Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Το Πάσχα στο ΚΕΔΑ Ζούμπερι γιόρτασε ο Πολιτευτής της ΝΔ Τρικάλων Χρίστος Λιάπης


Χριστός Ανέστη!
Πάσχα με τους άντρες του Κέντρου Ετοιμότητας και Διασποράς Αεροπορίας, στο Ζούμπερι. Το Αναστάσιμο Φως, είθε να διαλάμπει πάντα, στον δρόμο του καθήκοντος που πορεύονται με αυταπάρνηση, υπερηφάνεια, πατριωτική ευσυνειδησία και ευψυχία οι Αεροπόροι μας. Κάθε καλό στους Αξιωματικούς, τους Υπαξιωματικούς, τους Σμηνίτες της Πολεμικής μας Αεροπορίας και στις οικογένειές τους. Και στους τελευταίους, καλοί πολίτες και σύντομα! 






Χρόνια Πολλά σε όλους και σε όλες!
Μήνυμα Αισιοδοξίας, Χαράς και Νίκης του Αναστάντος Χριστού, δια του "βιωματικού εν τω κόσμω σταυρού", επί της θλίψεως και επί κάθε είδους φθοράς και αυτού του θανάτου", όπως τόνισε στο Αναστάσιμο Μήνυμά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος. 
Φέτος, για τις Άγιες Ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδος, δεν εστάθη δυνατόν να ευρίσκομαι, συμμετέχοντας στις ακολουθίες των Παθών, στον Ευσεβέστατο, Αγιασμένο τόπο των Μετεώρων και στην αγαπημένη μου Καλαμπάκα που πορεύθηκε την Εβδομάδα των Παθών του Κυρίου μας, διπλά πενθηφορούσα και θρηνολογούσα, αυτή τη χρονιά, όχι μόνον για τη Σταύρωση του Θεανθρώπου, αλλά και για την πρόσφατη απώλεια του Ποιμενάρχου μας, Μακαριστού Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κυρού Σεραφείμ. 
Παρέμεινα, μέχρι τη Μεγάλη Πέμπτη, ημέρα κορυφώσεως του Θείου Δράματος, κοντά στον σταυρούμενο ψυχικό και σωματικό πόνο των ασθενών του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς "Άγιοι Ανάργυροι". 
Για την περιφορά του Επιταφίου και την Αναστάσιμη Ακολουθία, δεν μπορούσα -επίσης- να βρεθώ στους μεγαλοπρεπείς Μητροπολιτικούς Ναούς της ιδιαιτέρας μου πατρίδος ή της πρωτευούσης πόλεως του νομού μας. Ούτε στον Βυζαντινό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, τη μοναδική κεντροάμβωνη εκκλησιά της Ορθοδοξίας, στο οστεοφυλάκιο της οποίας έχω από χρόνια παραδώσει την μνήμη του εκλειπόντος πατέρα μου, μαζί με τον ισόβιο πόνο της "επ´ ελπίδι Αναστάσεως των κεκοιμημένων πατέρων και αδελφών ημών" απουσίας του. 






Επέλεξα τον λιτό και απέριττο Ιερό Ναό της Αεροπορικής Μονάδος του ΚΕΔΑ στο Ζούμπερι -επιτάφιος φόρος τιμής στη μνήμη του και στην ιδιότητά του ως αποστράτου Αξιωματικού της Πολεμικής μας Αεροπορίας και τόπος συνδεδεμένος με την ανάμνησή του. 
Τόπος που, χάρη στις υποστηρικτικές του υποδομές, και το κατάλληλο για την τρίτη ηλικία περιβάλλον του μπορούσε να αποτελέσει το βέλτιστο πλαίσιο εξασφάλισης Πασχαλινής ανάπαυλας και ταυτόχρονης συμμετοχής στη λατρευτική ζωή της Εκκλησίας μας, στην ιεροτέρα Εβδομάδα αυτής, τόσο για τη μητέρα μου, όσο και για την αδερφή της. Αμφότερες αναρρωνίουσες από πρόσφατα κάταγματα ισχίου. 
Καταφέραμε, με λίγη βοήθεια, υποστηριζόμενης βάδισης, να ακολουθήσουμε όλη την περιφορά του Επιταφίου και να παρακολουθήσουμε και την Αναστάσιμη Λειτουργία. Με το "...και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενος..." να αποκτά ξεχωριστό συγκινησιακό βάθος, από τα χείλη τους, καθώς, επίσης προσφάτως, έχασαν τη μεγαλύτερή τους αδερφή. 
Παρόλα αυτά, χαμογελούν κρατώντας το Άγιο Φως! 
Μακάρι και η κοινωνία μας να προικισθεί με ένα μικρό, έστω, μέρος από την ειλικρινή επιτάφιο  συγκίνηση και το αναστάσιμο κουράγιο των δύο αυτών γυναικών.
Και η χώρα μας, είθε, να εμπνευστεί από τη μικροκλίμακα των καθημερινών Ελλήνων και Ελληνίδων που έχουν μάθει να αντέχουν, να υπομένουν και να νικούν. 
Έτσι, μπορούμε να ελπίσουμε σε καλύτερες μέρες εν μέσω των δύσκολων εθνικών και οικονομικών μας συγκυριών.  Γιατί, όπως καταλήγει το Θεομίλητο Πετριαρχικό Μήνυμα, "Ο έσχατος εχθρός ο θάνατος, η λύπη, τα προβλήματα, η φθορά, η θλίψις, η δοκιμασία, σκυλεύονται και καταργούνται υπό του Νικητού Θεανθρώπου Κυρίου"







Με ιδιαίτερη εκτίμηση,



Χρίστος Χ. Λιάπης MD, MSc, PhD
Ψυχίατρος-Διδάκτωρ Παν/μίου Αθηνών
Twitter:@Chris_Liapis



Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Το Πάσχα στο ΚΕΔΑ Ζούμπερι γιόρτασε ο Πολιτευτής της ΝΔ Τρικάλων Χρίστος Λιάπης
Το Πάσχα στο ΚΕΔΑ Ζούμπερι γιόρτασε ο Πολιτευτής της ΝΔ Τρικάλων Χρίστος Λιάπης
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiyBXtZSq0FizH6mIQjo6_5UZkUUKG3gIPQIOWoopFwb4vmixUpgc32EMFE9SuoPUQKg_RFq5OaC2-n5WYN6JAS69dTl3gM5T_pQP7eMfcECDtMHf9WPq4LtNbmGWKMLWbzAsu4iZiSk_8/s640/111_005.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiyBXtZSq0FizH6mIQjo6_5UZkUUKG3gIPQIOWoopFwb4vmixUpgc32EMFE9SuoPUQKg_RFq5OaC2-n5WYN6JAS69dTl3gM5T_pQP7eMfcECDtMHf9WPq4LtNbmGWKMLWbzAsu4iZiSk_8/s72-c/111_005.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2017/04/blog-post_932.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2017/04/blog-post_932.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy