Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών: Προετοιμασία για τη νέα έδρα

Μεθοδικά συνεχίζεται η προετοιμασία για την μετακόμιση της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών "Μοράβας" από το Βόλο σε νέες εγκαταστά...

Μεθοδικά συνεχίζεται η προετοιμασία για την μετακόμιση της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών "Μοράβας" από το Βόλο σε νέες εγκαταστάσεις στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας από την πλευρά της Αμφιάλης. 


Η νέα έδρα του επίλεκτου σχηματισμού του Στρατού Ξηράς προκρίνεται ως η πλέον ενδεδειγμένη καθώς όπως υπογράμμιζε χαρακτηριστικά υψηλόβαθμος παράγοντας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας: "Η σκέψη είναι να κατέβει κοντά στα μέσα που θα την κινήσουν. Δεν ισχύει πουθενά αυτό να πρέπει να κάνεις δώδεκα ώρες για να πας να παρεις το τμήμα σου."





Όπως πρόσθετε με νόημα το πρόζεκτ αφορά στη μεταφορά της μισής δύναμης στο Στόλο αποκτώντας έτσι το επιχειρησιακό πλεονέκτημα να έχει δίπλα της, την μεταφορική ικανότητα των αρματαγωγών. Η ίδια πηγή ενημέρωσης που παρακολουθεί από κοντά τον σχεδιασμό που εκπονείται υπογράμμιζε ότι το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης υπαγορεύεται από αυστηρά δεδομένα. 



Διευκρίνιζε χαρακτηριστικά:  Το να μεταφερθεί ένας σχηματισμός επιπέδου ταξιαρχίας είναι ένα θέμα. Από το να κλείσεις το ρεύμα μέχρι να παραδώσεις τους χάρτες, ή να μεταφέρεις τον οπλισμό σου, ή να φορτωθούν τα υλικά σου και να δημιουργήσεις τα υπόστεγά σου, είναι μια διαδικασία που βεβαίως θέλεις και χρήματα."



Ήδη με βάση την προβολή των στοιχείων και οι οικονομοτεχνικές μελέτες προϋπολογίζεται ότι θα απαιτηθούν περίπου 500.000 ευρώ για την ανέγερση των εγκαταστάσεων που θα φιλοξενήσουν την Ταξιαρχία. Επιπλέον όπως σημείωνε με νόημα αναφορικά με την χωροταξία: 






Η ιστορία της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών "Μοράβας"

Η 32η ΤΑΞΠΝ συγκροτήθηκε επισήμως με την αναδιοργάνωση του Ελληνικού Στρατού μετά το τέλος των δύο Βαλκανικών πολέμων, που προέβλεπε τη συγκρότηση 42 Συνταγμάτων Πεζικού (1ο – 42ο) από τα οποία τα πέντε τελευταία ήταν τα Συντάγματα Ευζώνων.



Ωστόσο όμως τα πρώτα γραπτά στοιχεία του 32ου ΣΠ υπάρχουν από το 1919 και μετά όταν συμμετείχε στη Μικρασιατική Εκστρατεία του ΕΣ. Ακολούθως συμμετείχε σε όλους τους αγώνες του ΕΣ στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο και στις πολεμικές επιχειρήσεις του αιματηρού Ελληνικού Εμφυλίου πολέμου, ενώ 32ο Σύνταγμα Πεζοναυτών με αλλαγή αποστολής ονομάστηκε στη διάρκεια της δικτατορίας, όπου έδρευε στην περιοχή της Αττικής. 






Μετά την μεταπολίτευση μεταστάθμευσε στο Βόλο που παραμένει ως σήμερα, ενώ αργότερα αναβαθμίστηκε και μετονομάστηκε σε 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών, ονομασία που φέρει ως σήμερα με την ίδια αποστολή.



Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών: Προετοιμασία για τη νέα έδρα
32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών: Προετοιμασία για τη νέα έδρα
https://2.bp.blogspot.com/-9c1kysfQcsA/WtlywXH3xgI/AAAAAAAD--E/lBow61cHkroE6jF06TQX2s_AAk1o0Aj-ACLcBGAs/s640/moravas_1-630x324.jpg
https://2.bp.blogspot.com/-9c1kysfQcsA/WtlywXH3xgI/AAAAAAAD--E/lBow61cHkroE6jF06TQX2s_AAk1o0Aj-ACLcBGAs/s72-c/moravas_1-630x324.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2018/04/32.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2018/04/32.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy