Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Παρουσία ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα στις εκδηλώσεις μνήμης πεσόντων αεροπορίας στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας







Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι)Χρήστο Χριστοδούλου, σήμερα Κυριακή 18 Ιουνίου 2017, παρευρέθηκε εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, στις εκδηλώσεις μνήμης πεσόντων αεροπορίας στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας.






Ο ΑΝΥΕΘΑ στον χαιρετισμό που απηύθυνε στη διάρκεια των αποκαλυπτηρίων του μνημείου, τόνισε:






"Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για 'μενα να βρίσκομαι εδώ στον τόπο καταγωγής μου, εκπροσωπώντας την Ελληνική Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στις εκδηλώσεις μνήμης πεσόντων αεροπόρων με γενέθλιο τόπο την περιοχή μας.

Η περιοχή μας, ο τόπος μας έχει μια ξεχωριστή ομορφιά. Είναι η άγρια ομορφιά του βουνού, των λαγκαδιών και η ηρεμία της λίμνης. Οποιος τον επισκεφθεί, έστω και μια φορά, δεν τον ξεχνά ποτέ. Πολύ περισσότερο όσοι έχουν δεσμούς αίματος με αυτό τον τόπο. Είναι τόπος σκληρός, δύσκολος, φτωχός και πολλές φορές ξεχασμένος από την ίδα την Πολιτεία. Αυτός όμως ο τόπος, ποτέ δεν λησμόνησε να συμμετέχει στη διαμόρφωση της ιστορίας της Ελλάδας. Από τα αρχαία χρόνια μέχρι και σήμερα τα παιδιά του, σκληραγωγημένα από τις δυσκολίες, με πάθος δηλώνουν παρών στην ιστορική στιγμή και οι πράξεις τους καταγράφονται στην ιστορική μνήμη. 

Γι΄αυτό και είναι υποχρέωσή μας να τους τιμούμε και να μαθαίνουμε. Να μαθαίνουμε πως η ελευθερία είναι πρώτη αξία. Να μαθαίνουμε πως η προάσπιση της πατρίδας είναι υπέρτατο καθήκον. Να μαθαίνουμε πως οι εμφύλιοι σπαραγμοί είναι γεγονότα προς αποφυγή και όχι υπόδειγμα για νέες διαιρέσεις. Αυτή η υπόμνηση είναι πολύ σημαντική στις στροφές της ιστρορίας της χώρας μας. 






Μια τέτοια στροφή ζούμε και σήμερα. Και έχει ιδιαίτερη σημασία να κινητοποιήσουμε από κοινού τις δημιουργικές μας δυνάμεις και ενωμένοι να επιδιώξουμε την ανάταξη της πατρίδας, την έξοδο από την επιτροπεία, την κοινωνική πρόοδο. Σε τούτη τη δύσκολη στιγμή, σε μια ταραγμένη περίοδο και σε μια ασταθή περιοχή, να κάνουμε την Ελλάδα μας σημείο σταθερότητας και πόλο ειρήνης για την Μεσόγειο και την Ευρώπη.

Επιτρέψτε μου να χρησιμοποιήσω ειδικά το παράδειγμα του Νίκου Σιαλμά και του Κώστα Κοντογιώργου για να τονίσω δύο πράγματα:

Είμαστε ένας ειρηνικός λαός, ποτέ δεν διεκδικήσαμε τίποτε πέραν της ελευθερίας μας. Είμαστε συγχρόνως ένας πονεμένος και αποφασισμένος λαός. Ένας λαός που γνωρίζει να υπερασπίζεται την κυριαρχική του ακεραιότητα στη γη, τη θάλασσα και τον αέρα. Η ιστορία μας, μας έχει διδάξει πως πρέπει να εργαζόμαστε για την ειρήνη και συγχρόνως να είμαστα πάντα έτοιμοι. Και αυτό κάνουμε, με λαϊκό φρόνημα υψηλό και Ένοπλες Δυνάμεις ισχυρές, εκπαιδευμένες και με σύγχρονο εξοπλισμό. Και η ιστορία πρέπει να διδάσκει φίλους και εχθρούς, πως όποιος μας υποτίμησε το πλήρωσε πολύ ακριβά.






Το δεύτερο που θέλω να τονίσω είναι πως την ώρα που όλοι εμείς ασχολούμαστε με τις ειρηνικές μας εργασίες ή ακόμα και τις ειρηνικές μας και δημοκρατικές συγκρούσεις, υπάρχουν άνθρωποι, άνδρες και γυναίκες, τα δικά μας παιδιά, που έχουν καθήκον την προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας μας. Και εκτελούν αυτό το καθήκον με αφοσίωση και ορισμένες φορές με αντάλλαγμα την ίδια τη ζωή τους. Μη το ξεχνάμε, μην τους ξεχνάμε.

Αγαπητοί και αγαπητές,
Με την παρουσία μας σήμερα εδώ, δίνουμε την δική μας υπόσχεση και συγχρόνως μετατρέπουμε την μνήμη σε ηθική δέσμευση. Για την πατρίδα, την ελευθερία, την ειρήνη και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια".

















Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Παρουσία ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα στις εκδηλώσεις μνήμης πεσόντων αεροπορίας στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας
Παρουσία ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα στις εκδηλώσεις μνήμης πεσόντων αεροπορίας στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhkUDjdLDwZAIpVCQYf2jUREjLY6uQgi8LKITGWnIgP6qGYRzacXTYQZ3YnvqXCrT-EzrtTSBEpYEKCf9DfcruEQQ0tC02xUFr1fP5RNskVw2yuu0CCDVt8Fvs2y2HoHRA3boiVQIMzWo8/s640/unnamed+%25281%2529.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhkUDjdLDwZAIpVCQYf2jUREjLY6uQgi8LKITGWnIgP6qGYRzacXTYQZ3YnvqXCrT-EzrtTSBEpYEKCf9DfcruEQQ0tC02xUFr1fP5RNskVw2yuu0CCDVt8Fvs2y2HoHRA3boiVQIMzWo8/s72-c/unnamed+%25281%2529.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2017/06/blog-post_255.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2017/06/blog-post_255.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy