Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

"Ξυπόλητο τάγμα" η ΠΑ! Δεν χορηγεί στολές εκστρατείας και άρβυλα!


Τη δραματική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας, τα οποία δεν έχουν λάβει για πολλά χρόνια τα απαραίτητα για την στρατιωτική τους περιβολή, αναδεικνύει επιστολή στελέχους, η οποία στάλθηκε με αφορμή ανάλογο δημοσίευμα του Armyvoice.gr για τον Στρατό Ξηράς.



Τα στελέχη της ΠΑ αναγκάζονται να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να προμηθευτούν τα απαραίτητα για την εργασία τους. Όμως πολλές φορές, λόγω των αδύνατων οικονομικών τους, δεν σημαίνει ότι αγοράζουν τα τα εγκεκριμένα από την υπηρεσία.



Έτσι σε πολλές μονάδες παρατηρείται μια ανομοιομορφία, η οποία όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, κάνει τις ομάδες ή τα συνεργεία να μοιάζουν με αντάρτικες οργανώσεις στη Μέση Ανατολή!


Δείτε τι γράφει στην επιστολή του:


"Στολές εκστρατείας και αρβύλες και μπουφάν, η υπηρεσία δεν έχει χορηγήσει στο προσωπικό εδώ και πολλά χρόνια.



Μόνο ελάχιστοι «τυχεροί» έχουν προμηθευτεί από την Υπηρεσία μόνο αρβύλες, ή μόνο μπουφάν.



Για τις φόρμες παραλλαγής ουδείς λόγος να γίνεται. Το προσωπικό όμως καλείται να καλύψει επιχειρησιακές ανάγκες καθημερινά και πολλές φορές κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες.



Έτσι πολλά από τα στελέχη καταφεύγουν στη λύση του εμπορίου, όπου εκεί ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να βρει πληθώρα ρουχισμού για όλες τις καιρικές συνθήκες, δυστυχώς μη εγκεκριμένου από την Υπηρεσία. 



Παρόλα αυτά οι Διοικητές των Μονάδων σε ορισμένες περιπτώσεις κάνουν τα στραβά μάτια προκειμένου να μην παραπονιέται το προσωπικό αλλά και να βγαίνει το έργο.


Η εικόνα που παρουσιάζει όμως μια ομάδα στελεχών ή συνεργείου δεν είναι αυτή που θα περίμενε κανείς από ένα σύγχρονο ένοπλο σώμα Ευρωπαϊκής χώρας, θα έλεγε κανείς ότι μοιάζει με παραστρατιωτική αντάρτικη ομάδα της Μέσης Ανατολής ή και της Αφρικής.













Για τις φόρμες παραλλαγής Π.Α , εδώ και κάποια χρόνια έχει βγει μια διαταγή που προβλέπει την αντικατάστασή τους όταν εξαντληθούν τα αποθέματα, άγνωστο πότε αφού το καλοκαίρι έγινε διαγωνισμός για προμήθεια στολών παραλλαγής προκειμένου να καλυφτούν οι ανάγκες των νεοσύλλεκτων.



Για τις υπόλοιπες υφασμάτινες στολές τελευταία φορά που μας χορήγησε η υπηρεσία ήταν ίσως προ δεκαπενταετίας και άνω.



Η υπ΄αριθμ. 8γ στολή κατέστη υποχρεωτική το 2017, χωρίς η υπηρεσία να χορηγήσει τουλάχιστον ύφασμα.











Οπότε όποιο στέλεχος επιθυμούσε να την προμηθευτεί θα έπρεπε να αγοράσει το ύφασμα και να πληρώσει και την αμοιβή του Ράφτη (100 ευρώ στην καλύτερη περίπτωση).

Όσον αφορά για Αξκούς εξ  Ανθστών υπάρχει Πα. Δ  (6-9) η οποία προβλέπει την αυτεπάγγελτη αρχική χορήγηση στους νέους Αξκούς διαφόρων ειδών μεταξύ των οποίων και υφάσματα.

 Όμως υφάσματα δεν έχουμε δει και εφόσον όλες οι στολές καθίστανται υποχρεωτικές πρέπει να πληρώσει κάποιος έως και 1000 ευρώ για την προμήθεια αυτών. 











Σκοπίμως δεν αναφέρω το ξίφος το οποίο αν και περιττό κατά πολλούς, αποτελεί ένδειξη ευγνωμοσύνης και αναγνώρισης της Υπηρεσίας προς τα στελέχη της.

Μήπως θα έπρεπε να διερευνηθεί για ποιο λόγο η Υπηρεσία δεν χορηγεί στα στελέχη της τα πιο αναγκαία είδη από τα παραπάνω;"


Ελπίζουμε η Πολεμική Αεροπορία να είναι σε θέση να δώσει απαντήσεις, ιδιαίτερα μετά την ανακήρυξη του2018 ως έτους μέριμνας και προσωπικού. 
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: "Ξυπόλητο τάγμα" η ΠΑ! Δεν χορηγεί στολές εκστρατείας και άρβυλα!
"Ξυπόλητο τάγμα" η ΠΑ! Δεν χορηγεί στολές εκστρατείας και άρβυλα!
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhMr4VorWMR8Dy8FoOSzEx-YUoWSy9t2K-cOZmHLUX0GKfO7JT9uJp5VaY0QW5ZbGuewWdQ1E4zliKFGbeG_95F4N3FRuR0GUuMdrGLII3zkqaYU6jI42EOWNYwwyZJUJ6UgN5ZeP8F4mAv/s640/ou-aeroporia-akefalo.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhMr4VorWMR8Dy8FoOSzEx-YUoWSy9t2K-cOZmHLUX0GKfO7JT9uJp5VaY0QW5ZbGuewWdQ1E4zliKFGbeG_95F4N3FRuR0GUuMdrGLII3zkqaYU6jI42EOWNYwwyZJUJ6UgN5ZeP8F4mAv/s72-c/ou-aeroporia-akefalo.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2018/01/blog-post_45.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2018/01/blog-post_45.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy