Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ! Μπήκαν στην Αφρίν οι Τούρκοι – Ερντογάν: «Την ελέγχουμε πλήρως» – Δείτε εικόνες και βίντεο


Δραματικές είναι πλέον οι εξελίξεις στο μέτωπο της Αφρίν. Η Αγκυρα τελικά, αν και με καθυστέρηση και με δεκάδες απώλειες, τελικώς κατάφερε με τους συμμάχους αντάρτες να μπει στην πόλη των Κούρδων. 


Η επιχείρηση που ξεκίνησε τον Ιανουάριο από την Άγκυρα. Σκοπός ήταν και είναι να εκδιώξει από εκεί τους μαχητές της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), την οποία η Τουρκία θεωρεί τρομοκρατική. 




Παρά το γεγονός ότι οι Κούρδοι, και ειδικά το YPG, είναι στενοί σύμμαχοι της Δύσης και ειδικά των ΗΠΑ στη Συρία, και φέρουν σημαντικό μερίδιο στην κατατρόπωση του ISIS στο συριακό έδαφος, η διεθνής κοινότητα, και πιο συγκεκριμένα oι ΗΠΑ και η Γαλλία, περιορίζονται στο να ζητούν από την Τουρκία να επιδείξει αυτοσυγκράτηση, αρνούμενοι να παρέμβουν ανοικτά υπέρ των συμμάχων τους των Κούρδων.

Είναι γεγονός ότι η τουρκική εισβολή στη Συρία και η προσπάθεια εκκαθάρισης των Κούρδων, με τη δικαιολογία της εξάλειψης τρομοκρατών, προκάλεσε σοβαρή αιμορραγία, σε απώλειες στρατιωτών και υλικού.




Οι Κούρδοι αποδείχθηκαν και αποδεικνύονται δύσκολος αντίπαλος για την κυβέρνηση Ερντογάν και τον Τούρκο Πρόεδρο, ο οποίος ήλπιζε σε μια άνετη επέλαση και σύντομη ολοκλήρωση της επιχείρησης.

“Οι τουρκικές δυνάμεις και οι Σύροι σύμμαχοί τους έθεσαν υπό τον έλεγχό τους πολλές συνοικίες και οι μάχες συνεχίζονται”, στην Αφρίν, διευκρίνισε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντελραχμάν.

Λίγη ώρα αργότερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι από τις 8:30 το πρωί της Κυριακής «το Αφρίν είναι υπό τον πλήρη έλεγχό μας»

Την ίδια ώρα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε ότι περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει μέχρι στιγμής σήμερα την ελεγχόμενη από τους αντάρτες Ανατολική Γούτα, όπου η Δαμασκός έχει εξαπολύσει εδώ και έναν μήνα μεγάλη επιχείρηση για να την θέσει ξανά υπό τον έλεγχό της.








Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ! Μπήκαν στην Αφρίν οι Τούρκοι – Ερντογάν: «Την ελέγχουμε πλήρως» – Δείτε εικόνες και βίντεο
ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ! Μπήκαν στην Αφρίν οι Τούρκοι – Ερντογάν: «Την ελέγχουμε πλήρως» – Δείτε εικόνες και βίντεο
https://3.bp.blogspot.com/-YCcpEXAcO-0/Wq4o7Y94shI/AAAAAAAD7L0/yKks5Birn3s0sxFnATtT-GUlfiZ7xQQAwCLcBGAs/s640/DYjeYTXX4AA_fac.jpg
https://3.bp.blogspot.com/-YCcpEXAcO-0/Wq4o7Y94shI/AAAAAAAD7L0/yKks5Birn3s0sxFnATtT-GUlfiZ7xQQAwCLcBGAs/s72-c/DYjeYTXX4AA_fac.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2018/03/blog-post_456.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2018/03/blog-post_456.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy