Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Ο Κοτζιάς έστειλε τελεσίγραφο στην Άγκυρα για τα Ίμια: «Δεν θα υπάρξει ξανά τέτοια ειρηνική συμπεριφορά»

Η Τουρκία έφτασε στην κόκκινη γραμμή και με κάποια έννοια την προσπέρασε, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών  Νίκος Κοτζιάς  μιλώντας στον Alp...

Η Τουρκία έφτασε στην κόκκινη γραμμή και με κάποια έννοια την προσπέρασε, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς μιλώντας στον Alpha και στην εκπομπή «Αυτοψία», αναφερόμενος στο περιστατικό στα Ίμια, ενώ σημείωσε ότι η Αθήνα διαμήνυσε στην Άγκυρα πως «δεν θα υπάρξει ξανά τέτοια ειρηνική συμπεριφορά».
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alphaτην Πέμπτη, υπογράμμισε ότι «τα Ίμια είναι ασφαλώς ελληνικά», ενώ καταλόγισε στην Άγκυρα πως «και παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο, και δεν ξέρουν γεωγραφία».
Σημείωσε επίσης ότι η νομική υπηρεσία του ΥΠΕΞ εξετάζει αν η Ελλάδα δικαιούται αποζημίωση από την Τουρκία για τις φθορές στο σκάφος του Λιμενικού, το οποίο εμβολίστηκε με την πλώρη από τουρκική ακταιωρό τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.
«Είμαστε στην αναζήτηση μήπως πρέπει να πληρώσουν οι Τούρκοι» ανέφερε συγκεκριμένα και είπε πως έχει ζητήσει από τη νομική υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών να το εξετάσει. Αν η νομική υπηρεσία αποφανθεί ότι η Ελλάδα έχει το δικαίωμα να ζητήσει αποζημίωση, δήλωσε ότι ο ίδιος θα είναι πολύ ευτυχής και διαβεβαίωσε ότι τότε θα κινηθεί νομικά.
Ο υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Τουρκία είναι νευρική «γιατί δεν πάει καλά στη Συρία και έχει το μέτωπο του Ιράκ ανοιχτό».
Ερωτηθείς τι θα πράξει η Ελλάδα αν υπάρξει ανάλογο περιστατικό εμβολισμού απάντησε:
«Δεν θα το ξανακάνει. Δεν πρέπει να ξαναγίνει. Αυτό πρέπει να το ακούσουν οι Τούρκοι. Τους το έχω πει. Η Ελλάδα δεν είναι ούτε Συρία, ούτε Ιράκ. Είμαστε ένα αναπτυγμένο κράτος με καλή άμυνα, καλά αμυντικά συστήματα, καλούς συμμάχους υψηλή διπλωματική χωρητικότητα».




Προανήγειλε δε, τη δημοσίευση επιστημονικών μελετών που αποδεικνύουν πως στην Τουρκία υπάρχουν βραχονησίδες οι οποίες, βάσει διεθνούς Δικαίου, δεν της ανήκουν.

«Με το Κυπριακό συμπεριφέρεται ως καουμπόι»

«Και με το Κυπριακό συμπεριφέρεται ως καουμπόι στα ανοιχτά της ανατολικής Μεσογείου, γιατί έχουν βρεθεί απ’ ό,τι φαίνεται μεγάλες ποσότητες φυσικού αερίου», συμπλήρωσε.

«Ανόητος ο Μπουλούτ»

Χαρακτήρισε, δε, ανόητο τον σύμβουλο του Ερντογάν, Γιγίμ Μπουλούτ, ο οποίος είχε δηλώσει πως η Τουρκία είναι γίγαντας και η Ελλάδα μύγα.
«Δεν έχει δει ελέφαντες να τρέχουν επειδή είδαν ποντικό μπροστά τους», πρόσθεσε.




Σε ό,τι αφορά το Σκοπιανό, επεσήμανε ότι υπάρχει διαφορετική αντίληψη για τα θέματα που έχουν κλείσει.

«Αισιόδοξη η έκφραση του Ζάεφ»

Κληθείς να απαντήσει για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της πΓΔΜ ότι έχουν κλείσει τρία από τα επτά ζητήματα της διαπραγμάτευσης για το ονοματολογικό, ο κ. Κοτζιάς εμφανίζεται πιο συγκρατημένος.
«Είναι μια αισιόδοξη έκφραση του κ. Ζάεφ, αλλά κάθε αισιοδοξία είναι θετική».




Σε ερώτηση αν συμμερίζεται ο ίδιος αυτήν την αισιοδοξία του, απάντησε πως θα ήθελε να είναι έτσι.
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Ο Κοτζιάς έστειλε τελεσίγραφο στην Άγκυρα για τα Ίμια: «Δεν θα υπάρξει ξανά τέτοια ειρηνική συμπεριφορά»
Ο Κοτζιάς έστειλε τελεσίγραφο στην Άγκυρα για τα Ίμια: «Δεν θα υπάρξει ξανά τέτοια ειρηνική συμπεριφορά»
https://4.bp.blogspot.com/-A_E6Sbh1pzg/WoZpLw4VkLI/AAAAAAAD4pk/NYDDEfFYXw4GxeIJzler7XFbkXpr3OJSwCLcBGAs/s640/kotzias-630x389.jpg
https://4.bp.blogspot.com/-A_E6Sbh1pzg/WoZpLw4VkLI/AAAAAAAD4pk/NYDDEfFYXw4GxeIJzler7XFbkXpr3OJSwCLcBGAs/s72-c/kotzias-630x389.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2018/02/blog-post_720.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2018/02/blog-post_720.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy