Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

ΕΚΤΑΚΤΟ: To State Department βλέπει ελληνοτουρκική κρίση και προσπαθεί να σβήσει τη φωτιά πριν εξαπλωθεί






Αρχίζει να ξεφεύγει η κατάσταση στο Αιγαίο και οι Αμερικανοί φοβούνται ακόμη και τουρκική πολεμική ενέργεια , τώρα που Ερντογάν βρήκε αφορμή λόγω του περιστατικού.






Οι επόμενες ώρες  θεωρούνται κρίσιμες για την εξέλιξη της κρίσης καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο Ρ.Τ.Ερντογάν θα συγκαλέσει έκτακτο υπουργικό συμβούλιο και στην συνέχεια  Συμβούλιο  Ασφαλείας.

 Την ίδια στιγμή τουρκικές ακταιωροί και πολεμικά πλοία του τουρκικού Ναυτικού έχουν σταλεί στην περιοχή ανοιχτά της Ρόδου.
Για αυτό και οι ΗΠΑ εξέδωσαν σχετική ανακοίνωση με σκοπό να …κατευνάσουν τις ορμές του Τούρκου Σουλτάνου  , ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζεται πιθανόν ακόμα και για πολεμική εμπλοκή με την Ελλάδα, αμφισβητώντας ολόκληρη την θαλάσσια περιοχή των Δωδεκανήσων, κάτι φυσικά  …που τον βολεύει αφάνταστα. 

Επίσης υπάρχουν φήμες για…..περιπολία αμερικανικών πολεμικών πλοίων κοντά στην επίμαχη περιοχή για τον «φόβο των Ιουδαίων».






Σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο , το τουρκικό  Υπουργείο Εξωτερικών, ανακοίνωσε ότι η ελληνική ακτοφυλακή στο Αιγαίο παρενόχλησε με πραγματικά πυρά  εμπορικό πλοίο.

Οι  Τούρκοι για να δείξουν πόσο νομοταγείς είναι έβαλαν  ειδικά εκπαιδευμένους  σκύλους και έψαξαν το πλοίο και δήλωσαν  ότι δεν ανακάλυψαν ναρκωτικά  όπως εικάζει η ελληνική πλευρά. 

Το αμερικανικό υπουργείο εξωτερικών ( προβλέποντας εξελίξεις)   με ανακοίνωση  αναφέρει ότι   «σε μια παρόμοια εκδήλωση των προσδοκιών μας, θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο να τονίσουμε σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, ότι θα ήταν  καλό  να μην επαναληφθεί και πάλι παρόμοιο περιστατικό. Η αξιολόγηση έγινε», καταλήγει η αμερικανική ανακοίνωση .






Οι Αμερικανοί προσπαθούν όπως πάντα να τηρήσουν αποστάσεις από τις δύο χώρες και θέλουν πραγματική ηρεμία για να κάνουν τις «δουλειές τους»,  διότι  δεν θέλουν σε καμία περίπτωση εντάσεις  και διαξιφισμούς που μπορούν να οδηγήσουν σε πολεμικά επεισόδια σε μια τόσο ευαίσθητη περιοχή όπως το Αιγαίο πέλαγος.

Όσο για το περιστατικό αναφέρεται ότι τόσο ο ιδιοκτήτης όσο και ο καπετάνιος του τουρκικού πλοίου Μ/V ACT εμπλέκονται σε λαθρεμπόριο όπλων και ναρκωτικών και είναι γνωστοί στις υπηρεσίες ασφαλείας της ΝΑ  Μεσογείου.

Ο ιδιόκτητης του εμπορικού πλοίου «φάντασμα»  είναι ο Γιουσούφ Ντουντάρ, αδελφός του Αμπντουραχίμ Ντουντάρ, βουλευτή του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία, του ΑΚP.

Ο συγκεκριμένος καπετάνιος της «συμφοράς» εμπλέκεται και σε άλλες υποθέσεις λαθρεμπορίας όπλων.






Στην ουσία από το πουθενά ξαφνικά μυρίζει μπαρούτι στο Αιγαίο με τα τουρκικά ΜΜΕ να δίνουν πολεμικό τόνο. Οι Τούρκοι ανακάλυψαν ότι το πλοίο τους παρακολουθούνταν χωρίς λόγο και ενώ αυτό ευρίσκονταν σε τουρκικά ύδατα δέχθηκε απροκάλυπτη επίθεση της ελληνικής ακτοφυλακής.

Mάλιστα ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν πως τελικά οι Τούρκοι δέχθηκαν 36 σφαίρες στο «κέλυφος» του φορτηγού ενώ άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής το κατά πόσο υπάρχουν τραυματίες από το περιστατικό, δίνοντας άλλες εντυπώσεις.

Η ουσία είναι ότι ο Τούρκος λαθρέμπορας-καπετάνιος αγνόησε επιδεικτικά την ελληνική ακτοφυλακή και η Άγκυρα ετοιμάζεται να εκμεταλλευτεί το γεγονός …στο έπακρο.

Κλιμακώνουν επικίνδυνα  οι Τούρκοι αφού βρήκαν  την κατάλληλη «ευκαιρία» που ζητούσαν εδώ και καιρό για να μας προκαλέσουν αποστέλλοντας και πολεμικά πλοία στην περιοχή του συμβάντος, με σαφή σκοπό την επίδειξη ισχύος.







Υπενθυμίζεται ότι μόλις σήμερα άλλωστε ο Ερντογάν εγκαινίασε την τέταρτη Φρεγάτα τύπου MILGEM  στα τουρκικά ναυπηγεία και το περιστατικό με την ελληνική ακτοφυλακή είναι ένα πλήγμα στο προφίλ που θέλει να επιβάλει ο ίδιος.

Οι πρώτες δηλώσεις όμως  του Ερντογάν για το θέμα θα δώσουν και το στίγμα των προθέσεων των Τούρκων , οι οποίες κατά πάσα πιθανότητα θα σημάνουν …πολεμικές επιχειρήσεις με την Ελλάδα.






Στην Βόρεια Συρία ρίχνουν τουρκικά αυτοκινούμενα πυροβόλα στις θέσεις των Κούρδων  του YPG  εδώ και δύο ώρες, θα θελήσουν όμως οι νεο-οθωμανοί να ακούσουν τώρα τους Αμερικανούς στο Αιγαίο ; 

Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: ΕΚΤΑΚΤΟ: To State Department βλέπει ελληνοτουρκική κρίση και προσπαθεί να σβήσει τη φωτιά πριν εξαπλωθεί
ΕΚΤΑΚΤΟ: To State Department βλέπει ελληνοτουρκική κρίση και προσπαθεί να σβήσει τη φωτιά πριν εξαπλωθεί
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiqWQnN9uHfUKTiykO-cVrjEp-EH-xCuz1RJ7A8rHP-bKLK0daei1_YjPEEbCmM84hOu-lNuaLSuJdthS-E-DTWN3DShz2F9z752sg_A-uJJRasYkBJ21WtNZgB7YNHVZCXYSyT4Djqa4A/s640/3116F85600000578-3442160-image-a-43_1455195254601.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiqWQnN9uHfUKTiykO-cVrjEp-EH-xCuz1RJ7A8rHP-bKLK0daei1_YjPEEbCmM84hOu-lNuaLSuJdthS-E-DTWN3DShz2F9z752sg_A-uJJRasYkBJ21WtNZgB7YNHVZCXYSyT4Djqa4A/s72-c/3116F85600000578-3442160-image-a-43_1455195254601.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2017/07/to-state-department.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2017/07/to-state-department.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy