Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Ανοιχτή επιστολή προς τον Yπουργό Προστασίας του Πολίτη, για τα επιδόματα των Αστυνομικών

Κύριε Yπουργέ, 
Με τις διατάξεις του νόμου 4472/2017 επήλθαν σημαντικές αλλαγές στο μισθολόγιο των υπηρετούντων στην Ελληνική Αστυνομία. Πέραν των λοιπών αλλαγών , στο άρθρο 127 παράγραφος ΣΤ προβλέπεται οτι :


"Τα επιδόματα αναπηρίας και κινδύνου (πτητικό, Ε.Κ.Α.Μ., Μ.Α.Τ., ανιχνευτών, εξουδετερωτών βομβών και εκρηκτικών μηχανισμών, συνοδών σκύλων που χρησιμοποιούνται για την ανίχνευση εκρηκτικών υλών και άλλων ελέγχων, γραφείου λόγω ανικανότητας ένεκα παθήματος στην υπηρεσία) που παρέχονται στα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας εξακολουθούν να καταβάλλονται, σύμφωνα με τις ισχύουσες περί αυτών διατάξεις και στο ύψος που έχουν διαμορφωθεί κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος. Με κοινές αποφάσεις του Υπουργού Οικονομικών και του καθ' ύλην αρμόδιου Υπουργού, οι οποίες εκδίδονται σε αποκλειστική προθεσμία ενός έτους από την ημερομηνία έναρξης ισχύος των διατάξεων του παρόντος, καθορίζονται το ύψος, οι δικαιούχοι, οι όροι και οι προϋποθέσεις χορήγησης των ως άνω επιδομάτων. Στην περίπτωση που παρέλθει άπρακτη η παραπάνω προθεσμία παύει στο εξής η καταβολή οποιουδήποτε από τα παραπάνω επιδόματα. " 

Επειδή απο την συγκεκριμένη διάταξη προκαλείται εύλογη ανησυχία στο προσωπικό του Σώματος το οποίο λαμβάνει τα εν λόγω επιδόματα, δέων είναι να εκδοθεί με πρωτοβουλία σας, το συντομότερο δυνατό, η εν λόγω υπουργική απόφαση, προς άρση της οποιασδήποτε ανησυχίας. 
 

Επίσης , στην παράγραφο Δ , εδάφιο β, του ίδιου άρθρου , ορίζεται οτι
"Στο προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας που αποδεδειγμένα εργάζεται κατά τις νυκτερινές ώρες χορηγείται ειδική αποζημίωση, η οποία ανέρχεται στο ποσό των δύο ευρώ και εβδομήντα επτά λεπτών (2,77 €) ανά ώρα νυχτερινής απασχόλησης. Το ανώτατο όριο των ωρών νυχτερινής απασχόλησης, οι όροι και προϋποθέσεις χορήγησης της εν λόγω αποζημίωσης καθορίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και του κατά περίπτωση αρμόδιου Υπουργού. Μέχρι την έκδοση της εν λόγω κοινής υπουργικής απόφασης εξακολουθεί να καταβάλλεται το επίδομα αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας μονάδων που προβλέπεται από τις διατάξεις της παρ. Α8 υποπερίπτωση β' του άρθρου 51 του ν. 3205/2003 (Α'297) και σύμφωνα με τις σχετικές εκδοθείσες υπουργικές αποφάσεις, όπως έχουν τροποποιηθεί και ισχύουν." 
Φρονούμε ότι και σε αυτό το ζήτημα, θα πρέπει να αναλάβετε την πρωτοβουλία για την έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης, και παράλληλα προτείνουμε την αύξηση του μηνιαίου και ετησίου ανωτάτου ορίου ωρών νυχτερινής απασχόλησης. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να δώσει ανάσα στο προσωπικό του Σώματος στην τρέχουσα δύσκολη οικονομική συγκυρία αλλά ταυτοχρόνως είναι και απολύτως εύλογο, καθόσον σε πλείστες όσες περιπτώσεις το προσωπικό εργάζεται επιπλέον ώρες απο το ισχύον μηνιαίο ανώτατο όριο (των 48 ωρών) και πρέπει να αμείβεται αντίστοιχα. Επιπλέον, θεωρούμε ότι στην ίδια υπουργική απόφαση θα ήταν χρήσιμο να ορίζεται οτι το προσωπικό θα διατίθεται σε νυχτερινοί απασχόληση μέχρι την συμπλήρωση του ανωτάτου μηνιαίου ορίου ωρών, για τις οποίες αμείβεται, απαγορευμένης της περαιτέρω διάθεσης του, γεγονός το οποίο θα προφυλάξει τους αστυνομικούς απο υπέρμετρη καταπόνηση. 


Η γραμματεία της Δ.Ε.Κ.Α. και Α.ΚΙ.Δ.Α. 
COMMENTS

BLOGGER

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,14,ΔΙΑΦΟΡΑ,8,ΔΙΕΘΝΗ,5,ΕΛΛΑΔΑ,10,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,211,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,9,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,3,
ltr
item
KRANOSGR: Ανοιχτή επιστολή προς τον Yπουργό Προστασίας του Πολίτη, για τα επιδόματα των Αστυνομικών
Ανοιχτή επιστολή προς τον Yπουργό Προστασίας του Πολίτη, για τα επιδόματα των Αστυνομικών
https://1.bp.blogspot.com/-rJni6A1-fgQ/WUn95LfMbLI/AAAAAAADfhQ/9Bzkkan3ehQ7zQ-dujc-T6Jtnkg2Zr_GQCLcBGAs/s640/EPIDOMA.JPG
https://1.bp.blogspot.com/-rJni6A1-fgQ/WUn95LfMbLI/AAAAAAADfhQ/9Bzkkan3ehQ7zQ-dujc-T6Jtnkg2Zr_GQCLcBGAs/s72-c/EPIDOMA.JPG
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2017/06/y.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2017/06/y.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy