Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Επίδοση ξιφών σε Αξιωματικούς του Στρατού Ξηράς από τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο



Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, επέδωσε τα ξίφη σε Αξιωματικούς του Στρατού Ξηράς (πλην ΣΣΕ - ΣΣΑΣ).






Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού στην Αθήνα.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, στο χαιρετισμό του είπε τα εξής:

«Με μεγάλη χαρά βρίσκομαι σήμερα μαζί σας στο Στρατόπεδο Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού για να επιδώσω τα ξίφη σε Έλληνες και Ελληνίδες Αξιωματικούς.

Έλληνες και Ελληνίδες Αξιωματικοί, σε αυτή την τελετή περικλείονται οι παραδόσεις του Στρατού Ξηράς. Να είστε υπερήφανοι για το ξίφος που παραλαμβάνετε, γιατί έχει ιδιαίτερη συμβολική και ιστορική αξία και αποτελεί διαχρονικά σύμβολο τιμής, θάρρους και υπερηφάνειας για όλους τους Αξιωματικούς. Μέσω αυτού δίνετε και την οφειλομένη τιμή σε όλους όσοι όρθωσαν το ανάστημά τους και έδωσαν μεγάλο αγώνα στη μάχη για τα ανώτερα ιδανικά της εθνικής ανεξαρτησίας και της ελευθερίας της πατρίδας μας.






Ως μέλη της μεγάλης οικογένειας του Στρατού Ξηράς να δίνετε το παράδειγμα στους νεότερους και να εμπνέετε τα στρατευμένα μας νιάτα, δίνοντάς τους το έναυσμα για να υπηρετήσουν με πίστη και αφοσίωση τα ιδανικά του έθνους. Εσείς είστε αυτοί που ηγείστε, εκπαιδεύετε και ενισχύετε το ηθικό των υφισταμένων σας ώστε να εκτελούν αγόγγυστα την υψηλή τους αποστολή.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας είναι δύναμη αποτροπής και προάσπισης της εθνικής μας κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας και αποτελούν ισχυρό παράγοντα σταθερότητας κα ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή, ενώ συμβάλλουν με κάθε τρόπο στην ασφάλεια, την κοινωνική ανθεκτικότητα και κατά συνέπεια στην ευημερία του ελληνικού λαού.

Θέλω, λοιπόν, σήμερα για ακόμη μία φορά να ευχαριστήσω εκ μέρους του ελληνικού λαού όλα τα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για το έργο τους. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ακόμα και σε περίοδο ειρήνης παράγουν ήρωες, όπως οι πρόσφατα εκλιπόντες αξιωματικοί μας που έπεσαν όπως τόσοι άλλοι στο βωμό του καθήκοντος, υπέρ πίστεως και πατρίδος .

Σήμερα η Ελλάδα καλείται να αντιμετωπίσει τις ανιστόρητες και επικίνδυνες εμμονές της Τουρκίας η οποία διαστρέφοντας το Διεθνές Δίκαιο, τις Συμβάσεις, αλλά και την ηθική, προωθεί διεκδικήσεις σε βάρος της χώρας μας και της αδερφής μας Κύπρου. Με τη συνεχιζόμενη εκ μέρους της μη τήρηση των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας του FΙR Αθηνών και τις συνεχείς παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου, των χωρικών υδάτων της Ελλάδος και της Κύπρου αποτελεί απειλή για τη διεθνή ασφάλεια στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Ως έθνος, αντιμετωπίζουμε όλες τις ανωτέρω απειλές με στρατηγική ψυχραιμία αλλά δεν αφήνουμε και δεν θα αφήνουμε τίποτα αναπάντητο. Το τελευταίο αεροσκάφος που θα προσγειώνεται θα είναι πάντα ελληνικό. Όλα τα εντάσσουμε σε ένα στρατηγικό σχεδιασμό που έχει ισχυρά θεμέλια από πλευράς διεθνούς δικαίου. Οι Ένοπλες δυνάμεις μας, με την ισχυρή παρουσία τους, αποτελούν την απάντηση σε κάθε πρόκληση και σας διαβεβαιώνω ότι αυτό το μήνυμα γίνεται κατανοητό από όλους, εχθρούς και φίλους, ειδικά στην εποχή μας, στην εποχή των μεγάλων και αιφνίδιων και δραματικών αλλαγών.






Ελληνίδες και Έλληνες Αξιωματικοί, κλείνοντας, θέλω να υπενθυμίσω σε όλους σας, ότι σε εσάς εμπιστεύονται η χώρα και οι γονείς τα παιδιά τους, στην ειρήνη και στον πόλεμο, με την υποχρέωση να τους καθοδηγείτε, να τους εκπαιδεύετε, ακολουθώντας τις πάγιες εντολές και διαδικασίες, ώστε να τους παραδώσετε υγιείς, ώριμους και ευσυνείδητους πολίτες στην κοινωνία.

Εύχομαι σε όλες και σε όλους σας πάνω από όλα υγεία, ώστε να συνεχίσετε τη σταδιοδρομία σας με υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια έχοντας πάντα κατά νου ότι υπηρετείτε την ελληνική Δημοκρατία, το έθνος και ανώτερες αξίες και αρχές που έχουν κρατήσει την Ελλάδα δυνατή και ελεύθερη.

Οφείλω να πω ότι η καθυστέρηση της απόδοσης των ξιφών αποκαθίσταται άμεσα με εντολή της Πολιτικής και της Στρατιωτικής σας ηγεσίας.

Κρατήστε ψηλά το φρόνημά σας και συνεχίστε να προσφέρετε στην πατρίδα ιδιαίτερα σήμερα που δίνουμε έναν πολύπλευρο αγώνα για τον οποίο είμαι απόλυτα βέβαιος ότι στο τέλος όλοι μαζί θα τον κερδίσουμε.

Καλή δύναμη σε όλους σας».















Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Επίδοση ξιφών σε Αξιωματικούς του Στρατού Ξηράς από τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο
Επίδοση ξιφών σε Αξιωματικούς του Στρατού Ξηράς από τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjRNHrRTYLLMpUEBNitrORFvD0SRfSeiwrs2F3Y8l5KHP749v_NzYehCJEq-i4Q5SHQtX7vnwV1d363Hfp6wmr9-ZtB6YG6GjnUFOFfCPyhg43RcCVPlYkr5f1jjb0bmY1sFv5JNPEyK1E/s640/unnamed+%25287%2529.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjRNHrRTYLLMpUEBNitrORFvD0SRfSeiwrs2F3Y8l5KHP749v_NzYehCJEq-i4Q5SHQtX7vnwV1d363Hfp6wmr9-ZtB6YG6GjnUFOFfCPyhg43RcCVPlYkr5f1jjb0bmY1sFv5JNPEyK1E/s72-c/unnamed+%25287%2529.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2017/05/blog-post_70.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2017/05/blog-post_70.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy