Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Το Δ’ Σώμα Στρατού “σφράγισε” τα Σύνορα του Έβρου


Πανέτοιμες οι Ένοπλες Δυνάμεις μας  – Όλο το 24ωρο τα περίπολα δίπλα στο ποτάμι – Οι Τούρκοι δοκιμάζουν την ελληνική αεράμυνα με τις παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας 
Στέλνει μήνυμα το ΓΕΕΘΑ με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις να είναι πανέτοιμες σε στεριά, αέρα και θάλασσα: Το Δ’ Σώμα Στρατού έχει «σφραγίσει» την περιοχή και το ποτάμι σκανάρεται όλο το 24ωρο από περίπολα. Η επαγρύπνηση αλλά και η ετοιμότητα για την αντιμετώπιση κάθε πρόκλησης, του προσωπικού των Μονάδων Προκάλυψης στην Περιοχή Ευθύνης του Δ΄ Σώματος Στρατού, είναι συνεχής.
Ταυτόχρονα, σύμφωνα με πληροφορίες από πολλές και διαφορετικές πηγές , η τουρκική πολεμική αεροπορία ανεβάζει κλιμακωτά  την ένταση των εναέριων παραβιάσεων προφανώς γιατί η ηγεσία του τουρκικού ΓΕΑ επιθυμεί να εκπαιδευτούν οι πιλότοι που «ανασύρθηκαν» άρον -άρον από την εφεδρεία για να καλύψουν τις θέσεις των εκδιωχθέντων συναδέλφων τους που κατηγορήθηκαν ως μέλη της οργάνωσης του Γκιουλέν.
Την Δευτέρα τα ραντάρ της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας κατέγραψαν  όχι  μία ή δύο αλλά 16 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου μέσα σε σχετικά «μικρό» χρονικό διάστημα .





Μάλιστα σύμφωνα με τον ελληνικό τύπο οι ελληνικές στρατιωτικές αρχές εξέφρασαν την έκπληξη τους για τον αριθμό (μην παρεξηγηθούμε) των 16 παραβιάσεων  σε μία μόνο ημέρα, μετά από μεγάλο διάστημα από το πραξικόπημα.
Ειδικοί αμυντικοί αναλυτές επί αεροπορικών θεμάτων ομιλούν για συντονισμένη τουρκική προσπάθεια  «δοκιμής» της ελληνικής αεράμυνας αλλά και της αεροπορικής δύναμης της χώρας , για να «μετρήσουν χρόνους και αντιδράσεις».
Οι ίδιοι εκτιμούν ότι όσο περνάει ο καιρός θα έχουμε ακόμα πιο μαζικές «εισβολές» από αέρος στο ελληνικό FIR από όλο και περισσότερα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη σε διαφορετικές τοποθεσίες του Αιγαίου, σε μια προσπάθεια «υπολογισμού» δεδομένων από την τουρκική πλευρά για επιχειρήσεις, ενόψει εξελίξεων ειδικά από τον Μάιο και μετά.
Τα τουρκικά μαχητικά στην προκειμένη περίπτωση πέταξαν εντός του ελληνικού εναέριου χώρου πάνω από το βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο, σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ ενώ ένα αεροσκάφος υποκλοπών CN-235 «συνόδευε» το τουρκικό σμήνος, καταγράφοντας τα πάντα αποτελώντας σαφώς ενδεικτικό των προθέσεων τους .
Το ελληνικό γενικό επιτελείο ανέφερε  επίσης, ότι  ένας «σχηματισμός από δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη πέταξε μέσα και έξω από την περιοχή πληροφοριών πτήσης Αθηνών».





Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη F-16 αναχαιτίστηκαν από ελληνικά F-16 , αποχωρώντας ως συνήθως με την «ουρά στα σκέλια».
Αυτές οι παραβιάσεις όμως αυξάνονται συνεχώς  από τα τουρκικά αεροσκάφη ειδικά κατά τη διάρκεια των τελευταίων 6 μηνών, αναφέρουν και άλλες δημοσιογραφικές πηγές.
Σε άρθρο με τίτλο (Επιστρέφουν στην ενεργό δράση 831 πιλότοι της Τουρκικής πολεμικής αεροπορίας – Τι περιλαμβάνει το διάταγμα Ρ.Τ.Ερντογάν – Ετοιμάζονται για επιχειρήσεις στο Αιγαίο οι Τούρκοι), αναφέραμε ότι  831 Τούρκοι πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας εγκρίθηκαν και επιστρέφουν στην ενεργό δράση μετά από κρούση του υπουργείου ενώ με διάταγμα αναμένεται να αυξηθεί και άλλο ο αριθμός των νέων πιλότων με την πρόσληψη 40 πιλότων από ιδιωτικές αεροπορικές εταιρείες . Οι πιλότοι αυτοί θα προσληφθούν με συμβόλαιο 4 ετών.
Σε πολλούς από αυτούς είχε ανασταλεί το δικαίωμα υπηρέτησης στις ένοπλες δυνάμεις ενώ άλλοι είχαν  φυλακιστεί , λόγω  δικαστικών αξιώσεων περί υποτιθέμενης συμμετοχής στην οργάνωση  Feto και στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου .
Σύμφωνα με πηγές, 1500 αξιωματικοί του στρατού και 400 υπαξιωματικοί ε.α. ευρίσκονται σε διαδικασία επιστροφής στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις με σκοπό την πλήρωση θέσεων στην δομή του τουρκικού στρατού.





Ο Ερντογάν αναδιοργανώνει ταχύτατα τον τουρκικό στρατό…διότι προφανώς ετοιμάζεται για τον πόλεμο των κοιτασμάτων στο Αιγαίο , έχοντας απέναντι τις ΗΠΑ , την Ελλάδα , το Ισραήλ και την Αίγυπτο.
pentapostagma.gr
ΠΗΓΗ: http://www.matiastanea.gr/gr/relative/local/elthraki/%CE%A4%CE%BF%20%CE%94%E2%80%99%20%CE%A3%CF%8E%CE%BC%CE%B1%20%CE%A3%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%8D%20%E2%80%9C%CF%83%CF%86%CF%81%CE%AC%CE%B3%CE%B9%CF%83%CE%B5%E2%80%9D%20%CF%84%CE%B1%20%CE%A3%CF%8D%CE%BD%CE%BF%CF%81%CE%B1%20%CF%84%CE%BF%CF%85%20%CE%88%CE%B2%CF%81%CE%BF%CF%85/

Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Το Δ’ Σώμα Στρατού “σφράγισε” τα Σύνορα του Έβρου
Το Δ’ Σώμα Στρατού “σφράγισε” τα Σύνορα του Έβρου
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEibLbz6jQjeCW6vvlx0y2fLd0DPtx179_nu-Q0qqK-BQ4wAt6jbxvRcxZjAl1xREC2HnyDAJ4d7IvczxFHDK_w3AfyZ0PQlmaHUDAStwIeDO4MIV7LfSYVLm9mvqATXYY_wuBnh8tgRLAo/s640/990.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEibLbz6jQjeCW6vvlx0y2fLd0DPtx179_nu-Q0qqK-BQ4wAt6jbxvRcxZjAl1xREC2HnyDAJ4d7IvczxFHDK_w3AfyZ0PQlmaHUDAStwIeDO4MIV7LfSYVLm9mvqATXYY_wuBnh8tgRLAo/s72-c/990.JPG
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2017/04/blog-post_1.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2017/04/blog-post_1.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy