Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Μισθολογικό-συνταξιοδοτικό ΕΔ: Οι όποιες λογικές ανήκουν στη σφαίρα της μικροπολιτικής


Ανακοίνωση του τομέα Άμυνας του Ποταμιού
Μ
ε αφορμή την ημερίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ) για το μισθολογικό – συνταξιοδοτικό των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και των Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΑ) που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή 16 Ιουνίου στο Δημαρχείο του Αμαρουσίου, ο Τομέας Άμυνας του Ποταμιού εκτιμώντας την κατάσταση που έχει ήδη διαμορφωθεί και θα συνιστά πλέον οικονομική πραγματικότητα από 1/1/2019 - θα δούμε περαιτέρω μείωση των αποδοχών και των συντάξεων της τάξεως του 18-20% λόγω της μείωσης του αφορολόγητου και της προσωπικής διαφοράς - θεωρεί eπιβεβλημένη τη ριζική αναδιοργάνωση των ΕΔ, δεδομένου ότι το 70% περίπου του προϋπολογισμού της Άμυνας δαπανάται σε μισθούς των στελεχών ενώ ο μέσος όρος των χωρών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ ανέρχεται περίπου στο 50%.









Με αυτά τα δεδομένα δεν θα υπάρχει η δυνατότητα να αυξηθούν κάποια στιγμή οι αποδοχές των στελεχών των ΕΔ αν δεν υπάρξει κοστολογημένη μελέτη των δαπανών, η οποία θα λαμβάνει υπόψη της τη μέγιστη δυνατή επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα, την αξιοπρεπή διαβίωση και την αποκατάσταση του αποδυναμωμένου κύρους των στελεχών των ΕΔ με ευθύνη των τελευταίων κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.





Συνεπώς, οι οποιεσδήποτε λογικές για το μισθολογικό-συνταξιοδοτικό των στελεχών των ΕΔ και των ΣΑ ανήκουν στη σφαίρα της μικροπολιτικής.
Συγκεκριμένα, δεν δίνουμε πολλά λεφτά στους στρατιωτικούς, απλώς έχουμε πολλούς στρατιωτικούς - κυρίως υψηλόβαθμους. Για την ακρίβεια έχουμε τους περισσότερους στρατηγούς στον κόσμο! Ο αμερικανικός στρατός έχει έξι στρατηγούς ενώ αντίστοιχα ο ελληνικός έχει 11 αντιστράτηγους. Πελατειακό κράτος και εδώ. Έτσι καταλήγουμε να μην υπάρχουν λεφτά.





Είναι επιβεβλημένο όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου της Βουλής να τοποθετηθούν απαντώντας στην ερώτηση: «Τι είδους Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας χρειάζεται η χώρα και πόσο καλοπληρωμένα στελέχη απαιτείται να έχει, σε συνδυασμό με τα εθνικά μας συμφέροντα, την ασφάλεια και τα οικονομικά μας δεδομένα» με στόχο να συναποφασίσουμε τη χάραξη ενός συγκεκριμένου σχεδίου αναδιοργάνωσης που θα περιλαμβάνει βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα, μακριά από συντεχνίες και πελατειακές λογικές που επικρατούν ακόμη και σήμερα.





Το Ποτάμι παρακολουθώντας τις νέες ανησυχητικές ισορροπίες που διαμορφώνονται και τις προκλήσεις στην περιοχή της Μεσογείου έφερε πρόταση νόμου στη Βουλή για την επιτακτική ανάγκη σύστασης Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας με την πλειονότητα των κοινοβουλευτικών κομμάτων να κωφεύει.
Το Ποτάμι μέσω του εκπροσώπου του, Γιώργου Τσιτσιλιάνου επανέλαβε τις βασικές θέσεις του Κινήματος σε σχέση με τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο ενώ παρακολούθησε τα όσα ευφάνταστα ειπώθηκαν στην εν λόγω ημερίδα. Παρακολουθήσαμε την ομιλία του αντιπροέδρου και Τομεάρχη Άμυνας της ΝΔ, κ. Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος ωσάν απευθυνόμενος σε λόχο με ύφος στρατηγού πέντε αστέρων, μας είπε ότι ο ίδιος στήριξε τη δημιουργία του συνδικαλιστικού οργάνου αφήνοντας πολλά ερωτηματικά ως προς τις προθέσεις του, δίνοντας παράλληλα την υπόσχεση ότι όταν θα έρθει η ΝΔ στην εξουσία θα εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ υπό ορισμένες προϋποθέσεις. Παρακολουθήσαμε επίσης την ομιλία του βουλευτή και μέλους της διαρκούς επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής κ. Κωνσταντίνου Κατσίκη, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι τα λεφτά υπάρχουν κλειδωμένα σ’ έναν κωδικό αλλά δεν συμφωνεί το Υπουργείο Οικονομικών για να αποδοθούν στους δικαιούχους(!). Πότε θα μας πείτε την αλήθεια κύριε Υπουργέ Εθνικής Άμυνας;









Ο Τομέας Άμυνας του Ποταμιού θεωρεί ότι τα κόμματα επιβάλλεται να σταματήσουν έστω και τώρα την πελατειακή τους τακτική - ποτέ δεν είναι αργά - για να υπάρξει επιτέλους η αξιοκρατία, η ισονομία, η δικαιοσύνη στη μεταχείριση μεταξύ των στελεχών, αν επιθυμούν πραγματικά η χώρα να διαθέτει αξιόμαχες ΕΔ και παράλληλα να φροντίσουν με έργα και όχι με λόγια να αποκαταστήσουν στα στελέχη το κύρος και την αξιοπρέπεια που οι ίδιοι με τις πολιτικές τους αφαίρεσαν σε βαθμό μεγαλύτερο αναλογικά ως προς τους άλλους δημόσιους υπαλλήλους. Ορθολογικότερες δαπάνες, αξιολόγηση και τέλος στις πελατειακές λογικές.




Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Μισθολογικό-συνταξιοδοτικό ΕΔ: Οι όποιες λογικές ανήκουν στη σφαίρα της μικροπολιτικής
Μισθολογικό-συνταξιοδοτικό ΕΔ: Οι όποιες λογικές ανήκουν στη σφαίρα της μικροπολιτικής
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEistQQai-wbtF6HxqCBp3UX66g_QmzbhW2hTwLbF4Kxghw8qNmAsi0E3OSXVVw7klE1UwDjDgq9PKyj3gc4EMNc7OEuvk46W1wMb6aJ4BdQ7wclT30G3T49L1VsWLQPRrAABBnb5VTXTGU/s640/3444.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEistQQai-wbtF6HxqCBp3UX66g_QmzbhW2hTwLbF4Kxghw8qNmAsi0E3OSXVVw7klE1UwDjDgq9PKyj3gc4EMNc7OEuvk46W1wMb6aJ4BdQ7wclT30G3T49L1VsWLQPRrAABBnb5VTXTGU/s72-c/3444.JPG
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2017/06/blog-post_364.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2017/06/blog-post_364.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy