Θέμα ημερών, όπως όλα δείχνουν, είναι η έκδοση της διαταγής του Γενικού Επιτελείου Στρατού για τη μεταστάθμευση της 32 ης Ταξιαρχίας Πε...
Θέμα ημερών, όπως όλα δείχνουν, είναι η έκδοση της διαταγής του Γενικού Επιτελείου Στρατού για τη μεταστάθμευση της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών. Κύκλοι του Γενικού Επιτελείου Στρατού που ρωτήθηκαν χθες το μεσημέρι από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, επιβεβαίωσαν ότι «η έκδοση της απόφασης για την αλλαγή της στρατιωτικής δομής που περιλαμβάνει τη μεταστάθμευση της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών θα γίνει άμεσα».
Νωρίτερα, στο Στρατόπεδο Γεωργούλα είχε σημάνει συναγερμός. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, αξιωματικοί της 32ης Ταξιαρχίας από νωρίς το πρωί ενημερώθηκαν διά ζώσης ότι επίκειται ενδεχομένως και μέχρι τέλος της εβδομάδας - αρχές της επόμενης η έκδοση στρατιωτικής διαταγής από το ΓΕΣ για τη μεταστάθμευση της 32ης Ταξιαρχίας. Άλλες πληροφορίες μάλιστα έλεγαν ότι ενόψει αυτής της εξέλιξης δεν αποκλείεται να ανασταλούν και μεταθέσεις που είχαν δρομολογηθεί.
Για το γεγονός ότι η μεταστάθμευση της 32ης Ταξιαρχίας -παρά τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις- έρχεται πιο κοντά και ότι όλα γίνονται κάτω από άκρα μυστικότητα, έγραψε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ στις 12 Μαΐου, συνεχίζοντας την έρευνα που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο, αποκαλύπτοντας πρώτος τον σχεδιασμό του ΓΕΣ, που προκάλεσε έντονες πολιτικές αντιδράσεις και ξεσηκωμό των φορέων, καθώς εκτός από το ότι θα είναι ένα πολύ μεγάλο πλήγμα για την τοπική οικονομία αλλά και για δεκάδες στρατιωτικούς και τις οικογένειές τους, η απομάκρυνση της 32ης Ταξιαρχίας από τον Βόλο όπου κάποιοι διαμένουν 10 και 15 χρόνια σημαίνει πλήρη ανατροπή του οικογενειακού τους προγραμματισμού.
Στην Ταξιαρχία υπηρετούν σήμερα 450 στρατιωτικοί και 550 κληρωτοί στρατιώτες.
Να σημειωθεί πως για να τεθεί προς εφαρμογή η στρατιωτική διαταγή του Γενικού Επιτελείου Στρατού για μεταστάθμευση, αυστηρή προϋπόθεση είναι να υπάρξει υπουργική απόφαση, η οποία πρώτα θα πρέπει να δημοσιευθεί στο ΦΕΚ και μετά να πάρει τον δρόμο της υλοποίησης.
Η μετεγκατάσταση της 32ης Ταξιαρχίας εντάσσεται στο σχέδιο δημιουργίας της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΔΕΠ). Με την υλοποίηση του νέου επιχειρησιακού σχεδιασμού όλες οι μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων θα βρίσκονται υπό μια Διοίκηση, υπεύθυνη για την εκπαίδευση και φυσικά για τις επιχειρήσεις. Οι δυνάμεις που θα περιλαμβάνει η ΔΔΕΠ θα είναι: Η 32 ΤΑΞ ΠΝ (32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών), η 1 ΤΑΞ ΚΔ-ΑΛ (1η Ταξιαρχία Καταδρομών-Αλεξιπτωτιστών), η 71 Α/Μ ΤΑΞ (71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία), η ΔΥΚ (Διοίκηση Υποβρύχιων Καταδρομών) και η 31 ΜΕΕΔ (Μοίρα Επιχειρήσεων Έρευνας & Διάσωσης).
«Η σκέψη είναι η 32η Ταξιαρχία να κατέβει κοντά στα μέσα που θα την κινήσουν. Δεν ισχύει πουθενά αυτό να πρέπει να κάνεις δώδεκα ώρες για να πας να πάρεις το τμήμα σου», υποστηρίζουν οι στρατιωτικοί, που είναι υπέρμαχοι του σχεδιασμού του ΓΕΣ, και κατ’ επέκταση του ότι το ΥΕΘΑ κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.
ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ
ΠΗΓΗ: http://www.taxydromos.gr