Για τα “μυστήρια της ρύθμισης του αποστρατευτικού βαθμού των ΕΜΘ”, γράφει στο Militaire.gr ένας απ΄ αυτούς: “O κύριος ΥΕΘΑ στ...
Για τα “μυστήρια της ρύθμισης του αποστρατευτικού βαθμού των ΕΜΘ”, γράφει στο Militaire.gr ένας απ΄ αυτούς:
“O κύριος ΥΕΘΑ στις 5 Απριλίου 2017 έθεσε σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση το σχέδιο νόμου με τίτλο «Ρυθμίσεις περί σταδιοδρομίας και εξέλιξης στελεχών και οικονομικής μέριμνας και λογιστικού των Ενόπλων Δυνάμεων, ειδικές ρυθμίσεις συμβάσεων στον τομέα της άμυνας, συγκρότηση Κοινού Σώματος Οικονομικών Επιθεωρητών-Εσωτερικών Ελεγκτών και άλλες διατάξεις» και κάλεσε όλους τους κοινωνικούς εταίρους και κάθε ενδιαφερόμενο φορέα να συμμετάσχουν καταθέτοντας προτάσεις, προκειμένου να βελτιωθούν οι διατάξεις του νομοσχεδίου.
Η ηλεκτρονική διαβούλευση έληξε στις 14 Απριλίου 2017. Μετά από την λήξη της ηλεκτρονικής διαβούλευσης, ο κύριος ΥΕΘΑ ευχαρίστησε όλους τους κοινωνικούς εταίρους και τους πολίτες που συμμετείχαν στη δημόσια διαβούλευση επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και δήλωσε, ότι οι προτάσεις, οι ενστάσεις και τα εποικοδομητικά σχόλια που υποβλήθηκαν, θα ληφθούν υπόψη κατά την τελική κατάρτιση των διατάξεων του νομοσχεδίου, προκειμένου αυτό να βελτιωθεί.
Από τα 33 άρθρα του σχεδίου νόμου, το άρθρο 02 αφορούσε στον Αποστρατευτικό βαθμό των Εθελοντών Μακράς Θητείας. Το άρθρο 02 συγκέντρωσε 111 σχόλια και ήρθε τρίτο σε πλήθος σχολίων σε σχέση με όλα τα άρθρα του σχεδίου νόμου.
Παρά, την παράθεση στέρεων και λογικών επιχειρημάτων σχετικά με τη ρύθμιση, τις διαφορετικές προσεγγίσεις επί του θέματος, τον πλουραλισμό των απόψεων και την ανάπτυξη ποικίλων συλλογιστικών επί της βαθμολογικής εξέλιξης των Εθελοντών Μακράς θητείας, εκ του αποτελέσματος και προφανώς, από τα 111 σχόλια, ούτε ένα δεν αξιολογήθηκε ως σοβαρή πρόταση, δεν κρίθηκε εποικοδομητικό, δεν αποτέλεσε έναυσμα οιασδήποτε επί τα βελτίω τροποποίησης, αφού τελικά στο άρθρο 02 του νόμου 4494/2017, δεν τροποποιήθηκε όχι κάτι επί της ουσίας, αλλά ούτε ένα σημείο στίξης.
Ο νόμος 4494/2017 τέθηκε σε ισχύ στις 2 Νοεμβρίου 2017. Από τότε μέχρι και σήμερα δεν έχει εκδοθεί το σχετικό προεδρικό διάταγμα, το οποίο θα καθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις για την απονομή του αποστρατευτικού βαθμού, παραμένουν άγνωστες οι βουλές και οι βυσσοδομήσεις των Επιτελείων και αποτελεί μυστήριο και λαμπρό πεδίο προφητειών και φληναφημάτων, το ποιοι Εθελοντές Μακράς Θητείας και πότε, θα λαμβάνουν τον αποστρατευτικό βαθμό του Ανθυπολοχαγού και των αντιστοίχων.
Όσο αναμένεται το προεδρικό διάταγμα το οποίο θα λήξει την τύρβη που έχει προκληθεί, από ό,τι φαίνεται, δεν υπάρχει κανένας εμπλεκόμενος που να θεωρεί παράλογη και αστεία την παραμονή ενός ανθρώπου στον βαθμό του Ανθυπασπιστή για 15 χρόνια. Συνεπώς, η λύση που προκρίθηκε είναι, ένας Εθελοντής Μακράς Θητείας, να παραμένει στον βαθμό του Ανθυπασπιστή αντί για 15 χρόνια, 14 χρόνια και 11 μήνες”.
ΠΗΓΗ: https://www.militaire.gr