Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Επιστημονική Ημερίδα στη ΛΑΕΔ για το Μελάνωμα



«Μελάνωμα - Νέα Δεδομένα για τον Δερματικό Καρκίνο»

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών-Εθελοντών-Φίλων-Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών διοργανώνει Επιστημονική Ημερίδα, την Πέμπτη 4 Μαΐου 2017 και ώρα 17:00-21:00, στην Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (Ρηγίλλης 1, Αθήνα - ΑΙΘΟΥΣΑ «ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ),  με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Το μελάνωμα είναι κακοήθης όγκος του δέρματος και των σπλάγχνων (εξωδερματικό μελάνωμα). Πρόκειται για κακοήθεια των μελανοκυττάρων και αποτελεί το 1-3% όλων των κακοήθων όγκων και η συχνότητά του αυξάνεται σε όλον τον κόσμο κατά 4-7% ετησίως (ενώ η ετήσια αύξηση του πληθυσμού είναι 1.17%). Η θνητότητα των πασχόντων από μελάνωμα έχει διπλασιασθεί τα τελευταία 35 χρόνια. Η επίπτωση της πάθησης αυξάνει όσο αυξάνεται η ηλικία, αλλά ένα στα τέσσερα (1/4) άτομα με μελάνωμα είναι ηλικίας μικρότερης των 40 ετών.

Υπάρχει μια σειρά από παράγοντες που έχουν ενοχοποιηθεί για την παθογένεση του μελανώματος. Οι σημαντικότεροι από αυτούς είναι η υπεριώδης ακτινοβολία (δηλαδή η έκθεση στο ηλιακό φως, ανάλογα με την ευαισθησία του κάθε ατόμου σε αυτήν) και η γενετική προδιάθεση του κάθε ατόμου για την ανάπτυξη μελανώματος (ανάλογα με την εμφάνιση ύποπτων μορφών σπίλων).





Τα περισσότερα μελανώματα αναπτύσσονται από μελανοκύτταρα της επιδερμίδας και παρουσιάζουν δύο φάσεις ανάπτυξης οι οποίες είναι δυνατόν, σε μερικές περιπτώσεις, να επικαλύπτονται: 1. φάση οριζόντιας ανάπτυξης, όπου τα άτυπα μελανοκύτταρα εξαπλώνονται ακτινωτά καταλαμβάνοντας μεγαλύτερη έκταση, 2. φάση κάθετης ανάπτυξης, όπου η βλάβη διηθεί τις στιβάδες του δέρματος σε βάθος και μετατρέπεται σε αμιγές κακόηθες μελάνωμα.

Η Ημερίδα θα ξεκινήσει με καλωσόρισμα & Χαιρετισμούς των κ.κ. Ζωής Γραμματόγλου, Προέδρου Δ.Σ. Συλλόγου Καρκινοπαθών - Εθελοντών - Φίλων - Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών & Μέλους Δ.Σ. Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου -ΕΛΛ.Ο.Κ. & Καίτης Αποστολίδου, Προέδρου Δ.Σ. Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου - ΕΛΛ.Ο.Κ., Αντιπροέδρου ECPC, European Cancer Patient Coalition.
                       
Η πρώτη επιστημονική ενότητα θα αρχίσει με την κα Μιχαέλα Πλάκα, Δερματολόγο, με θέμα ομιλίας «Μεταβολές σε σπίλο. Πότε πρέπει να επισκεφθώ τον ιατρό»», τη σκυτάλη θα λάβει ο κος Κωνσταντίνος Πιστολάς, Πλαστικός Χειρουργός, Α.Ο.Ν.Α. «Ο ΆΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ», ο οποίος θα εκπροσωπήσει την κα Θεοδώρα Πετρακοπούλου, Πλαστικό Χειρουργό, Α.Ο.Ν.Α. «Ο ΆΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ», λόγω απουσίας της στο εξωτερικό, αναφερόμενος στη χειρουργική αντιμετώπιση του μελανώματος. 





Θα ακολουθήσει η ομιλία της κας Κωνσταντίνας Τσίβου Φραγκιά, Παθολογοανατόμου, Επιστημονικής Διευθύντριας Παθολογοανατομικού Εργαστηρίου HistoBio Diagnosis (HBD), Προέδρου ΜΕΛΑΜΠΟΥΣ, Οργανισμού Πρόληψης & Αντιμετώπισης Μελανώματος, με θέμα: «Το μικροσκόπιο όπλο του μελανώματος εξατομικευμένα για κάθε ασθενή», τη σκυτάλη θα λάβει ο κος  Θεοφάνης Ειρ. Φλώρος, Md Παθολόγος - Ογκολόγος, Στρατιωτικός Ιατρός Π.Ν., ο οποίος θα αναφερθεί στην ανοσοθεραπεία στο Μελάνωμα και  θα ολοκληρωθεί με την κα Δέσποινα Κατσώχη, Ακτινοθεραπευτή - Ογκολόγο, Πρόεδρο ΑΚΟΣ, με αναφορά στο ρόλο της Ακτινοθεραπείας στον Δερματικό Καρκίνο. 





Η δεύτερη ενότητα θα ξεκινήσει με την κα Βάλια Κεφαλά, Καθηγήτρια, Τμήμα Αισθητικής & Κοσμητολογίας, Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (Τ.Ε.Ι.) Αθήνας, η οποία θα αναφερθεί στις βλαβερές επιπτώσεις της ηλιακής ακτινοβολίας στο δέρμα και την αναγκαιότητα προστασίας με τη χρήση αντηλιακών προϊόντων και θα ολοκληρωθεί με την  παρουσία της κας Ελένης Κυριακοπούλου, ασθενούς, η οποία θα μοιραστεί την προσωπική της εμπειρία και θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό. 

Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Επιστημονική Ημερίδα στη ΛΑΕΔ για το Μελάνωμα
Επιστημονική Ημερίδα στη ΛΑΕΔ για το Μελάνωμα
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg_j2euLCAJLOMEYcgZ6H2NSVe73GMehvkFkToJvRRbwZXf6BGK7cdAbbdT5E5WncIuAAX8XZDdJUWgwTv6HfeSo3UeBra_7FnIoZN22eIX-qCLS-q0xk3Ryq_U7eTgXzlD2tat0FNG2os/s640/333.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg_j2euLCAJLOMEYcgZ6H2NSVe73GMehvkFkToJvRRbwZXf6BGK7cdAbbdT5E5WncIuAAX8XZDdJUWgwTv6HfeSo3UeBra_7FnIoZN22eIX-qCLS-q0xk3Ryq_U7eTgXzlD2tat0FNG2os/s72-c/333.JPG
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2017/05/blog-post_57.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2017/05/blog-post_57.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy