Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

“Κρυφή” διάταξη στον νόμο Αχτσιόγλου φέρνει νέα περικοπή στις αποδοχές στρατιωτικών!Μία διάταξη που προστέθηκε σιωπηρά και χωρίς κανένας από τις ηγεσίες των υπουργείων Εθνικής Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη και Ναυτιλίας να γνωρίζει οτιδήποτε, φέρνει μειώσεις στις αποδοχές των στελεχών των ΕΔ και των Σωμάτων Ασφαλείας.
 Τι έχει συμβεί:
Το άρθρο 3 του νόμου της κ. Αχτσιόγλου, βάλλει πέρα για πέρα το εν ενεργεία Στελεχιακό Δυναμικό των Ε.Δ. και Σ.Α. ακόμη μία φορά, δημιουργώντας μέγιστο θέμα όσον αφορά την σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ των ήδη υπηρετούντων στις Ε.Δ. και τα Σ.Α. από την μία και της Πολιτικής και Στρατιωτικής Ηγεσίας από την άλλη.
Είναι γνωστό ότι από το 2013 μέχρι σήμερα, τα Υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών, θεωρούν τα Μετοχικά Ταμεία των ΕΔ ως Φορείς Επικουρικής Ασφάλισης, παρόλη την τεκμηριωμένη  επιχειρηματολογία περί του αντιθέτου, των Γενικών Επιτελείων και των Ενώσεων Αποστράτων.
Έτσι όπως συντάχθηκε η πρώτη παράγραφο (και βέβαια μετά την ψήφιση του νέου ειδικού μισθολογίου!!) καταφέρνει άμεσες μειώσεις στον καθαρό μισθό που λαμβάνει το Στέλεχος των ΕΔ και των Σ.Α., αφού ο ΕΦΚΑ (6,67%) που μέχρι πριν την ψήφιση της πρώης παραγράφου, υπολογιζόταν μόνο επί του Βασικού μισθού και του ΕΧΥ, μετά την ψήφιση αυτής και αναδρομικά από 1/1/2017, θα υπολογίζεται επί του συνόλου των αποδοχών αυτού!
Το άρθρο ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Το άρθρο του νομοσχεδίου ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Τώρα για τις δικαιολογίες ορισμένων (που έχουν λερωμένη τη φωλιά τους, με τις πράξεις τους και τις παραλείψεις τους, αφού είχαν την πλήρη ευθύνη για το ρατσιστικό ειδικό μισθολόγιο των Ε.Δ. που συνέταξαν και αποδέχτηκαν), ότι ναι, θα υπάρξει άμεση μείωση και αναδρομική στον καθαρό μισθό των Στελεχών των Ε.Δ. και των Σ.Α., αλλά θα τσιμπήσει κάτι παραπάνω η σύνταξη τους, αφού οι κρατήσεις θα είναι μεγαλύτερες, υπάρχει η πραγματικότητα!

Η πραγματικότητα λέει ότι, όταν η σύνταξη του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου με τον νόμο Κατρούγκαλου και παρά τις δύο ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΕΣ αποφάσεις του ΣτΕ, δεν θα ξεπερνά τα 1200 ευρώ.
Φανταστείτε τι θα λαμβάνει ένα μεσαίο και χαμηλό στέλεχος, που είναι και η πλειοψηφία των Ε.Δ., όσες κρατήσεις και να του κάνουν!!


Η πρόσθεση τώρα από το πουθενά και  με “δόλιο” τρόπο (όπως φαίνεται παραπάνω), της δεύτερης παραγράφου στο άρθρο 3, επιφέρει τεράστιο πλήγμα στα χαμηλόβαθμα και μεσαία Στελέχη των Ε.Δ., που είναι και η ΡΑΧΟΚΟΚΚΑΛΙΑ του στρατεύματος, αφού μετά την απαξίωση που έλαβαν από το ειδικό μισθολόγιο που εντάχθηκαν,  τους μειώνει δραματικά το ήδη κατακρεουργημένο ΕΦΑΠΑΞ βοήθημα, αφού δεν θα λαμβάνεται υπόψη πλέον στον τύπο υπολογισμού το επίδομα των 176 ευρώ (ποσό το οποίο όλα τα στελέχη έχουν πληρώσει εισφορές κατα την διάρκεια του εργασιακού τους Βίου, χωρίς το έχουν λάβει ποτέ στο μισθό τους) και βέβαια η περιβόητη Προσωπική Διαφορά.

Θα πρέπει να ληφθούν υπόψη ότι με την εφαρμογή της παραγράφου 2 του άρθρου 3, θα έχουμε παροχή ΕΦΑΠΑΞ βοηθήματος διαφόρων ταχυτήτων πάντα προς τα κάτω.
Ακόμη και μεταξύ ίδιων βαθμών, (πχ Ανθυπασπιστές ΕΜΘ και ΕΠΟΠ θα λαμβάνουν διαφορετικά ΕΦΑΠΑΞ) ανάλογα με τα επιδόματα που λαμβάνει ο καθένας.
Οι Αξιωματικοί που προέρχονται από ΑΣΕΙ δεν τους αφορά η διάταξη, αφού αυτοί αποστρατευόμενοι, στον υπολογισμό του δικού τους ΕΦΑΠΑΞ λαμβάνεται υπόψη το Επίδομα Υψηλής Ευθύνης και όχι το επίδομα των 176 ευρώ, που σαν επίδομα (το υψηλής ευθύνης) είναι πολύ μεγαλύτερο. 
‘Αρα η ευθύνη της Στρατιωτικής ηγεσίας είναι τεράστια απέναντι στα Στελέχη που πλήττονται για πολλοστή φορά και πρέπει η αντίδραση τους να είναι άμεση και αποτελεσματική, αφού η πλειονότητα τους (ηγεσίας), έχει λάβει ήδη από χρόνια το ΕΦΑΠΑΞ βοήθημα και η κατηγορία που προέρχονται δεν την αγγίζει η εν λόγω διάταξη. 


Κατόπιν των ανωτέρω θα έχουμε νέες καθυστερήσεις στο έργο της ήδη συσταθείσας Επιτροπής της ΓΔΟΣΥ, που πρέπει να αποφανθεί άμεσα επί των τελικών ρυθμίσεων για το ΕΦΑΠΑΞ όπως έγραψε προχθές το militaire αφού προέκυψαν νέα δυσχερή δεδομένα.
Δεκαέξι μήνες μετά την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου ακόμη γίνονται τροποποιήσεις, δεν έχει εφαρμοστεί εφαρμοστεί πλήρως ο νόμος, και δεν έχει δοθεί καμία διευκρίνηση επί διαφόρων σοβαρών θεμάτων, που άπτονται άμεσα με τις συνταξιοδοτικές αποδοχές του προσωπικού των Ε.Δ..
Παρά τις πάμπολλες “ενοχλήσεις” με συνεχή αλληλογραφία του ΥΠΕΘΑ και των τριών Γενικών Επιτελείων με τα συναρμόδια Υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών για την επίσπευση των εγκυκλίων, δεν έχει γίνει τίποτα ενάμιση χρόνο τώρα, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη ταλαιπωρία και ανασφάλεια στα Στελέχη που συνταξιοδοτούνται μετά από 40+ συντάξιμη υπηρεσία, αφού δεν μπορεί να υπολογιστεί με τις παλινωδίες των παραπάνω Υπουργείων, η σύνταξη και το εφάπαξ τους.
Οπότε και με την παράγραφο 2 του εν λόγω άρθρου 3, είναι άγνωστο αν και πότε θα βγει είτε εγκύκλιος, είτε θα γίνει νέα νομοθετική ρύθμιση για αποσαφήνιση της διάταξης από το αρμόδιο υπουργείο που την εισήγαγε.
Η Ομηρία και ο Εμπαιγμός των Στελεχών των Ε.Δ. συνεχίζεται…..

COMMENTS

BLOGGER

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,14,ΔΙΑΦΟΡΑ,9,ΔΙΕΘΝΗ,5,ΕΛΛΑΔΑ,11,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,231,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,10,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,4,
ltr
item
KRANOSGR: “Κρυφή” διάταξη στον νόμο Αχτσιόγλου φέρνει νέα περικοπή στις αποδοχές στρατιωτικών!
“Κρυφή” διάταξη στον νόμο Αχτσιόγλου φέρνει νέα περικοπή στις αποδοχές στρατιωτικών!
https://4.bp.blogspot.com/-ajxT7HhUIdk/Wbl6fepirtI/AAAAAAADnBo/so7NXw2e0u4NymrAw6tSjmlchacW2zsbgCLcBGAs/s640/234.JPG
https://4.bp.blogspot.com/-ajxT7HhUIdk/Wbl6fepirtI/AAAAAAADnBo/so7NXw2e0u4NymrAw6tSjmlchacW2zsbgCLcBGAs/s72-c/234.JPG
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2017/09/blog-post_413.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2017/09/blog-post_413.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy