Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Αξιωματικός του Στρατού στην Κρήτη επέστρεψε τις 2.000 ευρώ που ... του "χάρισε" το ΑΤΜ

Θέμα συζήτησης σε τραπεζικούς υπαλλήλους, με κολακευτικά σχόλια, αποτελεί το τελευταίο διάστημα αυτό που έκανε ένας Ηρακλειώτης αξιωματικός του Στρατού, ο οποίος άφησε «άφωνους» όλους όσοι πληροφορήθηκαν την… περίπτωσή του. Ο στρατιωτικός Χρήστος Καρφής έκανε κάτι που λίγοι θα έκαναν και μάλιστα ήταν ο ίδιος που το … «κυνήγησε» να γίνει, βάζοντας πάνω απ’ όλα το ηθικό χρέος και παραμερίζοντας το οικονομικό όφελος. 
Τι ήταν όμως αυτό που εντυπωσίασε τους υπαλλήλους συγκεκριμένης τράπεζας και οι οποίοι θέλησαν να αποκαλύψουν στην «Πατρίς»; Επέστρεψε στην τράπεζα ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό, το οποίο, όπως είπαν υπάλληλοι, θα μπορούσε να το είχε κρατήσει και κανείς να μην είχε καταλάβει το παραμικρό. 





Ο Ηρακλειώτης αξιωματικός πριν από λίγες ημέρες πήγε σε μηχάνημα αυτόματης ανάληψης προκειμένου να καταθέσει 2.000 ευρώ στον τραπεζικό του λογαριασμό. 
Το ΑΤΜ δεν κράτησε το προαναφερθέν ποσό και ενημέρωσε τον πελάτη ότι η συναλλαγή δεν μπορεί να εκτελεστεί. Ο ίδιος, έχοντας τα χρήματα πάλι στα χέρια του, σκέφτηκε να πάει σε άλλο μηχάνημα της ίδιας τράπεζας, προκειμένου να κάνει την κατάθεση, την οποία δεν δεχόταν το προηγούμενο τραπεζικό μηχάνημα. 
Πράγματι, στο δεύτερο ΑΤΜ που πήγε έγινε τμηματικά η κατάθεση και χωρίς να παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα. Σύμφωνα με πληροφορίες από υπαλλήλους της τράπεζας, ο κ. Καρφής κατέθεσε αρχικά 1.900 ευρώ και στη συνέχεια 100 ευρώ. Ο Ηρακλειώτης στρατιωτικός, άγνωστο πότε, έκανε έλεγχο στον λογαριασμό του ώστε να ξέρει τι υπάρχει και εάν έχουν πιστωθεί τα χρήματα που είχε βάλει. 
Τότε προς μεγάλη του έκπληξη διαπίστωσε ότι πιστώθηκαν και τα δύο χιλιάδες ευρώ που είχε βάλει σε δύο δόσεις (1.900 +100 ΕΥΡΩ), αλλά και τα 2000 ευρώ που δεν είχε κρατήσει το μηχάνημα και του τα είχε επιστρέψει στην πρώτη προσπάθεια που είχε κάνει. 
«Του έγινε ένα «δώρο» από λάθος της τράπεζας που ο ίδιος δεν το ζήτησε, αλλά ούτε και το κράτησε. Ένα λάθος που υπήρχε περίπτωση να μην το αντιλαμβανόμασταν ποτέ» μας είπε χθες τραπεζικός με τον οποίο συνομιλήσαμε για το θέμα και που γνωρίζει την υπόθεση από πρώτο χέρι. 





Ωστόσο, ο ίδιος βλέποντας ότι έχει επιπλέον 2.000 ευρώ στο λογαριασμό του, που δεν είναι δικά του, δεν σκέφτηκε να κρατήσει τα χρήματα αυτά, αλλά επικοινώνησε με υπαλλήλους της τράπεζας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Μάλιστα, στα ηλεκτρονικά μηνύματα που έστειλε και τα οποία μας έδωσαν τραπεζικοί υπάλληλοι, αφού αναφέρει το «ιστορικό» καταλήγει ζητώντας από τους εκπροσώπους του πιστωτικού ιδρύματος «να κάνουν τις δέουσες ενέργειες ώστε να επιστρέψει τα χρήματα που δεν του ανήκουν!».
Τι λέει ο ίδιος 
Ο Ηρακλειώτης στρατιωτικός υπηρετεί στο Ρέθυμνο. Πρόκειται, όπως προαναφέραμε για τον κ. Χρήστο Καρφή, τον οποίο η εφημερίδα αναζήτησε και κατάφερε να επικοινωνήσει μαζί ί του. Ο ίδιος αιφνιδιάστηκε αρχικά από το γεγονός ότι η περίπτωσή του έγινε ευρέως γνωστή και έφτασε μέχρι τα δημοσιογραφικά γραφεία, ενώ δε θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο. Το μόνο που είπε ήταν ότι «έπραξε αυτό που πρόσταζε η συνείδησή του και μόνο. Πιστεύω ότι το ίδιο θα έκανε η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μου» σχολίασε.
Εκτός όμως από την τιμιότητα και την μετριοπαθή στάση που κράτησε ο κ. Καρφής, αυτό που έκανε εξίσου μεγάλη εντύπωση ήταν και η απάντηση που έδωσε η τράπεζα στον Ηρακλειώτη αξιωματικό. 





«Κι εμείς οι ίδιοι εντυπωσιαστήκαμε όταν συνάδελφοί μας από το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών που απάντησαν στο mail, δεν του είπαν ούτε ένα «ευχαριστώ» γι αυτό που έκανε» τόνισε φανερά ενοχλημένος τραπεζικός υπάλληλος.
Πηγή: Πατρίς

Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Αξιωματικός του Στρατού στην Κρήτη επέστρεψε τις 2.000 ευρώ που ... του "χάρισε" το ΑΤΜ
Αξιωματικός του Στρατού στην Κρήτη επέστρεψε τις 2.000 ευρώ που ... του "χάρισε" το ΑΤΜ
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhdogAZosjKwDK8dhL9CRRsWPZW4wxHcUvDqiCUYxuT9Ji62qaN_Gt0F6EdaN0VpC5v-sOLInk6Xnn0hCxAwt2rwv7WzYFGSzVDKxFT4GOLaWLxZigoxv17AMKo11CKzX37TRZhTYz1rW4/s640/atm_16.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhdogAZosjKwDK8dhL9CRRsWPZW4wxHcUvDqiCUYxuT9Ji62qaN_Gt0F6EdaN0VpC5v-sOLInk6Xnn0hCxAwt2rwv7WzYFGSzVDKxFT4GOLaWLxZigoxv17AMKo11CKzX37TRZhTYz1rW4/s72-c/atm_16.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2017/05/2000_8.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2017/05/2000_8.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy