Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Στο “Οικόπεδο 11” μπήκε το γεωτρύπανο! Πώς αντέδρασε η Τουρκία













Η ώρα της Αλήθειας! Στο “Οικόπεδο 11” της Κυπριακής ΑΟΖ εισήλθε πλέον το γεωτρύπανο της κοινοπραξίας TOTAL-ENI. Ποια ήταν η τουρκική πρόκληση;

Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ
Στις 18:00 σύμφωνα με πληροφορίες του armynow.net το γεωτρύπανο έφθασε μπήκε στο “Οικόπεδο 11” της Κυπριακής ΑΟΖ και πλέει προς το σημείο όπου θα γίνει η γεώτρηση.Η εξέδρα με το τρυπάνι, που θα διενεργήσει τη γεώτρηση για λογαριασμό της γαλλο-ιταλικής κοινοπραξίας TOTAL-ENI εκτιμάται ότι θα έχει φθάσει στο συγκεκριμένο σημείο λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 12ης Ιουλίου.
Πιο συγκεκριμένα, αναμένεται να φθάσει στο σημείο της γεώτρησης στις 01:30 τη νύχτα.







Λίγο πριν της είσοδο της πλατφόρμας με το γεωτρύπανο στην Κυπριακή ΑΟΖ, τουρκικό Πολεμικό Πλοίο εκτέλεσε αναγνώριση της πλατφόρμας, μια πρακτική την οποία εφαρμόζουν τα τουρκικά πλοία στην Μεσόγειο, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές.
Κάλεσαν στον ασύρματο το WEST CAPELA και ζήτησαν να μάθουν από ποιο λιμάνι έρχεται και πού πάει. 
Η κίνηση αυτή ωστόσο δεν ανέκοψε την προγραμματισμένη πορεία της πλατφόρμας WEST CAPELA η οποία εκτελείται σύμφωνα με το πρόγραμμα.
Η Κανονιοφόρος Νικηφόρος στην Κύπρο







Εν τω μεταξύ η περιοχή “μυρίζει μπαρούτι”. Όπως αποκλειστικά έγραψε πρώτο το ArmyNow.Net, το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Τζορτζ Μπους πλέει από χθες στην περιοχή βόρεια του “Οικοπέδου 11” , σε μια κίνηση μηνύματος προς την Άγκυρα.
Επιπλέον μια γαλλική φρεγάτα έπλεε στην περιοχή, ενώ σε αυτά τα πλοία αναμένεται να προστεθεί από τα ξημερώματα της Τετάρτης και η κανονιοφόρος “Νικηφόρος” του ΠΝ η οποία έχει ήδη αποπλεύσει από την Σαλαμίνα.
Παράλληλα σε ετοιμότητα βρίσκεται το σκοπούν πλοίο στην περιοχή της Ρόδου καθώς και ένα περιπολικό και μια φρεγάτα στην Κρήτη.
Τουρκικά πολεμικά πλοία δυτικά της Κύπρου
Η απάντηση της Τουρκίας στις γεωτρήσεις στο Οικόπεδο 11 ήταν αναμενόμενη, με την Αθήνα και τη Λευκωσία να παρακολουθούν στενά τις κινήσεις της.
Η Άγκυρα, με Navtex που εξέδωσε, δέσμευσε παράτυπα περιοχή έκτασης 10.000 τετρ. χιλιομέτρων δυτικά της Κύπρου, για ασκήσεις του Τουρκικού πολεμικού ναυτικού, για αύριο και μεθαύριο 12 και 13 Ιουλίου, που θα διεξάγονται από τις 5.00 – 10.00 το πρωί.
Η περιοχή ξεκινά σε απόσταση 14 ναυτικών μιλίων από τις ακτές του Ακάμα και περιλαμβάνει τμήματα των τεμαχίων 5,6 και 7 της Κυπριακής ΑΟΖ.
Κοτζιάς: Αν η Τουρκία κλιμακώσει, θα έχει κόστος







Την ίδια ώρα «καμπανάκι» στην ‘Άγκυρα για την τακτική των προκλήσεων σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο χτύπησε ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς μιλώντας στο δελτίο του ΑΝΤ1.
Ο Ν. Κοτζιάς αναφερόμενος στις τουρκικές προκλήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ ενόψει αυριανής άφιξης της πλατφόρμας γεωτρήσεων στο οικόπεδο 11, δήλωσε ότι έως τώρα οι Τούρκοι διατυπώνουν «φραστικούς λεονταρισμούς».
Για να προειδοποιήσει: «Αν κάνουν πρακτικά βήματα θα έχουν κόστος» αφήνοντας να εννοηθεί ότι Αθήνα και Λευκωσία έχουν δημιουργήσει τις κατάλληλες συμμαχίες για την υποστήριξη των δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Στο “Οικόπεδο 11” μπήκε το γεωτρύπανο! Πώς αντέδρασε η Τουρκία
Στο “Οικόπεδο 11” μπήκε το γεωτρύπανο! Πώς αντέδρασε η Τουρκία
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg4sH70i3FalBE12ji91yQx2ED9b-bKTlFGJO7dPZMSGZMgX1SMSHye4sSwlujQVrClUxwJzEGOKjvoSoYlSPu5QWT3OvdOTdgz7htLVN4Ulgfe_QS7EXEkIinQ04xTfJ1BJ1tJ5YflBqg/s640/WEST_CAPELLA.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg4sH70i3FalBE12ji91yQx2ED9b-bKTlFGJO7dPZMSGZMgX1SMSHye4sSwlujQVrClUxwJzEGOKjvoSoYlSPu5QWT3OvdOTdgz7htLVN4Ulgfe_QS7EXEkIinQ04xTfJ1BJ1tJ5YflBqg/s72-c/WEST_CAPELLA.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2017/07/11.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2017/07/11.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy