Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Ποια ευρωβουλευτής προσλήφθηκε ωρομίσθια στη ΣΕΘΑ;

Από πρώτο χέρι θα μαθαίνουν οι σπουδαστές της ΣΕΘΑ διεθνείς σχέσεις και εξωτερική πολιτική! Η πρώην ευρωβουλευτής και επίκουρη καθηγήτρια Μαριλένα Κοππά, προσλήφθηκε ως ωρομίσθια από την ΣΕΘΑ για να διδάξει 210 ώρες την τρέχουσα ακαδημαϊκή χρονιά.


Η πρόσληψη έγινε με την υπογραφή του αναπληρωτή ΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα.






Ο συνδυασμός της εμπειρίας στην Ευρωβουλή με την ακαδημαϊκή ιδιότητα, φαντάζει ιδανικός για το μάθημα. Ποια είναι η Μαριλένα Κοππά;

Κοινοβουλευτική Σταδιοδρομία



Η Μαριλένα Κοππά είναι επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου.



Υπήρξε μέλος της Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από τον Οκτώβριο του 2007 έως τον Ιούλιο του 2014. Ήταν Αντιπρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ – Τουρκίας από το Νοέμβριο του 2007 και Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών για θέματα Άμυνας και Ασφάλειας από τον Ιανουάριο του 2012. Υπήρξε μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου και της Υποεπιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Διετέλεσε επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από τον Ιούλιο του 2011 έως το Μάρτιο του 2013.



Πριν την εκλογή της στο Ευρωκοινοβούλιο, διετέλεσε υπεύθυνη του Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Κοινωνικής Ένταξης και Μετανάστευσης του ΠΑΣΟΚ και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών Ανδρέας Παπανδρέου (ΙΣΤΑΜΕ). Υπήρξε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ από το 2005 έως το 2013 και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου από το 2005 έως το 2008 και από το 2011 έως το 2012.




Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση και Ακαδημαϊκή Σταδιοδρομία



Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι Διδάκτωρ Συγκριτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Paris–X Nanterre (1991). Για χρόνια εργάστηκε ως ειδική σύμβουλος στο Υπουργείο Εξωτερικών σε θέματα ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και διεύρυνσης.



Είναι Επίκουρη Καθηγήτρια Συγκριτικής Πολιτικής του Τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Το συγγραφικό της έργο εστιάζει στο χώρο του εθνικισμού, των μειονοτήτων και της ευρωπαϊκής πολιτικής με έμφαση στη συγκριτική προσέγγιση.






Έχει γράψει σειρά άρθρων για θέματα διεθνούς πολιτικής και τρία βιβλία για την περιοχή των Βαλκανίων και συγκεκριμένα: «Μια Εύθραυστη Δημοκρατία: Η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας ανάμεσα στο παρελθόν και στο μέλλον» (εκδόσεις Παπαζήση, Αθήνα, 1994), «Οι μειονότητες στα μετα-κομμουνιστικά Βαλκάνια» (εκδόσεις Νέα Σύνορα-Λιβάνη, Αθήνα, 1997), «Η συγκρότηση των κρατών στα Βαλκάνια» (εκδόσεις Νέα Σύνορα-Λιβάνη, Αθήνα, 2002).



Μιλά Γαλλικά, Αγγλικά, Ιταλικά, Βουλγαρικά και Σερβικά.

Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Ποια ευρωβουλευτής προσλήφθηκε ωρομίσθια στη ΣΕΘΑ;
Ποια ευρωβουλευτής προσλήφθηκε ωρομίσθια στη ΣΕΘΑ;
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg17uTSNr7cUqh4IWuyXbbsL7KkV6heOMoBRhdOg4UME4p_xVnVkZbFQMKogoYhUTYzyLnoG6Byq7M31tPnaVl4frg8aQ9fAtIFLmnJlJcglj2wqMDSciNgo6GUeSjUBrbuvgNcXG0ziGE/s640/setha_building.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg17uTSNr7cUqh4IWuyXbbsL7KkV6heOMoBRhdOg4UME4p_xVnVkZbFQMKogoYhUTYzyLnoG6Byq7M31tPnaVl4frg8aQ9fAtIFLmnJlJcglj2wqMDSciNgo6GUeSjUBrbuvgNcXG0ziGE/s72-c/setha_building.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2017/10/blog-post_933.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2017/10/blog-post_933.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy