Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Νέο μισθολόγιο: Δείτε τον μισθό σας ανά κατηγορία / κλιμάκιο - ΠΙΝΑΚΑΣ


Με χιλιάδες προβλήματα και λάθη στα φύλλα μισθοδοσίας ξεκίνησε η εφαρμογή του νέου μισθολογίου των Στρατιωτικών και των Σωμάτων Ασφαλεί­ας, τον Ιανουάριο. Ήδη οι πρώτες μειώσεις έχουν γίνει αντιληπτές, παρά τα λάθη στα μηχανογραφικά και τις ασφαλιστικές εισφορές υπέρ των Ταμείων, οι οποίες ακόμη δεν έχουν προσδιοριστεί με ακρίβεια.





Οι κρατήσεις θα είναι αναδρομικές από 1ης Ιανουαρίου 2017, οπότε αρχίζει, σύμφωνα με τον νόμο, η εφαρμογή του νέου μισθολογίου, και αυτό αποτελεί ένα σοβαρό πρόβλημα για το προσωπικό, το οποίο θα κληθεί να πληρώσει ασφαλι­στικές εισφορές για έναν χρόνο!



Ήδη οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των Σω­μάτων Ασφαλείας έχουν ζητήσει την καταβολή σε δόσεις των αναδρομικών κρατήσεων.







Οι στρατιωτικοί, από την πλευρά τους, είναι σε κατάσταση αναμονής, καθώς η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας δεν έχει εκδώσει καμία από τις προβλεπόμενες αποφάσεις για την έγκαιρη εφαρμογή του νέου μισθολογίου, με αποτέλεσμα να είναι οι πλέον αδικημένοι.


Το πλέον χαρακτηριστικό είναι ότι, ενώ ο Πάνος Καμμένος επέρριψε ευθύνες στον Νίκο Τόσκα, ο ίδιος δεν φρόντισε να λάβει τις αποφάσεις για τις κρατήσεις των ασφαλιστικών ταμείων, σε αντίθεση με τον υπουργό Προστασίας του Πολί­τη.



Το αποτέλεσμα είναι οι στρατιωτικοί να έχουν κρατήσεις με βάση τον παλαιό τρόπο υπολογισμού (σε πολλές περιπτώ­σεις αυξημένες), ενώ οι αστυνομικοί και οι πυροσβέστες με τον νέο. Παράλληλα, οι ένστολοι μπορούν πλέον να πάρουν και το εφάπαξ, αλλά όχι οι στρατιωτικοί.







Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων είναι επίσης σε αναμονή της εφαρμογής των διατάξεων για τη νυχτερινή αποζη­μίωση, ύψους 2,7 ευρώ την ώρα, που νομοθετήθηκε, αλλά ακόμη δεν έχει εκδοθεί η εγκύκλιος που θα ορίζει τους δι­καιούχους και τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες θα δίνεται.


Τα φύλλα μισθοδοσίας περιείχαν για πρώτη φορά την «προσωπική διαφο­ρά», το κόλπο που έχει βρει η κυβέρνη­ση για να καλύψει τις μειώσεις.







Το ποσό που αναφέρεται ως «προσωπική διαφο­ρά» είναι η αρνητική διαφορά που προ­κύπτει στο νέο από το παλιό μισθολόγιο και θα καλύπτεται από επόμενες αυξήσεις που θα προκόψουν με οποιονδήποτε τρόπο.



Οι μειώσεις που περιέχουν στη συντριπτική τους πλειονότητα τα φύλλα μισθοδοσίας έχουν προκαλέσει σοκ στο μεγαλύτερο μέρος των στελε­χών, ενώ ακόμα και όσοι είδαν κάποια αύξηση, πάνω από 20 ευρώ, δεν θα τη λάβουν άμεσα, αλλά σε τέσσερις δόσεις τα επόμενα χρόνια!








Επιπλέον, η τελευταία δόση των αναδρομικών που είχε θεσπίσει η προηγούμενη κυβέρνηση, στο πλαίσιο της συμμόρφωσης προς τις αποφάσεις του ΣτΕ, δίνεται με τον μισθό του Ιανουαρίου και, συνεπώς, από τον Φεβρουάριο όλοι οι στρατιωτικοί, οι αστυνομικοί και οι πυροσβέστες θα δουν ακόμα μία μεί­ωση στον οικογενειακό τους προϋπο­λογισμό. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, παρά τις δεσμεύσεις της, δεν έχει φροντίσει να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις του ανώτατου δικαστηρίου.






ΠΗΓΗ: http://www.armyvoice.gr
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Νέο μισθολόγιο: Δείτε τον μισθό σας ανά κατηγορία / κλιμάκιο - ΠΙΝΑΚΑΣ
Νέο μισθολόγιο: Δείτε τον μισθό σας ανά κατηγορία / κλιμάκιο - ΠΙΝΑΚΑΣ
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhxRlprft7FJoDDRYTS0q-N_6mAS7S6ALvxD4EtGvBL1VA9S7rifXDwXM6eB4BJFztDNZ6QIlkFbWrhyphenhyphen19265Yc-ZN0X0Kg5Ct4N75yv-UZWm-0iu-Vu9ZdjPcbrg7QJf51XqHgS-cRWouP/s640/oudeteres_stratos2.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhxRlprft7FJoDDRYTS0q-N_6mAS7S6ALvxD4EtGvBL1VA9S7rifXDwXM6eB4BJFztDNZ6QIlkFbWrhyphenhyphen19265Yc-ZN0X0Kg5Ct4N75yv-UZWm-0iu-Vu9ZdjPcbrg7QJf51XqHgS-cRWouP/s72-c/oudeteres_stratos2.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2018/01/blog-post_24.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2018/01/blog-post_24.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy