Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Πύρρειος νίκη Ερντογάν – Βαθιά διχασμένη η Τουρκία αντικρίζει τον χάρτη του διαμελισμού της



Δημοψήφισμα Τουρκία – Αποτελέσματα: «Πύρρειος» η νίκη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που αποδυναμώνεται ακόμα περισσότερο από τις καταγγελίες για εκτεταμένη νοθεία στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου 2017.






Το οριακό του αποτελέσματος και οι καταγγελίες, με ισχυρές αποδείξεις, για νοθεία, οδηγούν σε ευθεία αμφισβήτηση του δημοψηφίσματος και της νομιμοποίησης του «αφέντη» της Άγκυρας να ανακηρυχτεί ένας πρόεδρος-σουλτάνος, όπως διακαώς επιθυμεί.
Με καταμετρημένο το 99,9% των εκλογικών τμημάτων στην Τουρκία, το «ναι» στη σουλτανοποίηση Ερντογάν λαμβάνει 51,2% και το «όχι» 48,8%.





Όπως βλέπετε ο χάρτης της Τουρκίας στα ηπειρωτικά της χώρας όπως αναμενόταν είναι «πράσινος», δηλαδή λέει «ναι», με το «όχι» (γκρίζο χρώμα) να βγαίνει πρώτο στη Θράκη, στο Κουρδιστάν (νοτιοανατολική Τουρκία), στα παράλια του Αιγαίου και στα παράλια της ανατολικής Μεσογείου.
Το «ναι» συγκεντρώνει 24.326.150 ψήφους και το «όχι» 23.184.169.
Το πώς «βάφτηκε» ο χάρτης δεν προκαλεί έκπληξη, αφού είναι γνωστό ότι ο Ερντογάν δεν ελέγχει τη Θράκη ούτε τα παράλια.





Σημαντική, ωστόσο, εξέλιξη είναι ότι έχασε την Κωνσταντινούπολη.
Επίσης, το Κουρδιστάν επιβεβαιώνει στο μεγαλύτερο μέρος του ότι δεν υπέκυψε ούτε στην τρομοκρατία ούτε στις «επιθέσεις αγάπης».
Για τους καλά ενημερωμένους αναλυτές αυτός ο χάρτης (που παρόμοιος ήταν και στις προεδρικές εκλογές στη χώρα), ερμηνεύεται ως η «βάση» του μελλοντικού διαμελισμού (τριχοτόμησης) της Τουρκίας.
Η Τουρκία βγαίνει από αυτό το δημοψήφισμα βαθιά διχασμένη, στην πραγματικότητα έχουμε να κάνουμε με τρεις Τουρκίες, μια ισλαμιστική, μια κεμαλική και μια κουρδική, ενώ οι καταγγελίες για νοθεία στερούν από τον «σουλτάνο» της Άγκυρας ακόμα και αυτή την «Πύρρειο» νίκη που τόσο ανάγκη έχει για την προσωπική πρωτίστως επιβίωσή του.
Στα social media καταγγέλλεται από την πρώτη στιγμή που έκλεισαν οι κάλπες ευρύτατη νοθεία από το ισλαμιστικό καθεστώς και υπάρχουν και αποδείξεις.
Για «σοβαρό πρόβλημα νομιμότητας» κάνει λόγο και η αξιωματική αντιπολίτευση, το κεμαλικό κεντροαριστερό Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα (CHP), καταγγέλλοντας την απόφαση της εφορευτικής επιτροπής να κάνει δεκτά ασφράγιστα ψηφοδέλτια, σύμφωνα με στέλεχος του κόμματος.
«Η Ανώτερη Εφορευτική Επιτροπή απέτυχε, καθώς επέτρεψε να διαπραχθεί απάτη» δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος, Μπουλέντ Τεζτζάν.
Κατήγγειλε επίσης, ότι «διαπράχθηκαν παράνομες ενέργειες υπέρ της τουρκικής κυβέρνησης».
Σύμφωνα με καταγγελία Τούρκου δημοσιογράφου στο twitter, σε εκλογικό τμήμα καταμετρήθηκαν 400 ψηφοδέλτια ενώ οι εγγεγραμμένοι ήταν 360, από τους οποίους ψήφισαν οι 240.

Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Πύρρειος νίκη Ερντογάν – Βαθιά διχασμένη η Τουρκία αντικρίζει τον χάρτη του διαμελισμού της
Πύρρειος νίκη Ερντογάν – Βαθιά διχασμένη η Τουρκία αντικρίζει τον χάρτη του διαμελισμού της
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhBDqgxk_CcnWnVWhEGpq5c1LVCSlU_AyNJ8ZPrBtIf1zFuM4_bYEWaIR5GoNqbyOveArzCHRslEjiMI0FpIAjJDmRqIK-JX09HXurAu16Cf3dvePK4GoTLy5X7LW_eJE9aSwgcsxX8t_4/s640/turkish_map-1-630x400.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhBDqgxk_CcnWnVWhEGpq5c1LVCSlU_AyNJ8ZPrBtIf1zFuM4_bYEWaIR5GoNqbyOveArzCHRslEjiMI0FpIAjJDmRqIK-JX09HXurAu16Cf3dvePK4GoTLy5X7LW_eJE9aSwgcsxX8t_4/s72-c/turkish_map-1-630x400.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2017/04/blog-post_896.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2017/04/blog-post_896.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy