ΣΤΗΝ λογική του «πολεμάμε τρέχοντας» εισάγονται οι Ένοπλες Δυνάμεις με την σχεδιαζόμενη αναδιοργάνωση στην οποία ανεφέρθη o Πρωθυπουργός από του βήματος της Βουλής. Για να επιτευχθεί αυτό, βεβαίως, πρέπει να αντιμετωπισθούν δύο βασικά προβλήματα:
Το πρώτο σχετίζεται με την πολυδιάσπαση προσωπικού και πόρων την οποία δημιουργεί η διατήρησις 2.000 περίπου στρατοπέδων, φυλακίων και στρατιωτικών καταστημάτων σε όλη την χώρα.
Απαιτείται η δραστική μείωσις των εγκαταστάσεων αυτών, προκειμένου να αποδεσμευθεί προσωπικό το όποιο θα ενισχύσει τις μονάδες της παραμεθορίου, στον Έβρο και τα νησιά.
Το δεύτερο πρόβλημα είναι η γήρανσις τού προσωπικού, ό μέσος όρος ηλικίας τού οποίου είναι τα 35 χρόνια. Οι περισσότεροι από τούς επαγγελματίες οπλίτες πού έχουν προσληφθεί εδώ και πολλά χρόνια έχουν φθάσει σε ηλικίες πού δεν τούς επιτρέπουν να φέρουν εις πέρας με επιτυχία μάχιμο έργο. Είναι επείγον να ληφθούν μέτρα για την ανατροπή αυτής της καταστάσεως. Με τα δεδομένα αυτά είναι βέβαιο ότι τα Γενικά Επιτελεία διαφωνούν προς οιανδήποτε σκέψη για περαιτέρω μείωση της θητείας. Είναι γνωστό βεβαίως ότι την μείωση εισηγούνται με επιμονή πολιτικοί κύκλοι τού ΣΥΡΙΖΑ.
Εφόσον επιτευχθούν οι δύο στόχοι της αναδιοργανώσεως θα καταστεί εφικτή η υψηλότερη στελέχωση των μονάδων της παραμεθορίου, ώστε να καταστούν περισσότερο ταχυκίνητες και ευέλικτες. Σημειώνεται ότι η μεθόριος τού Έβρου εκτείνεται σε μήκος 220 χλμ. πού πρέπει να καλύπτονται αμυντικώς από δύο μεραρχίες και μίαν ανεξάρτητη ταξιαρχία, οι διοικήσεις των οποίων δεν πρέπει να ξεχνούν το τουρκικό σχέδιο «Βαριοπούλα» πού προβλέπει εκμετάλλευση τού γεγονότος, ότι τα σύνορα της Βουλγαρίας επιτηρούνται μόνον από την αστυνομία.
(ΕΣΤΙΑ-04/11/2017 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.blogspot.gr])