπλισμού – επαναπροωθήσεων και επανένταξης (DDR), προστασία αμάχων (POC), προστασίας δημοσιογράφων, θέματα ισότητας των δύο φύλων, παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων κ.λπ. Στην παραπάνων κατεύθυνση ερχόταν σε καθημερινή επαφή με τα κύρια τμήματα ανάπτυξης, παρακολούθησης, υποστήριξης και εκπαίδευσης των Ειρηνευτικών Επιχειρήσεων των ΗΕ (SITCEN, DPKO, DFS, DPET), ενώ παράλληλα παρακολουθούσε συνεχώς τα αντίστοιχα θέματα οικονομικών αποζημιώσεων. Κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (2014), ανέλαβε στα καθήκοντα του την εκπροσώπηση της Ε.Ε./ΕΥΕΔ (Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης Ε.Ε.) στον ΟΗΕ και ειδικότερα στην 4η Επιτροπή και στην Ειδική Επιτροπή C -34, για στρατιωτικά θέματα καθώς και για θέματα υποστήριξης των Ειρηνευτικών Επιχειρήσεων.

Μέλος της Κοινότητας των Στρατιωτικών και Αστυνομικών Συμβούλων του ΟΗΕ (MPAC)

Σε Κογκό και Μάλι, ως Μέλος της ειδικής ομάδας της ανωτέρω κοινότητας η οποία αναπτύχθηκε στις Ειρηνευτικές Επιχειρήσεις των Ηνωμένων Εθνών MONUSCO (Κογκό) και MINUSMA (Μάλι).

Εκπρόσωπος του ΥΠΕΘΑ σε θέματα καταπολέμησης θαλάσσιαςς πειρατείας στην περιοχή της Σομαλίας (CGPCS).

Εκπαίδευση
  Ο Σχης (ΤΘ) Γερογλής Παναγιώτης, έχει αποφοιτήσει από όλες τις προβλεπόμενες εκπαιδεύσεις για το Όπλο των Τεθωρακισμένων (Σχολείο Ουλαμαγών, Δκτών Υπομονάδων, Προκεχωρημένο, Δκτών Μονάδων), καθώς επίσης και από τη Σχολή Επιτελών (ΣΧΕΠ), Ανωτάτη Διακλαδική Σχολή Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ) και Σχολή Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ).

  Επιπλέον των ανωτέρω, έχει περατώσει επιτυχώς και τις κάτωθι εξειδικευμένες πιστοποιημένες εκπαιδεύσεις:

Ελεγκτής σταθμού εξομοίωσης βολής αρμάτων (M-60 TTS by Martin Marietta),

Δντής Σταθμού Εξομοίωσης βολής αρμάτων (M-60 TTS by Martin Marietta),

Αξκός Αεράμυνας ,

Σχολείο Ειδικών Δυνάμεων απόδρασης, επιβίωσης και διαφυγής σε ορεινές – χιονοσκεπείς περιοχές (ΚΕΟΑΧ),

Σχολείο Στρατηγικών Πληροφοριών,

Σχολείο Συλλογής Πληροφοριών από ανθρώπινες πηγές (HUMINT),

Εκπαίδευση ειδικού διαπραγματευτή σε θέματα διμερούς και πολυμερούς διπλωματίας,

Προκεχωρημένο Σχολείο Σχεδίασης και Διεξαγωγής Ειρηνευτικών Επιχειρήσεων,

Επιθεωρητής Ελέγχου Εξοπλισμών (βασικό),

Επιθεωρητής Ελέγχου Εξοπλισμών Συνθηκών CFE, OPEN SKIES, VIENNA DOCUMENT (προκεχωρημένο),

Διαχείρηση Κρίσεων ΝΑΤΟ,

Επίλυση Φυλετικών Συγκρούσεων στο πλαίσιο των Ειρηνευτικών Επιχειρήσεων,

Επίλυση Συγκρούσεων με θρησκευτικο υπόβαθρο στο πλαίσιο των Ειρηνευτικών Επιχειρήσεων,Μεταρρυθμίσεις στον Τομέα της Ασφάλειας,

Μεταρρυθμίσεις σοτν Τομέα της Άμυνας,

Καταπολέμησης της Θαλάσσιας Πειρατείας στο Κέρας της Αφρικής,

Σχεδίαση και Διανομή Ανθρωπιστικής Βοήθειας.

  Στην πανεπιστημιακή του μόρφωση, πλέον της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ), εντάσσονται: Δίπλωμα στις Στρατηγικές και Διπλωματικές Σπουδές (CEDS), ενώ είναι σπουδαστής στο Μεταπυτχιακό Πρόγραμμα του πανεπιστημίου του Plymouth (UK) με θέμα «Εφηρμοσμένη Στρατηγική και Διεθνής Ασφάλεια».
  Στις δημοσιεύσεις του συμπεριλαμβάνονται «Η Ιστορία των Τεθωρακισμένων στον Ελληνικό χώρο» (περιορισμένη έκδοση – 2002), «Τεχνική των Διαπραγματεύσεων» (ΓΕΣ -2009), «Οι Ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις ως παράγοντας Σταθερότητας και Ασφάλειας στη Λεκάνη της Νοτιοανατολικής Μεσογείου» (Διπλωματική εργασία CEDS – 2011), καθώς και άρθρα σε διάφορα περιοδικά, όπως « Ο ειδικός Λόχος μεταφορών του JLSG» (Χρονικά της KFOR – 2010).

  Μιλά Αγγλικά και Γαλλικά.

  Προαγωγές

  Προήχθει στο βαθμό του Υπολοχαγού το 1993, στο βαθμό του Λγού το 1998, στο βαθμό του Τχη το 2003, στο βαθμό του Ανχη το 2009 και στo βαθμό του Σχη το 2015.

Μετάλλια – Διαμνημονεύσεις – Ηθικές Αμοιβές.

  Έχει τιμηθεί με τα παρακάτω μετάλλια και διαμνημονεύσεις:

Χρυσός Σταυρός του Τάγματος του Φοίνικα

Χρυσός Σταυρός του Τάγματος της Τιμής

Μετάλλιο Στρατιωτικής Αξίας Β’ Τάξεως

Διαμνημόνευση Στρατιωτικής Δοίκησης Β’ Τάξεως

Διαμνημόνευση Ευδοκίμου Υπηρεσίας

Διαμνημόνευση Αξκού Επιτελούς

Μετάλλιο για την υπηρεσία του στον ΟΑΣΕ

Μετάλλιο για την υπηρεσία του στο ΝΑΤΟ (αποστολές μη άρθρου 5)

  Επιπρόσθετα των ανωτέρω μεταλλίων και διαμνημονεύσεων, έχει τιμηθεί 14 φορές για τις εξαιρετικές επιδόσεις, τις ικανότητες του και τις πρωτοβουλίες που ανέπτυξε κατά την ενάσκηση των καθηκόντων του, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,224,ΔΙΑΦΟΡΑ,66,ΔΙΕΘΝΗ,130,ΕΛΛΑΔΑ,411,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,5414,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,129,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,90,
ltr
item
KRANOSGR: Παραίτηση Βόμβα του Διοικητή του ΠΚΕΕΥΕ Συνταγματάρχη (ΤΘ) Παναγιώτη Γερογλή
Παραίτηση Βόμβα του Διοικητή του ΠΚΕΕΥΕ Συνταγματάρχη (ΤΘ) Παναγιώτη Γερογλή
https://4.bp.blogspot.com/-z-TyJdUI-Cw/Wxj8QgKL-oI/AAAAAAAEEHU/dGxN_zw3-no-UtB0B5Iw-MWYxNJ6dR5fgCLcBGAs/s640/111.JPG
https://4.bp.blogspot.com/-z-TyJdUI-Cw/Wxj8QgKL-oI/AAAAAAAEEHU/dGxN_zw3-no-UtB0B5Iw-MWYxNJ6dR5fgCLcBGAs/s72-c/111.JPG
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2018/06/blog-post_65.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2018/06/blog-post_65.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy