Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Χοντραίνει το «παιχνίδι» με την Ρόδο η Τουρκία μετά την επιστολή του Έλληνα πρέσβη – Στρατηγική αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάνης και «Μαύρη προπαγάνδα»


Νέα άκρως επικίνδυνα τερτίπια ετοιμάζουν οι νεο-οθωμανοί και ο Ερντογάν μετά την «σφαλιάρα» που έφαγε στην Ουάσιγκτον εναντίον της Ελλάδος.


Σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο,  ο πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα κ. Κ. Λουκάκης με επιστολή του στις χώρες των παρατηρητών που θα παρακολουθήσουν  την τελική φάση της τουρκικής προκλητικής ( σύμφωνα με τα συμβάντα) ναυτικής άσκησης DENIZ KURDU 2017, δημοσιοποίησε ότι ο τουρκικός στρατός με ΝΟΤΑΜ έχει συμπεριλάβει εντός αυτής και ΕΕΧ ( περιοχή του Διεθνούς Αερολιμένα Ρόδου) .

Η πρώτη αντίδραση των Τούρκων μέσω του πρωινού τουρκικού τύπου ήταν ότι πρόκειται για ελληνική «μαύρη προπαγάνδα»  σε ξένες χώρες, σύμφωνα με μέλη  του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών που μίλησαν ανώνυμα.


Αυτήν ακριβώς την στιγμή το τουρκικό ΥΠΕΞ ετοιμάζει με «καυστική ανακοίνωση» την επίσημη αντίδραση του,  η οποία αφορά «χοντρό παιχνίδι» με την συνθήκη της Λωζάνης.

Αμυντικοί αναλυτές που γνωρίζουν καταστάσεις και πράγματα στην Τουρκία ερμηνεύουν τις πρόσφατες δηλώσεις του Ερντογάν στην Κίνα στην συνάντηση με τον Α.Τσίπρα,  ως νέο τουρκικό σχέδιο με διακύβευμα την στρατικοποίηση των ελληνικών νήσων, την οποία θα παρουσιάσουν ως παράνομη από την Ελλάδα , ειδικά μετά το 1974.

Ότι και να λένε κάποιοι,  η κύρια επιδίωξη του Σουλτάνου είναι η απόσυρση των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου με νομιμοφανή τρόπο με σκοπό αυτά να μείνουν πλήρως ανυπεράσπιστα.


Εκεί γύρω θα «γυροφέρνει» η τουρκική έγγραφη αντίδραση και αυτό ακριβώς εννοούν οι νέο-οθωμανοί ως «πλήρη εφαρμογή της συνθήκης της Λωζάνης», τίποτε άλλο.

Πρόκειται για ένα σενάριο που το είδαμε να διαδραματίζεται στην Μεγαλόνησο το 1967 με την επιτακτική πίεση από ΝΑΤΟ, Τουρκία, της ελληνικής Μεραρχίας στην Κύπρο.

Η απουσία αυτής της Μεραρχίας έδωσε το δικαίωμα το καλοκαίρι του 1974 να εισβάλουν οι Τούρκοι έχοντας να αντιμετωπίσουν λιγότερους Έλληνες στρατιώτες οι οποίοι δεν διέθεταν άρματα, πυροβολικό και βαρέα όπλα με τα οποία διαφορετικά θα τους είχαν πετάξει στην θάλασσα.

Με αφορμή την ναυτική άσκηση  Deniz KURDU  2017 η νέο-οθωμανική Τουρκία προβάλει επίσημα πλέον αξιώσεις σε ελληνικά νησιά προχωρώντας σε «εικονικό αποκλεισμό» νήσων (Αγαθόνησου)  και το μόνο εμπόδιο της είναι οι ετοιμοπόλεμες και εξοπλισμένες ελληνικές δυνάμεις νήσων ΑΣΔΕΝ.

Υπενθυμίζουμε ότι το τουρκικό Ναυτικό έχει βγάλει στο Αιγαίο για την πρόβα τζενεράλε μιας τέτοιας επιχείρησης, 14 φρεγάτες, έξι κορβέτες, 17 περιπολικά σκάφη, 9 υποβρύχια, έξι ναρκαλιευτικά , 13 σκάφη υποστήριξης, τέσσερα περιπολικά σκάφη, τέσσερα αεροσκάφη θαλάσσιας περιπολίας, 19 ναυτικά ελικόπτερα, επτά ομάδες SAT, ενώ μόνο χθες είχαμε 75 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου  .

Την ίδια στιγμή ο ελληνικός στόλος έχει απλωθεί σε ολόκληρη την επίμαχη περιοχή μέσω της άσκησης ΚΑΤΑΙΓΙΔΑΣ -2017 , έτοιμος να δείξει στους Τούρκους….γιατί είμαστε τα αφεντικά εδώ και χιλιάδες χρόνια σε αυτήν την θάλασσα.

Υπενθυμίζουμε ότι στις 02 Απριλίου 2017 ο τουρκικός τύπος ανέφερε περί παραβίασης της Συνθήκης της Λωζάνης από την πλευρά της Ελλάδας .

Σε δημοσίευμα με πρωτοσέλιδο τίτλο «Η Λωζάνη παραβιάστηκε, το [τουρκικό] ΥΠΕΞ παρακολουθούσε», υπήρχαν  δηλώσεις του Μπεγιαζίτ Καρατάς, απόστρατου υποπτεράρχου και πρώην στρατιωτικού ακολούθου στην Αθήνα, ο οποίος υποστήριξε ότι η Ελλάδα «εξοπλίζει τα νησιά του Αιγαίου, στα οποία πραγματοποιεί στρατιωτικές ασκήσεις, κατά παράβαση της Συνθήκης της Λωζάνης» και ότι το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών πρέπει να επιδώσει σχετικό διάβημα.

Ο Καρατάς φέρεται να τονίζει ότι αν δεν αντιδράσει η Τουρκία στην «κατάληψη των νησιών» χάνει χωρικά ύδατα, εναέριο χώρο και υφαλοκρηπίδα.

Το δημοσίευμα συνοδεύεται από δύο χάρτες, οι οποίοι σύμφωνα με το Καρατάς, σχεδιάστηκαν για την ελληνική κυβέρνηση από την εταιρεία Πυθέας.

Σύμφωνα με τον πρώτο χάρτη, η Ελλάδα έχει σχεδιάσει την ελληνική ΑΟΖ περιλαμβάνοντας ολόκληρη την Κύπρο, και αφήνοντας στην Τουρκία την Αττάλεια και τον κόλπο της Αλεξανδρέττας.

Ο δεύτερος χάρτης παρουσιάζει τους αγωγούς μεταφοράς του αραβικού πετρελαίου στην Ευρώπη αποκλείοντας την συμμετοχή της Τουρκίας στο Αιγαίο και στην Μεσόγειο. Ο Καρατάς σχολίασε τα εξής:

«Αυτοί οι χάρτες αποτελούν προσχέδια. Αυτήν την στιγμή όλα τα καρτέλ φυσικού αερίου και πετρελαίου βρίσκονται στην Ανατολική Μεσόγειο. Η Τουρκία, ασχολούμενη με άλλα πράγματα, μένει εκτός των σχεδίων. Εμείς καθυστερούμε να οριοθετήσουμε την οικονομική μας ζώνη», είχε δηλώσει ο ίδιος.

Αυτός είναι ο καημός της Άγκυρας και αφορά την υφαρπαγή νήσου καθώς και των κοιτασμάτων ειδικά στην περιοχή της Δωδεκανήσου , τα οποία σύμφωνα με ειδικούς υπολογίζονται σε πολλά δις κυβικά μέτρα φυσικού αερίου.Πληροφορίες φέρουν την δημιουργία πιθανόν πολεμικού επεισοδίου το επόμενο διάστημα και τον συντονισμό ενός καλά στημένου παιχνιδιού από το τουρκικό ΥΠΕΞ στο Αιγαίο, με σκοπό να παρουσιαστεί η Ελλάδα ως «παράνομη» ως προς την συνθήκη της Λωζάννης και αφετέρου η Τουρκία ως υπερασπιζόμενη την ίδια συνθήκη.

COMMENTS

BLOGGER

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,42,ΔΙΑΦΟΡΑ,16,ΔΙΕΘΝΗ,20,ΕΛΛΑΔΑ,33,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,661,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,23,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,9,
ltr
item
KRANOSGR: Χοντραίνει το «παιχνίδι» με την Ρόδο η Τουρκία μετά την επιστολή του Έλληνα πρέσβη – Στρατηγική αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάνης και «Μαύρη προπαγάνδα»
Χοντραίνει το «παιχνίδι» με την Ρόδο η Τουρκία μετά την επιστολή του Έλληνα πρέσβη – Στρατηγική αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάνης και «Μαύρη προπαγάνδα»
https://3.bp.blogspot.com/-9tNB2i1Jigc/WR-w7xRjgAI/AAAAAAADbcM/RxTDFp0I3ngbNxhlPFXiFTQchp6UpyzNgCLcB/s640/son-dakika-yunanistan-dan-skandal-turkiye-cagrisi-9152038.jpeg
https://3.bp.blogspot.com/-9tNB2i1Jigc/WR-w7xRjgAI/AAAAAAADbcM/RxTDFp0I3ngbNxhlPFXiFTQchp6UpyzNgCLcB/s72-c/son-dakika-yunanistan-dan-skandal-turkiye-cagrisi-9152038.jpeg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2017/05/blog-post_604.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2017/05/blog-post_604.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy