Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

ΕΚΤΑΚΤΟ: Αεροναυτικό αποκλεισμό της Κύπρου εξήγγειλε η Αγκυρα! - Ποιες ΝΟΤΑΜ και NAVTEX εξέδωσε

H Τουρκία πριν λίγο εξέδωσε NOTAM και NAVTEX για αεροναυτικές επιχειρήσεις στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Καστελόριζου και Κύπρου, ως πρώτη αντίδραση στην έναρξη γεωτρήσεων στο οικόπεδο 11 της Κυπριακής ΑΟΖ από το πλοίο γεωτρύπανο West Capella, οι οποίες ουσιαστικά αποτελούν πρόβα αποκλεισμού της Κύπρου.





Μια Μοίρα του τουρκικού Στόλου έχει τεθεί σε κατάσταση επιχειρησιακή ετοιμότητας στην Μερσίνα.





Είναι η αναμενόμενη εδώ και αρκετές ώρες αντίδραση της Αγκυρας στην κατάρρευση των συνομιλίων (βασικά στην άρνηση της ελληνοκυπριακής πλευράς να υποκύψει στις απαιτήσεις της Αγκυρας) αλλά και στην κυπριακή NAVTEX με την οποία ανακοινώνεται ότι έχει κηρυχθεί ζώνη ασφαλείας πεντακοσίων μέτρων γύρω από την εξέδρα γεώτρησης "West Κapella" στο Οικόπεδο 11 της κυπριακής ΑΟΖ
Οι τουρκικές επιχειρήσεις θα γίνουν αύριο και μεθαύριο από τις 5:00 ως τις 10:00 το πρωί σε απόσταση 14 Ναυτικών Μιλίων δυτικά της χερσονήσου του Ακάμα  εντός των θαλάσσιων οικοπέδων 5,6 και 7 τα οποία διεκδικεί η Τουρκία, θεωρώντας ότι εμπίπτουν στη δική της ΑΟΖ.
Παράλληλα η Τουρκία έχει εκδώσει και τρις ΝΟΤΑΜ  εντός του FIR Λευκωσίας για ασκήσεις έρευνας και διάσωσης στα βόρεια και βορειοδυτικά της Κύπρου.





Οι ΝΟΤΑΜ δεσμεύουν σχεδόν όλο τον εναέριο χώρο πέριξ των κατεχομένων και λήγουν στις 16.00 η ώρα σήμερα και απαγορεύουν την προσέγγιση σε όλα τα αεροσκάφη. 
Πρόκειται για ένα είδος αεροναυτικού αποκλεισμού της Κύπρου από τις τουρκικές αεροναυτικές δυνάμεις...





Η εξέδρα με το τρυπάνι, που θα διενεργήσει τη γεώτρηση για λογαριασμό της γαλλοιταλικής κοινοπραξίας TOTAL-ENI αναμένεται να φθάσει αύριο στο τεμάχιο 11 της κυπριακής ΑΟΖ στον στόχο «Ονησίφορος Δυτικό -1». Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος» μόνο σε περίπτωση που το Παρίσι κρίνει ότι απειλείται η ασφάλεια προσωπικού, αλλάζουν τα πλάνα, ανέφεραν στην εφημερίδα στελέχη της TOTAL.
Υποβρύχιο ρομπότ θα δώσει εικόνα, ώστε να μην επηρεαστούν τυχόν ναυάγια, πριν ξεκινήσει να περιστρέφεται το γεωτρύπανο. Η γεώτρηση ξεκινά με διάμετρο 32 ιντσών και καταλήγει στον στόχο με οπή 9 ιντσών. Αν υπάρχει κοίτασμα, θα προχωρήσει σε αυτό με οπή 8 ιντσών. Την 1η Σεπτεμβρίου ολοκληρώνει, αν βρει «ξηρό πηγάδι», αλλά συνεχίζει μέχρι τις 24 Σεπτεμβρίου αν βρεθεί κοίτασμα.





Το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει προγραμματίσει ασκήσεις ετοιμότητας για υποστήριξη των ερευνητικών δραστηριοτήτων και γεωτρήσεων.

Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: ΕΚΤΑΚΤΟ: Αεροναυτικό αποκλεισμό της Κύπρου εξήγγειλε η Αγκυρα! - Ποιες ΝΟΤΑΜ και NAVTEX εξέδωσε
ΕΚΤΑΚΤΟ: Αεροναυτικό αποκλεισμό της Κύπρου εξήγγειλε η Αγκυρα! - Ποιες ΝΟΤΑΜ και NAVTEX εξέδωσε
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhMLJvmy8EtMPxsjm8MsTVzvSkEKPshhcWHRO2OpdQTg6fJ3xHTfTN39tU2aB4ukyEJ2hIhQd0RLVFU_zvDtdKgucUf_KjIt7JVNhV8AxVdzRfyIY6BCDfRADShve33-CRkc7KV-UETtGs/s640/pack.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhMLJvmy8EtMPxsjm8MsTVzvSkEKPshhcWHRO2OpdQTg6fJ3xHTfTN39tU2aB4ukyEJ2hIhQd0RLVFU_zvDtdKgucUf_KjIt7JVNhV8AxVdzRfyIY6BCDfRADShve33-CRkc7KV-UETtGs/s72-c/pack.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2017/07/navtex.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2017/07/navtex.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy