Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Επίσημη επίσκεψη ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στο Λίβανο

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στο Λίβανο, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο τη...

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στο Λίβανο, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας του Λιβάνου Στρατηγό Michel Aoun, τον Πρωθυπουργό Saad Hariri, τον Πρόεδρο της Βουλής Nabih MostaphaBerry και τον Υπουργό Άμυνας Yaacoub Riad El Sarraf.

Στη συνέχεια, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε τη Φρεγάτα «ΛΗΜΝΟΣ» που βρίσκεται εν όρμω λιμένα Βηρυτού στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην επιχείρηση «UNIFIL».

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον Υπουργό Άμυνας του Λιβάνου έκανε την εξής δήλωση:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την κυβέρνηση και τον λαό του Λιβάνου για τη φιλοξενία και τη φιλία τους προς τη χώρα μου και τον ελληνικό λαό.

Με τον Εξοχότατο Υπουργό Άμυνας επιβεβαιώσαμε ακόμη μία φορά τους ισχυρούς και αέναους δεσμούς που μας ενώνουν από τις απαρχές του πολιτισμού.



Η παρουσία μας στο Λίβανο δεν είναι απλή διπλωματική αποστολή. Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε το λαό αυτής της χώρας για το θάρρος του, την ανθρωπιά του και το πνεύμα ανεκτικότητάς του και για να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας για τη συνεισφορά του στις προσπάθειες που αποσκοπούν στη διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Ο λαός του Λιβάνου, με το παράδειγμά του, δείχνει στον κόσμο ότι η Μέση Ανατολή και η Ανατολική Μεσόγειος μπορούν να γίνουν μία περιοχή εποικοδομητικού διαλόγου μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών και παραδόσεων, αμοιβαίας κατανόησης και σεβασμού, συνεργασίας και ειρηνικής συνύπαρξης.

Επιπλέον, ο λαός του Λιβάνου δείχνει τον τρόπο με τον οποίο οι κοινωνίες θα έπρεπε να ενεργούν απέναντι στον πόνο των ανθρώπων, στα θύματα πολέμου και στην καταστροφή.

Σήμερα το πρωί είχα το προνόμιο να γίνω δεκτός από την Αυτού Εξοχότητα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να μεταφέρω το σεβασμό και την εκτίμηση της ελληνική κυβέρνησης προς το λαό του Λιβάνου, καθώς και την απόφασή μας να αναβαθμίσουμε περαιτέρω τη διμερή μας συνεργασία.

Στη συνάντηση με τον συνάδελφό και φίλο μου Yaacoub El Sarraf, είχα την ευκαιρία να προσκαλέσω το Λίβανο να γίνει ενεργό μέλος των περιφερειακών σχεδίων συνεργασίας, να επαναλάβω την υποστήριξή μας στη σταθερότητα και την εδαφική ακεραιότητα του Λιβάνου, μέσω αναβαθμισμένης ελληνικής συνεισφοράς στην Ναυτική Δύναμη UNIFIL, καθώς και την ετοιμότητά μας να μοιραστούμε με τις Ένοπλες Δυνάμεις του Λιβάνου τη στρατιωτική τεχνογνωσία μας μέσω φοίτησης στις ελληνικές στρατιωτικές σχολές, εκπαίδευσης και ασκήσεων.

Εξετάσαμε επιπλέον τρόπους για αναβαθμισμένη αμυντική συνεργασία μεταξύ Λιβάνου και Ελλάδας, καθώς και το πώς η ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε να βοηθήσει να κινητοποιήσουμε περαιτέρω Οργανισμούς προς υποστήριξη του Λιβάνου. Ως δείγμα της ισχυρής πολιτικής μας βούλησης να επαυξήσουμε τη συνεργασία μας μονογράψαμε σήμερα μία Συμφωνία Στρατιωτικής Συνεργασίας.



Κατά τις επόμενες εβδομάδες και μήνες, θα διεξαχθούν τρία μεγάλα διεθνή Συνέδρια σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Η ελληνική κυβέρνηση θα ενθαρρύνει τους διεθνείς και ευρωπαίους εταίρους και συμμάχους μας να προσεγγίσουν την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του Λιβάνου, το ζήτημα των προσφύγων, καθώς και τη σταθερότητα και την εδαφική του ακεραιότητα, ως αναπόσπαστα τμήματα του οικοδομήματος της ασφάλειας στη Μέση Ανατολή, την Ευρώπη και την ευρύτερη περιοχή.

Είναι καθήκον όλων μας, των μελών της διεθνούς κοινότητας και των φίλων της Δημοκρατίας του Λιβάνου και του λαού της, να βεβαιωθούμε ότι η χώρα σας θα επιτύχει στην προσπάθειά της και θα ορίζει το πεπρωμένο της για τις επόμενες δεκαετίες.

Με τον Υπουργό Άμυνας του Λιβάνου αρχίζουμε να χτίζουμε μία πολύ στενή διμερή συνεργασία, αλλά και τριμερή με την Κύπρο. Προσπαθούμε να χτίσουμε μαζί έναν άξονα σταθερότητας για την ευημερία όλης της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ, κ. Υπουργέ, για τη φιλοξενία σας και τις Ένοπλες Δυνάμεις του Λιβάνου για την θερμότατη υποδοχή τους».




























Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9017,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Επίσημη επίσκεψη ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στο Λίβανο
Επίσημη επίσκεψη ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στο Λίβανο
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhFrRXL3cQjfFWh_fzMXGkFcJviT6hnzxBfD-nxrRguyU-UC4vO1LAxeY_X92yZj4yikRyy8eSG6f7YVM8LSjXAxXGsHmZMfoAceoeoPu-qjMrytsm2zQPRlo_nhCi98yMxYr6GsnHVqU8/s640/13.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhFrRXL3cQjfFWh_fzMXGkFcJviT6hnzxBfD-nxrRguyU-UC4vO1LAxeY_X92yZj4yikRyy8eSG6f7YVM8LSjXAxXGsHmZMfoAceoeoPu-qjMrytsm2zQPRlo_nhCi98yMxYr6GsnHVqU8/s72-c/13.JPG
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2018/02/blog-post_48.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2018/02/blog-post_48.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy