Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος στην τελετή ορκωμοσίας των νεοσυλλέκτων ναυτών της 2018 Α’ ΕΣΣΟ στο Κέντρο Εκπαίδευσης «ΠΟΡΟΣ»


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος παρέστη στην τελετή ορκωμοσίας των νεοσυλλέκτων ναυτών της 2018 Α’ ΕΣΣΟ, που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης «ΠΟΡΟΣ».

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας απηύθυνε τον εξής χαιρετισμό:

«Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά να είμαι σήμερα μαζί σας, με την ευκαιρία της ορκωμοσίας των νεοσυλλέκτων ναυτών της 2018 A’ ΕΣΣΟ, οι οποίοι θα ενταχθούν και επίσημα στη μεγάλη οικογένεια του Πολεμικού μας Ναυτικού.

Νέοι Ναύτες,

Πριν από λίγο δώσατε όρκο στα όσια και τα ιερά του Έθνους, αναλαμβάνοντας την ύψιστη υποχρέωση της υπεράσπισης της Πατρίδας μας. Επιπλέον με τον όρκο σας δώσατε και την οφειλόμενη υπόσχεση σε όλους όσοι όρθωσαν το ανάστημά τους και έδωσαν μεγάλο αγώνα στη μάχη για τα ανώτερα ιδανικά της εθνικής ανεξαρτησίας και της ελευθερίας.

Εντάσσεστε στην οικογένεια των Ενόπλων Δυνάμεων, σε μια περίοδο αναδιοργάνωσης του Πολεμικού Ναυτικού, κατά την οποία προχωρούμε μεταξύ άλλων στον εκσυγχρονισμό οπλικών συστημάτων, αλλά και στη σύσταση νέων ευέλικτων μονάδων όπως η νεοσυσταθείσα Διοίκηση των ιπταμένων μέσων του Πολεμικού Ναυτικού που εγκαινιάσαμε πρόσφατα και στην οποία υπάγονται τα Ελικόπτερα του Ναυτικού και τα εκσυγχρονισμένα  αεροσκάφη P-3 ORION.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης του Πολεμικού Ναυτικού, το Κέντρο Εκπαίδευσης Πόρου θα συνεχίσει να λειτουργεί προς όφελος των εκπαιδευτικών αναγκών του Πολεμικού μας Ναυτικού.

Όπως γνωρίζετε, τα σύγχρονα οπλικά συστήματα δεν αρκούν από μόνα τους για την υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Το προσωπικό μας συνιστά τον βασικότερο πολλαπλασιαστή ισχύος αυτών των οπλικών συστημάτων και εσείς γίνεσθε σήμερα μέρος αυτού του δυναμικού.

Θα πρέπει να είστε περήφανοι για αυτό, όπως περήφανοι είναι και οι γονείς σας, όπως περήφανος είναι όλος ο ελληνικός λαός για εσάς. Η παρουσία σας είναι εξαιρετικά σημαντική γιατί αναβαθμίζει τη μαχητική ισχύ του Πολεμικού Ναυτικού, διατρανώνοντας προς κάθε κατεύθυνση την ετοιμότητα και την αποφασιστικότητά μας.

Το διάστημα της θητείας σας είναι μία σημαντική φάση της ζωής σας και αποτελεί τον προθάλαμο για να ενταχθείτε ομαλά στην κοινωνία και στον ιδιαίτερα ανταγωνιστικό επαγγελματικό βίο.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας μαζί με τη στρατιωτική ηγεσία εφαρμόζει ανθρωποκεντρική πολιτική και στηρίζει παντοιοτρόπως και συνεχώς το ανθρώπινο δυναμικό μας, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στην εκπαίδευσή του, καθόσον αυτό αποτελεί τον κρίσιμο παράγοντα για την επαύξηση της αποτρεπτικής μας ικανότητας. Γι’ αυτό το λόγο σας καλώ να δείξετε υπευθυνότητα, πίστη και ενδιαφέρον στην εκπαίδευσή σας και να πειθαρχείτε στις διαταγές των ανωτέρων σας.

Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί,

Είστε αυτοί που ηγείστε, εκπαιδεύετε και ενισχύετε το ηθικό των ναυτών μας, ώστε να εκτελούν με επιτυχία την αποστολή τους.

Σε εσάς εμπιστεύονται η χώρα και οι γονείς τα παιδιά τους, με την υποχρέωση να τους καθοδηγείτε και να τους συμπαραστέκεστε, ώστε να τους παραδώσετε υγιείς και ώριμους πολίτες στην κοινωνία.

Ως μέλη της ένδοξης οικογένειας του Πολεμικού μας Ναυτικού, να δίνετε το παράδειγμα και να εμπνέετε τα στρατευμένα νιάτα μας, δίνοντάς τους το έναυσμα για να υπηρετήσουν ενσυνείδητα και με αφοσίωση τα ιδανικά του Έθνους.

Αγαπητοί Γονείς,

Να είστε πάντα δίπλα στα παιδιά σας και να είστε υπερήφανοι γιατί η νέα γενιά, είναι η δύναμη και η ελπίδα της πατρίδας μας, για ένα καλύτερο και περισσότερο δημιουργικό μέλλον.

Με την παρουσία σας σήμερα εδώ, σε μια σημαντική στιγμή για την πατρίδα και τα παιδιά σας, αποδεικνύετε εμπράκτως το μεγαλείο της διαχρονικής προσφοράς των Ελλήνων στο έθνος τους αποδίδοντας σε αυτό ό,τι πιο πολυτιμότερο διαθέτουν: το ίδιο το παιδί τους.

Κυρίες και κύριοι,

Η Ελλάδα είναι μία φιλειρηνική χώρα και επιθυμεί να έχει καλές σχέσεις με τους γείτονές της. Είμαστε όμως και μία χώρα, η οποία δεν είναι διατεθειμένη να παραδώσει ούτε ένα χιλιοστό εδάφους, θάλασσας και αέρα.


Δεν υποχωρούμε σε οποιαδήποτε πρόκληση και δεν προκαλούμε. Οι Ένοπλές μας Δυνάμεις μας είναι διαχρονικά η δύναμη αποτροπής και προάσπισης της εθνικής μας κυριαρχίας.

Οι ναύτες μας, μαζί με τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού στις ελληνικές θάλασσες και στα πελάγη, με αποφασιστικότητα, τόλμη και ψυχραιμία αποτελούν τους εγγυητές της ασφάλειας, της σταθερότητας και της ειρήνης.

Το Πολεμικό Ναυτικό αποτελεί παραδοσιακά παράγοντα ισχύος για αποτροπή κάθε απειλής στα χωρικά μας ύδατα. Αυτό μας κάνει όλους να είμαστε αισιόδοξοι, ιδιαίτερα σήμερα που δίνουμε ως χώρα ένα πολύπλευρο αγώνα, τον οποίο είμαι απόλυτα βέβαιος ότι στο τέλος όλοι μαζί θα τον κερδίσουμε.

Ο μεγαλοϊδεατισμός, ο εθνικισμός και ο αναθεωρητισμός που επικρατούν στη γειτονιά μας δεν μας επιτρέπουν να εφησυχάζουμε. Η πολιτική των αυξανόμενων αμφισβητήσεων και διεκδικήσεων της Τουρκίας αποδεικνύει, ότι κάθε άλλο παρά σεβασμό στην αρχή της καλής γειτονίας επιδεικνύει.

Νέοι Ναύτες,

Με σκληρή εργασία, υψηλό αίσθημα ευθύνης και αυστηρή προσήλωση στο καθήκον είμαι σίγουρος ότι θα δικαιώσετε την αγάπη και την εμπιστοσύνη, με τις οποίες ο Ελληνικός Λαός περιβάλλει τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.







Μην ξεχνάτε ότι υπηρετείτε μαζί με τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, την Ελληνική Δημοκρατία, το Έθνος τις ανώτερες αρχές και αξίες που έχουν κρατήσει την Ελλάδα δυνατή και ελεύθερη.

Εύχομαι σε όλους υγεία και προκοπή και ο Άγιος Νικόλαος να σας προστατεύει. Να έχετε μια καλή και δημιουργική θητεία, γνωρίζοντας ότι η ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, όλοι οι αξιωματικοί, οι υπαξιωματικοί και οι παλαιότεροι συνάδελφοί σας θα είναι δίπλα σας, όπως και οι οικογένειές σας».
















Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος στην τελετή ορκωμοσίας των νεοσυλλέκτων ναυτών της 2018 Α’ ΕΣΣΟ στο Κέντρο Εκπαίδευσης «ΠΟΡΟΣ»
Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος στην τελετή ορκωμοσίας των νεοσυλλέκτων ναυτών της 2018 Α’ ΕΣΣΟ στο Κέντρο Εκπαίδευσης «ΠΟΡΟΣ»
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg2ZxYFEHXt9LnD8XzGT34zdUrVIvD7a7XVaQCwggYvlBTjQs-nzzJbHFlddipsu34rw3npEWxJeEVFVP9hR_KOwXGP8YSHfaR-DMJrS6P-vKrAHjYN6Eo0XFTpRVYlvzkDIGU7iohUieg/s640/8.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg2ZxYFEHXt9LnD8XzGT34zdUrVIvD7a7XVaQCwggYvlBTjQs-nzzJbHFlddipsu34rw3npEWxJeEVFVP9hR_KOwXGP8YSHfaR-DMJrS6P-vKrAHjYN6Eo0XFTpRVYlvzkDIGU7iohUieg/s72-c/8.JPG
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2018/03/2018_2.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2018/03/2018_2.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy