Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΝΥΕΘΑ ΦΩΤΗ ΚΟΥΒΕΛΗ ΣΤΟ 1ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΕΡΤ

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας   Φώτης Κουβέλης,   σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα Τρίτη 8 Μαΐου 2018, στο 1 ο Πρόγραμμα της ...

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα Τρίτη 8 Μαΐου 2018, στο 1οΠρόγραμμα της Ραδιοφωνίας της ΕΡΤ και στους δημοσιογράφους Θάνο Σιαφάκα και Γιώργο Νερούτσο, μεταξύ άλλων ανέφερε:
Σε ερώτηση για το κατά πόσο η τουρκική προκλητικότητα έχει ορίζοντα τις εκλογές στην Τουρκία:
Οι εντάσεις που δημιουργεί ο Ερντογάν δεν θα είναι μόνο προεκλογικού χαρακτήρα, δηλαδή ενταγμένες στην προεκλογική του τακτική. Ο Ερντογάν δημιουργεί όλα αυτά τα οποία καταγράφονται, δηλαδή όλη την κλιμάκωση, έστω στο επίπεδο της ρητορικής, προκειμένου να εξασφαλίσει την παρουσία στο λεγόμενο πεδίο θεμάτων, που κατά την γνώμη του θα του επιτρέψουν διαπραγμάτευση, κυρίως για να μπορέσει να βρεθεί στο κρίσιμο σημείο που λέγεται κυπριακή ΑΟΖ. Θα τα συνεχίσει αυτά, ίσως με διαφορετική ένταση, γιατί θα κληθεί από την άλλη πλευρά να επιλέξει και το επίπεδο της εξωτερικής του πολιτικής.



Είναι υποχρεωμένος αυτή την ώρα, να ορίσει με σαφήνεια - και κυρίως μετά τις εκλογές - ποιο θα είναι το συμμαχικό του πλαίσιο. Αυτή την ώρα κινείται ανάμεσα στο ΝΑΤΟ, την Αμερική αλλά και την Ρωσία. Από την άλλη πλευρά, έχει απέναντί του μια Ευρώπη, την οποία θυμήθηκε πριν από ένα μήνα περίπου. Είχε «λησμονήσει» τελείως τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Τουρκίας. Όλα αυτά καθιστούν ευάλωτη, όσο και εύθραυστη, την  εξωτερική πολιτική του. Κατά συνέπεια στη βάση και των εξελίξεων θα υποχρεωθεί εκ των πραγμάτων να διαμορφώσει την εξωτερική πολιτική των συμμαχιών.
Μην ξεχνάμε ότι είναι ανοιχτό το πρόβλημα του ενδεχομένου δημιουργίας κουρδικού κράτους, ζήτημα το οποίο έντονα απασχολεί τον Ερντογάν αλλά και το μέγιστο μέρος του πολιτικού κόσμου της Τουρκίας. Έχουμε και εκδηλώσεις από την πλευρά των ΗΠΑ που δείχνουν στον Ερντογάν ότι πρέπει να αποφασίσει τι θα κάνει. Για παράδειγμα, η επιλογή του να πάρει από τη Ρωσία τους S-400, διαμόρφωσε αμέσως αντίρροπες πολιτικές επιλογές στην Αμερική, έτσι ώστε να απειλείται ότι δεν θα μπορέσει να πάρει τα αεροσκάφη F-35, εάν προχωρήσει στην υλοποίηση της συμφωνίας. Μεταξύ της απειλής και της υλοποίησής της υπάρχει το στάδιο των ενδιάμεσων εξελίξεων. Το γεγονός όμως, ότι πιέζεται από τις ΗΠΑ ο Εντογνάν, αναφορικά με τις σχέσεις που θέλει να έχει με τη Ρωσία και μάλιστα σε ένα επίπεδο εξαιρετικά κρίσιμο, όπως αυτό των εξοπλισμών, είναι σημαντικό μέγεθος.
Για την Απλή Αναλογική, το ενδεχόμενο εκλογών και την κατάτμηση της Β’ Αθήνας:
Η κατάτμηση της Β’ Αθήνας έπρεπε να έχει γίνει εδώ και καιρό. Δυστυχώς σκοπιμότητες, θα έλεγα ιδιοτέλειες, δεν επέτρεψαν τα προηγούμενα χρόνια να γίνει. Η κατάτμηση οδηγεί στην αποδυνάμωση διασυνδέσεων, επιρροών, επιρροών και αρκετές φορές μη νομίμων. Ως προς το θέμα τη Απλής Αναλογικής: η Απλή Αναλογική έχει από μόνη της την αξία της. Αν δεν υπήρχε η Απλή Αναλογική θα έπρεπε να την εφεύρουμε, να την καθιερώσουμε, να την εφαρμόσουμε, όχι για κανέναν άλλο λόγο αλλά γιατί αυτό επιτρέπει την γνήσια έκφραση των πραγματικών κοινωνικών και πολιτικών συσχετισμών, υπηρετεί την ισότητα της ψήφου  και βεβαίως οδηγεί στις αναγκαίες και χρήσιμες συνθέσεις.
Για το αν θα υπάρξουν πολιτικές πρωτοβουλίες:



Στη χώρα μας διαμορφώνονται δύο πόλοι. Ο ένας βαθύτατα συντηρητικός και από την άλλη ο προοδευτικός πόλος. Δεν μιλάω για δικομματισμό αλλά για την ύπαρξη δύο πόλων. Φαινόμενο που δεν καταγράφεται μόνο στην Ελλάδα αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη. Κατά συνέπεια, όσες δυνάμεις αναφέρονται στην Αριστερά, την Κεντροαριστερά, στο Κέντρο, στη σοσιαλδημοκρατία οφείλουν να αποκόψουν οποιοδήποτε στοιχείο τις συνδέει με τη νεοφιλελεύθερη πολιτική και να συμβάλλουν στο να υπάρξουν οι αναγκαίες συγκλίσεις. Η επόμενη μέρα της εξόδου της χώρας από τα μνημόνια, με όλα τα στοιχεία που μπορεί να έχει στο επίπεδο της πολιτικής αυτονομίας της κυβέρνησης, πρέπει να οδηγήσει σε προοδευτικές συγκλίσεις, διότι ξανοίγεται ένα πεδίο εξαιρετικά σημαντικό, που χρειάζεται και τις συγκλίσεις των ευρύτερων προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων.
Για τη στάση της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά:
Η κυρία Γεννηματά εκφράζοντας το Κίνημα Αλλαγής, αυτό το συμμαχικό σχήμα που έχει δημιουργηθεί, λίγες ημέρες πριν μίλησε για την ανάγκη προώθησης της Συνταγματικής Αναθεώρησης. Είναι αντιφατικό σήμερα να ζητάει εκλογές, γιατί για να εκκινήσει η Συνταγματική Αναθεώρηση προϋποθέτει την ύπαρξη Βουλής.
Η κυβέρνηση εκτιμά ότι το πλέον χρήσιμο, το πλέον αναγκαίο και ωφέλιμο  για τη χώρα και την κοινωνία είναι να εξαντλήσει  τη συνταγματική πρόβλεψη για  τετραετή θητεία της κυβέρνηση και αυτό επιλέγει να πράξει. Ερωτώ: είναι δυνατόν να πάει η χώρα σε εκλογές, να βρεθεί σε μια προεκλογική περίοδο χωρίς συντεταγμένη κυβέρνηση, στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου, και να μιλάνε κάποιοι για την αναδιάρθρωση και τον ανακαθορισμό του δημόσιου χρέους με περικοπή ή ενδεχομένως με μεγέθυνση των χρονικών διαστημάτων καταβολής των δόσεων; Προφανώς όχι. Το αίτημα, η πρόταση για διενέργεια πρόωρων εκλογών δεν αναδεικνύει τη σπουδαιότητα των ζητημάτων, αντίθετα τα σπουδαία αυτά ζητήματα τα υποτάσσει στις σκοπιμότητες της αντιπολιτευτικής τους τακτικής και αυτό είναι  σε βάρος του ελληνικού λαού και της χώρας.



Για το αν τίθεται ζήτημα επαναδιαπραγμάτευσης των συντάξεων και του αφορολογήτου;
Αυτή την ώρα εκείνο τα οποίο επιδιώκεται, αυτό που είναι ο σκοπός της κυβέρνησης είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της αξιολόγησης, να βγει η χώρα από το μνημόνια, να αποκτήσει το κατά το δυνατό μέγιστο μέρος της πολιτικής αυτονομίας, για να κάνει τους αναγκαίους χειρισμούς. Επομένως κάθε πράγμα στον καιρό του.

Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΝΥΕΘΑ ΦΩΤΗ ΚΟΥΒΕΛΗ ΣΤΟ 1ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΕΡΤ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΝΥΕΘΑ ΦΩΤΗ ΚΟΥΒΕΛΗ ΣΤΟ 1ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΕΡΤ
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEih-7hS7uybI4gDrLi_D0_i1pwiPMorSQ-UmMaJk4FEshnUeZin98njN0ltKCYsCpNuKvgdU-9JbL0Uhu83WCDGirg6MaciCLyE3JNmiyJDM-y_LT4jB7rb9d94QH08oU58f9xzxbQFf3A/s640/221.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEih-7hS7uybI4gDrLi_D0_i1pwiPMorSQ-UmMaJk4FEshnUeZin98njN0ltKCYsCpNuKvgdU-9JbL0Uhu83WCDGirg6MaciCLyE3JNmiyJDM-y_LT4jB7rb9d94QH08oU58f9xzxbQFf3A/s72-c/221.JPG
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2018/05/1_9.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2018/05/1_9.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy