Είναι φυσιολογικότατο να θέλουμε ΟΛΟΙ μας να υπηρετούμε στον τόπο συμφερόντων μας και ειδικά αυτές τις οικονομικά δύσκολες εποχές που διανύουμε, μιας και δεν υπάρχουν και κίνητρα από πλευράς πολιτείας για να μπορείς να υπηρετείς μακριά, εννοώντας την νησιωτική Ελλάδα κυρίως. Κίνητρα, τα οποία θα μπορούσαν να ήταν ένα επίδομα ενοικίου, διαμονή σε ΣΟΑ, διαταγή μετάθεσης με ημ. λήξης και διασφάλιση επιστροφής στον τόπο σου κτλ. Δυστυχώς όμως, αυτά δεν υπάρχουν !!! Και τί κάνει ο συνάδελφος;;; ΥΠΟΜΟΝΗ, γιατί πρέπει να μαζέψει και ΜΟΡΙΑ για να πάει στον τόπο του !!!
Ο αγαπητός και εξαίρετος συνάδελφος μας Α.Κ. (υπαρκτό πρόσωπο), μάζεψε πάρα πολλά μόρια (12.500), στον τόπο συμφερόντων του δεν υπηρέτησε ποτέ αυτά τα 23 συναπτά έτη της σταδιοδρομίας του και πάλι όμως δεν μπορεί να Υπηρετήσει στο «σπίτι» του !!! Γιατί;;; Γιατί τις θέσεις που προβλέπονται (και με το παραπάνω) για τόπο επιλογής του, τις έχουν καταλάβει οι τρίτεκνοι και οι πολύτεκνοι !!!
Συμφωνώ απόλυτα στο να μην μετατίθεται – μετακινείται ο τρίτεκνος και ο πολύτεκνος. Συμφωνώ όμως απόλυτα στο ότι και ο Α.Κ. πρέπει επιτέλους να Υπηρετήσει στο «σπίτι» του.
Για να είναι όλοι ικανοποιημένοι, μία είναι η λύση, την οποία την έχω ξαναπεί στο παρελθόν: Η τροποποίηση της παρ. 9 του άρθρου 9 του ΠΔ 33/09 όπως ισχύει, ως κάτωθι:
9. Εξαιρούνται από την διαδικασία των μεταθέσεων και υπηρετούν στον τόπο επιλογής τους, κατόπιν αιτήσεως των ενδιαφερομένων, χωρίς να καταλαμβάνουν οργανικές θέσεις, τα στελέχη ΛΣ-ΕΛΑΚΤ των εξής κατηγοριών προσωπικού ΛΣ-ΕΛΑΚΤ:
(α) των πολύτεκνων και των γονέων τριών τέκνων,
(β) αυτών που έχουν αποδεδειγμένα σύζυγο με αναπηρία άνω του 67% ,
(γ) αυτών που έχουν αποδεδειγμένα την επιμέλεια τέκνου με αναπηρία άνω του 67% ή τέκνων με αναπηρία αθροιστικά άνω του 67%,
(δ) των τελούντων σε κατάσταση υπηρεσίας γραφείου σύμφωνα με το άρθρο 79 του Κώδικα Προσωπικού ΛΣ ,
(ε) αυτών που έχουν συμπληρώσει στο ΛΣ-ΕΛΑΚΤ πραγματική υπηρεσία άνω των 28 ετών και μέχρι το βαθμό του Αντιπλοιάρχου,
(στ) οι έχοντες την επιμέλεια τέκνων που φοιτούν στην 2η και 3η τάξη λυκείου,
(ζ) οι γυναίκες στελέχη του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ που επιστρέφουν από άδεια κύησης – τοκετού και έως το τέκνο να φτάσει την ηλικία των τριών (03) ετών,
(η) των μονογονεϊκών οικογενειών με επιμέλεια ανήλικου τέκνου ή τέκνων ,
(θ) των διαζευγμένων στελεχών ΛΣ-ΕΛΑΚΤ με ανήλικο τέκνο που αποδεδειγμένα καταβάλουν διατροφή.
Είναι η πιο δίκαιη λύση. Όλοι όσοι εξαιρούνται από τη διαδικασία των μεταθέσεων, να μην καταλαμβάνουν κενές οργανικές θέσεις.
Πασχαλάκης Χρήστος
Μέλος Δ.Σ ΕΠΛΣ Κ.Μακεδονίας