Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Ο ΘΕΣΜΙΚΟΣ ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. Άρθρο του Αντιναύαρχου ε.α Δημήτρη Παπαγιαννίδη





Οι επαναλαμβανόμενες σφοδρές επιθέσεις στελεχών της κυβέρνησης στη δικαιοσύνη, αλλά και η απίθανη και όλως εξωθεσμική εμπλοκή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας σε μία αμιγώς ποινική υπόθεση εμπορίας μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών, δημιουργούν έντονο προβληματισμό στους πολίτες, αναφορικά με την αντίληψη που φαίνεται ότι έχουν οι κυβερνώντες, για θεμελιακές έννοιες των σύγχρονων δημοκρατιών, όπως αυτής της διάκρισης των εξουσιών.
            Η διακριτή λειτουργία της δικαιοσύνης, χαρακτηριστικό πολιτειακό επίτευγμα των προηγμένων δυτικών δημοκρατιών, απότοκο του διαφωτισμού, προέκυψε από την απαίτηση διασφάλισης της προστασίας των πολιτών από τις αυθαιρεσίες των ασκούντων την νομοθετική και εκτελεστική εξουσία.
            Ουδείς αντιλέγει ότι και οι κρίνοντες κρίνονται, αλλά η όποια κριτική θα πρέπει να τηρεί ένα πλαίσιο δεοντολογίας και να μην τείνει στα όρια της θεσμικής προσβολής, συλλήβδην της δικαιοσύνης. Το γεγονός ότι κάποιες αποφάσεις της δικαιοσύνης δεν είναι αρεστές στους κυβερνώντες, παραβλέπει το ότι οι δικαστές αποφαίνονται στη βάση παραδεδεγμένων νομικών κανόνων εφαρμογής και ερμηνείας του δικαίου, δικαίου το οποίο τίθεται από τη νομοθετική εξουσία. Οι δικαστές στην Ελλάδα, ακολουθώντας το νομικό σύστημα της ηπειρωτικής Ευρώπης, δεν δικαιοθετούν αλλά εφαρμόζουν τους νόμους που ψηφίζουν οι αιρετοί αντιπρόσωποι του λαού.





            Στην περίπτωση δε της εμπλοκής του Υπουργού Εθνικής Άμυνας σε μεγάλη ποινική υπόθεση, με απευθείας τηλεφωνικές επαφές, που παραδέχθηκε ότι είχε,  με καταδικασμένο σε ισόβια για διακίνηση τεράστιας ποσότητας ναρκωτικών, πρέπει να χυθεί άπλετο φως, γιατί τα όσα έρχονται στη δημοσιότητα δημιουργούν πολλές απορίες στους εχέφρονες πολίτες για τις υποκείμενες επιδιώξεις των εμπλεκομένων, άμεσα ή έμμεσα με αυτή τη σκοτεινή υπόθεση. Οι εξηγήσεις που έδωσε στη βουλή προσφάτως ο κ. Καμμένος δεν κρίνονται επαρκείς καθώς δεν αιτιολόγησε πειστικά την αντιθεσμική παρέμβαση του σε υπόθεση άλλου υπουργείου.
            Σε κάθε περίπτωση, η δυσφορία που επιδεικνύει η κυβέρνηση στην τήρηση της θεσμικής δεοντολογίας, συνιστά ανησυχητική ένδειξη τάσης απόκλισης από το θεσμικό πλαίσιο πάνω στο οποίο βασίζονται και λειτουργούν οι δυτικές δημοκρατίες, γεγονός που είναι πολύ ανησυχητικό.





   Δ.Παπαγιαννίδης
Αντιναύαρχος ΠΝ εα 

Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Ο ΘΕΣΜΙΚΟΣ ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. Άρθρο του Αντιναύαρχου ε.α Δημήτρη Παπαγιαννίδη
Ο ΘΕΣΜΙΚΟΣ ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. Άρθρο του Αντιναύαρχου ε.α Δημήτρη Παπαγιαννίδη
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiYFb0iBNIjJ6OgX490oou_QMupJxbaSC9gBxTbH2cFYbqk1uLPJuFCEPycBuXUe8kqg1Yi9CHhfyv9PiJYZf-90DXzqYmqYLUFPLW_Op69FEV3X_yTpDE-RmmRGY7bOnronN57kBV37CE/s640/unnamed.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiYFb0iBNIjJ6OgX490oou_QMupJxbaSC9gBxTbH2cFYbqk1uLPJuFCEPycBuXUe8kqg1Yi9CHhfyv9PiJYZf-90DXzqYmqYLUFPLW_Op69FEV3X_yTpDE-RmmRGY7bOnronN57kBV37CE/s72-c/unnamed.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2017/07/blog-post_794.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2017/07/blog-post_794.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy