Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων: Κλείνουν το Νοέμβριο!






Κλείνουν από τον Νοεέμβριο, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Armyvoice.gr τα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, και εφεξής οι στρατιώτες θα παρουσιάζονται απ΄' ευθείας στις Μονάδες, όπου θα τους γίνεται σε πρώτο στάδιο η στρατιωτική εκπαίδευση και στη συνέχεια θα παραμένουν στην Μονάδα για να ολοκληρώσουν τη θητεία τους.



Το σχέδιο, αν και επισήμως δεν έχει ανακοινωθεί, καθώς αναμένεται να προκαλέσει τις αντιδράσεις των κοινωνιών κυρίως στην Πελοπόννησο όπου υπάρχουν μεγάλα Κέντρα Εκπαίδευσης, έχει περιγραφεί σε συνέντευξη του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου πέρυσι στο ραδιόφωνο του Real.





Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό των Ενόπλων Δυνάμεων, στις 12 Μαρτίου 2017, αποκάλυψε ότι “μελετάται η δυνατότητα να εκπαιδεύονται κατ’ ευθείαν οι νεοσύλλεκτοι στις Μονάδες που θα υπηρετήσουν, να μην χάνονται δηλαδή αυτές οι 45 ημέρες“.



Από εκείνη την περίοδο μέχρι και σήμερα οι απαιτούμενες μελέτες φαίνεται ότι έχουν ολοκληρωθεί. Ήδη με την σειρά που παρουσιάστηκε τον περασμένο Ιούλιο (2017 Δ/ΕΣΣΟ) το ΓΕΣ είχε ανακοινώσει το πιλοτικό σύστημα εφαρμογής κατάταξης, προσκαλώντας στρατιώτες σε δυο μονάδες. Μια στην Κω και μια στην Ξάνθη:



 "Ειδικότερα, στο πλαίσιο εφαρμογής του νέου πιλοτικού συστήματος κατάταξης, οι στρατεύσιμοι που έχουν κληθεί προς κατάταξη στα 282 Μ/Κ ΤΠ (Κως) και 645 Μ/Κ ΤΠ (Πετροχώρι Ξάνθης), θα καταταχθούν στις 3 ,4, 24 και 25 Ιουλίου 2017".



Το πιλοτικό πρόγραμμα έληξε με επιτυχία, όπως θεωρεί το ΓΕΣ και σύμφωνα με τις πληροφορίες του Armyvoice.gr  ετοιμάζονται στην σειρά του Νοεμβρίου 2007 ΣΤ/ΕΣΣΟ να καλέσουν στρατιώτες κατ' ευθείαν σε Μονάδες και να μην λειτουργήσει αρκετά από τα Κέντρα Εκπαίδευσης.




Το θέμα βέβαια που προδήλως τίθεται είναι τι θα γίνουν αυτά τα Κέντρα Εκπαίδευσης. Εάν δηλαδή θα αξιοποιηθούν για στρατιωτική χρήση, ή έαν θα αποδοθούν στις τοπικές κοινωνίες.



Πάντως, από την πλευρά της αντιπολίτευσης έχουν γίνει αρκετές ερωτήσεις για το επικείμενο λουκέτο στα Κέντρα Εκπαίδευσης σε ΝαύπλιοΤρίποληΚαλαμάτα, Σπάρτη, αλλά οι απαντήσεις του ΥΕΘΑ στον Κοινοβουλευτικό έλεγχο ήταν μάλλον αόριστες.



Χαρακτηριστικά είχε απαντήσει, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες, ότι:


 Όσον αφορά τις περιοχές των σημείων κατάταξης, κρίθηκε επιβεβλημένο όπως η όλη διαδικασία πραγματοποιηθεί πλησίον των Μονάδων τοποθέτησης των στρατευσίμων.
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων: Κλείνουν το Νοέμβριο!
Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων: Κλείνουν το Νοέμβριο!
https://3.bp.blogspot.com/-sM8NTh3-SXw/WbogHPD0XtI/AAAAAAADnEU/NnjC44AvVWwCSvJ9GF7pyX4R8JN-nk1lQCLcBGAs/s640/kentra-neosyllektvn.jpg
https://3.bp.blogspot.com/-sM8NTh3-SXw/WbogHPD0XtI/AAAAAAADnEU/NnjC44AvVWwCSvJ9GF7pyX4R8JN-nk1lQCLcBGAs/s72-c/kentra-neosyllektvn.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2017/09/blog-post_688.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2017/09/blog-post_688.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy