Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Άρθρο του μέλους της ΕΣΠΕΘ Ανθλγού (ΑΠΖ) Φασούλα Ευθύμιου για το ειδικό μισθολόγιοΆρθρο του Ανθλγού (ΑΠΖ) Φασούλα Ευθύμιου
Μέλος Δ.Σ ΕΣΠΕ.ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Ν.4472/2017 (Εφαρμογή νέου ειδικού Μισθολογίου)
Είναι γεγονός ότι με τον νόμο 4472/2017 καθορίζεται το νέο μισθολόγιο των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Μετά από την μελέτη του παραπάνω νομοσχεδίου θα ήθελα να σταθώ και να αναδείξω μια από τις πολλές αδικίες που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο αυτό.
Το   άρθρο 126 παρ.6α και παρ. 6β αναφέρεται στην μισθολογική κατάταξη των μαθητών των παραγωγικών σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων  Ασφαλείας  και πιο συγκεκριμένα ως εξής:

6. Μισθολογική κατάταξη μαθητών των Σχολών:
α. Ενόπλων Δυνάμεων:
αα. Μαθητές Ανώτατων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Σ.Ε.Ι.) λαμβάνουν το 10% του Μ.Κ. 25 της Α ́ Κατηγορίας(157.50€).
αβ. Μαθητές Σχολών Μονίμων Υπαξιωματικών λαμβάνουν το 8% του Μ.Κ. 17 της Β ́ Κατηγορίας(118.80€).
β. Σωμάτων Ασφαλείας:
αα. Δόκιμος Αστυφύλακας και αντίστοιχοι λαμβάνουν το 33% του Μ.Κ. 28 της Β ́ Κατηγορίας κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους φοίτησης (325.05€) και το 35% του Μ.Κ. 28 της Β ́ Κατηγορίας κατά τη διάρκεια του δεύτερου και τρίτου έτους φοίτησης (344.75€).
ββ. Δόκιμος Υπαστυνόμος και αντίστοιχοι λαμβάνουν το 54% του Μ.Κ. 35 της Α ́ Κατηγορίας κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους φοίτησης (623.70€) ,το 56% του Μ.Κ. 35 της Α ́κατηγορίας κατά τη διάρκεια του δεύτερου και τρίτου έτους φοίτησης(646.80€) και το 58% του Μ.Κ. 35 της Α ́ Κατηγορίας κατά το τέταρτο έτος φοίτησης(669.90€).Παρατηρώντας τους παραπάνω πίνακες δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα, μερικά από τα οποία είναι:

1)         Γιατί άραγε αυτή η τόση μεγάλη διαφορά στις αποδοχές των μαθητών των παραγωγικών σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, όπως βλέπουμε και στους πίνακες και  ειδικότερα, 3πλάσιες αμοιβές στις σχολές Υπαξιωματικών και 5πλάσιες στις αντίστοιχες σχολές των Αξιωματικών;

2)         Είναι άραγε ευχαριστημένοι στο Υπουργείο Οικονομικών και στο ΥΠ.ΕΘ.Α, βλέποντας αυτούς τους πίνακες με τις δυσμενείς διακρίσεις σε βάρος των μαθητών παραγωγικών σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων; Γιατί κανένας δεν αντέδρασε εως τώρα και συνεχίζει να μην αντιδρά; Μήπως οι μαθητές των σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού; Μήπως είναι λιγότερο Έλληνες; Μήπως είναι γόνοι πλουσίων οικογενειών; Μήπως έχουν λιγότερες ανάγκες από τους μαθητές των σχολών των Σωμάτων Ασφαλείας; ή μήπως απλά η πολιτεία εθελοτυφλεί και αφήνει να γίνονται τόσο κατάφορες αδικίες σε μικρούς ηγήτορες που θα κλειθούν να υπηρετήσουν και να επανδρώσουν τις ένοπλες δυνάμεις και θα δώσουν όλο τους τον εαυτό για την πατρίδα;Πώς είναι δυνατόν σε ένα κράτος δικαίου τόσο στους μαθητές των στρατιωτικών σχολών όσο και στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων (που υπηρετούν κατά βάση στα σύνορα της χώρας) να επιτρέπεται να γίνονται τόσο κατάφορες αδικίες σε σχέση με τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα; Και αναφέρω μερικές από αυτές που υπάρχουν στο παρόν νομοσχέδιο (υπερωριακή απασχόληση, επίδομα μεταπτυχικού ή διδακτορικού, αποζημίωση επίσημων αργιών η κυριακών, επίδομα παραμεθωρίου σε περιοχές μόνο για υπόλοιπο δημόσιο, εργασία πέραν του πενθημέρου, διαφορά στην ημερήσια αποζημίωση εκτός έδρας, ανεκτέλεστες αμετάκλητες αποφάσεις δικαστηρίων, κ.α.).

Οι κραυγές αγωνίας και αγανάκτησης δεν φαίνεται να φτάνουν τόσο ψηλά όσο θα έπρεπε να φτάσουν. Το άδικο όμως σίγουρα δε το θέλει ούτε ο θεός. Ας σκύψουν λοιπόν κάποιοι πάνω από τα προβλήματα των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων (οικονομικά θέματα, μεταθέσεις, οικογενιακή μέριμνα, μοριοδότηση) για να συνεχίσουν και τα στελέχη  να κάνουν απερίσπαστα, όπως πάντα έκαναν, το χρέος τους προς την πατρίδα.Ας ελπίσουμε ότι τα γραφόμενα αυτά δεν θα είναι για μία ακόμα φορά φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Ας σταματήσουν κάποιοι να χτυπούν συγκαταταβατικά  τα στελέχη στην πλάτη,  χύνοντας «κροκοδείλια δάκρυα»,  δήθεν κατανοώντας τα προβλήματα. Η οικονομική κρίση της χώρας μας χτύπησε άδικα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων σε σχέση με τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα και αυτό είναι γνωστό σε όλους.


Ας  γίνουν κάποια από τα δίκαια αιτήματα των στελεχών επιτέλους πράξη, έτσι ώστε το αίσθημα δικαίου να επικρατήσει κάποια στιγμή και στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

COMMENTS

BLOGGER

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,39,ΔΙΑΦΟΡΑ,16,ΔΙΕΘΝΗ,17,ΕΛΛΑΔΑ,30,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,615,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,22,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,9,
ltr
item
KRANOSGR: Άρθρο του μέλους της ΕΣΠΕΘ Ανθλγού (ΑΠΖ) Φασούλα Ευθύμιου για το ειδικό μισθολόγιο
Άρθρο του μέλους της ΕΣΠΕΘ Ανθλγού (ΑΠΖ) Φασούλα Ευθύμιου για το ειδικό μισθολόγιο
https://1.bp.blogspot.com/-qN8fn6T-5i8/WXj0xiqKbHI/AAAAAAADjG8/QZ3yUguFqNEAGcGMLpDrpxcLN-X59EDcgCLcBGAs/s400/prject%2B%25CE%2595%25CE%25A3%25CE%25A0%25CE%2595%25CE%2598%2B2.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-qN8fn6T-5i8/WXj0xiqKbHI/AAAAAAADjG8/QZ3yUguFqNEAGcGMLpDrpxcLN-X59EDcgCLcBGAs/s72-c/prject%2B%25CE%2595%25CE%25A3%25CE%25A0%25CE%2595%25CE%2598%2B2.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2017/07/blog-post_215.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2017/07/blog-post_215.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy