Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Καμμένος σε Liberation:Η Ελλάδα πολύ κοντά σε θανατηφόρο ατύχημα με Τουρκία


«Είμαστε πολύ κοντά σε ένα θανατηφόρο ατύχημα. Όταν ο εναέριος χώρος παραβιάζεται, στέλνουμε τα αεροπλάνα μας για να συνοδεύσουμε τα τουρκικά αεροπλάνα έξω από τον εναέριο χώρο μας» αναφέρει χαρακτηριστικά.




«Η Ελλάδα είναι πολύ κοντά σε ένα θανατηφόρο ατύχημα με την Τουρκία» προειδοποιεί ο Πάνος Καμμένος σε μεγάλη συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Liberation, σε μια νέα δήλωση - φωτιά, την ώρα που τα κυβερνητικά και τα κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ -και ο πρωθυπουργός προσωπικά- προσπαθούν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους.


«Είμαστε πολύ κοντά σε ένα θανατηφόρο ατύχημα. Όταν ο εναέριος χώρος παραβιάζεται, στέλνουμε τα αεροπλάνα μας για να συνοδεύσουμε τα τουρκικά αεροσκάφη έξω από τον εναέριο χώρο μας» αναφέρει χαρακτηριστικά στον απόηχο της δήλωσής του περί ομηρίας των ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο η Ελλάδα είναι κατά βάση στο έλεος ενός ατυχήματος το οποίο μπορεί ανά πάσα στιγμή να επεκταθεί στην ακτοφυλακή, στο ναυτικό κλπ... Με την παραβίαση των χωρικών υδάτων και του εναέριου χώρου, που είναι τόσο ελληνικός όσο και ευρωπαϊκός, αναφέρει ο υπουργός Άμυνας, η Άγκυρα προσπαθεί επίσης να ασκήσει πίεση στην Ευρώπη, και γι’ αυτό η Αθήνα αναφέρει κάθε περιστατικό σε Ευρώπη και ΝΑΤΟ. «Είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπιστούμε την επικράτειά μας, που είναι όχι μόνο ελληνική, αλλά και ευρωπαϊκή» επαναλαμβάνει στο πλαίσιο αυτό.



Σύμφωνα με τον υπουργό, η Τουρκία ασκεί πραγματική πίεση στην Ελλάδα. Όπως εξηγεί, σε ένα χρόνο, οι παραβιάσεις των χωρικών υδάτων αυξήθηκαν κατά 450%, ενώ του εναέριου χώρου κατά 48%. «Η εξήγηση έγκειται στην κατάσταση στη Συρία και στη σύγκρουση με τους Κούρδους. Οι Τούρκοι αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα στο θύλακα της Αφρίν και προσπαθούν να εξαγάγουν τις εντάσεις στην Ελλάδα» υποστηρίζει.

Όπως σημειώνει ο υπουργός Άμυνας, το περιστατικό στα ελληνοτουρκικά σύνορα κανονικά θα είχε επιλυθεί από τους ΑΓΕΕΘΑ των δύο στρατών. «Σήμερα βλέπουμε κλιμάκωση μετά την απόφαση του Τούρκου Εισαγγελέα να μην παραδώσει  τους δύο στρατιώτες μας στο ελληνικό προξενείο μέχρι τη δίκη τους. Αυτό το θέμα δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι δύο στρατιώτες περιπολούσαν σε μια περιοχή που είναι γνωστή για διακίνηση ανθρώπων και αποτελεί σημείο εισόδου για τους παράνομους μετανάστες. Αυτοί οι στρατιώτες ακολούθησαν ένα μονοπάτι που θα οδηγούσε σε διακινητές, και πέρασαν την τουρκική επικράτεια για λίγα μέτρα... 

«Η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ και σύμμαχος της Ελλάδας. Τέτοια περιστατικά πρέπει να επιλυθούν ειρηνικά» τονίζει ο Πάνος Καμμένος. 





Σε ό,τι αφορά το Σκοπιανό, ο κ. Καμμένος επιμένει ότι η χρήση του ονόματος «Μακεδονία» δεν είναι θέμα ελληνικού εγωισμού, αλλά ιστορικής αλήθειας και πολιτισμού, ελληνικού αλλά και ευρωπαϊκού. «Στο σχέδιο ευρωπαϊκού συντάγματος που συνέταξε ο Βαλερί Ζισκάρ ντ' Εστέν το 2004, το άρθρο 1 ανέφερε ότι ο ευρωπαϊκός πολιτισμός βασιζόταν στον ελληνικό πολιτισμό» παρατηρεί. 

Στην Ελλάδα, ως επί το πλείστον, ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να δεχθεί μια πρόταση για το όνομα που θα περιλαμβάνει τη λέξη «Μακεδονία» δηλώνει. 

Από πλευράς του, ανώτερος Τούρκος αξιωματούχος που παραβρέθηκε στο πρόσφατο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών σχολίασε με νόημα στη Liberation ότι «οι Έλληνες μιλούν για παραβίαση του θαλάσσιου ή του εναέριου χώρου. Αλλά όλα εξαρτώνται από την ανάγνωση των διεθνών συνθηκών. Και δεν τις διαβάζουμε με τον ίδιο τρόπο». 

«Η Συνθήκη της Λωζάνης, που υπεγράφη το 1923, ορίζει τα σημερινά σύνορα στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, τα οποία ο Ερντογάν θέλει να αναθεωρήσει» σχολιάζει η γαλλική εφημερίδα. 


Μιλώντας για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Φώτης Κουβέλης εκτίμησε ότι η Τουρκία θέλει να οξύνει τα πράγματα. «Είναι το αποτέλεσμα μιας γενικότερης στάσης που επιδεικνύει και στον χώρο του Αιγαίου αλλά και με την ΑΟΖ στην Κύπρο» αναφέρει χαρακτηριστικά. Ο κ. Κουβέλης μεταβαίνει στις αρχές της εβδομάδας, πιθανόν την Τρίτη, στην Ορεστιάδα, συνοδευόμενος από τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού για να συναντηθεί και με τις οικογένειες των στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να «κρύβεται κάτι» πίσω από την είσοδο των δύο ελλήνων στρατιωτικών σε τουρκικό έδαφος στον Έβρο αφήνει σε συνέντευξή του ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου,  παραπέμποντας στην τουρκική δικαιοσύνη για τη διαλεύκανση του θέματος. 

«Οι δηλώσεις Τσαβούσογλου έρχονται να επιβεβαιώσουν την πεποίθηση ότι η υπόθεση θα έχει διάρκεια και βάθος» επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος. 



Στη δήλωση ότι ο υπουργός Άμυνας έχει εξαφανιστεί γιατί του είπε ο Τσίπρας «εξαφανίσου να μην σε βλέπουν οι Τούρκοι» προχώρησε μέσω του σταθμού μας ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.



Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9017,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Καμμένος σε Liberation:Η Ελλάδα πολύ κοντά σε θανατηφόρο ατύχημα με Τουρκία
Καμμένος σε Liberation:Η Ελλάδα πολύ κοντά σε θανατηφόρο ατύχημα με Τουρκία
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjialXm8RgJHHdMC5k8ieHnJBzcK7P55UtaQegAUorxLNgML_zzcuUGg41mtA_dF4hhL-_ef9pulR57ASPvOONReiPtiKb9jtL5TMr2utOemMUy8ck-FIrysoMAiWADQAysodVRSz-T_oQ/s640/43270EAC2E198E50F051E3B98463CBB7.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjialXm8RgJHHdMC5k8ieHnJBzcK7P55UtaQegAUorxLNgML_zzcuUGg41mtA_dF4hhL-_ef9pulR57ASPvOONReiPtiKb9jtL5TMr2utOemMUy8ck-FIrysoMAiWADQAysodVRSz-T_oQ/s72-c/43270EAC2E198E50F051E3B98463CBB7.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2018/03/liberation.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2018/03/liberation.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy