Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Απάντηση ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Αθ. Δαβάκη σχετικά με τα έσοδα από την εκμετάλλευση ακίνητης περιουσίας των ΕΔ




Πρωτολογία:






«Ευχαριστώ, κύριε Δαβάκη, για την ερώτηση.



Σας έχω καταθέσει κάποια γραπτά στοιχεία. Θα τα επαναλάβω. Θέλω να σας πω ότι μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου αυτό το οποίο κάναμε ήταν να χτίσουμε την υπηρεσία. Πριν μία εβδομάδα ολοκληρώθηκε η στελέχωση, βάσει των ΦΕΚ των καινούριων υπουργικών αποφάσεων που έπρεπε να εκδοθούν. Ήδη είναι έτοιμη η υπηρεσία.






Το δεύτερο που έπρεπε να κάνουμε ήταν να προχωρήσουμε στη δημιουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, στο ebid δηλαδή, το οποίο πρέπει να είναι πιστοποιημένο με βάση τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και σε αυτό προχωρήσαμε και είμαστε έτοιμοι με την ηλεκτρονική πλατφόρμα να ξεκινήσουν οι διαγωνισμοί.



Όταν λέμε αξιοποίηση της περιουσίας των ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων μιλάμε για 34 δισεκατομμύρια αντικειμενικής αξίας, τα καθαρά, διότι υπάρχουν και κληροδοτήματα, υπάρχουν και άλλα, τα οποία θέλουν νομική επεξεργασία. Βάλαμε στο νόμο αυτό, που πράγματι ψηφίσατε, ένα μίνιμουμ 5% απόδοση των ακινήτων προς όφελος των Ενόπλων Δυνάμεων, των ταμείων και του προσωπικού. Αυτό, λοιπόν, με έναν υπολογισμό επί των 34 δισεκατομμυρίων, αντιλαμβάνεστε ότι φτάνει στο 1,5 δισεκατομμύριο.



Γιατί μιλάμε για 300 εκατομμύρια στην αρχή; Διότι αυτός ο νόμος προβλέπει δύο διαδικασίες: Η μία διαδικασία είναι ο διαγωνισμός με το ebid, που ήδη είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες. Η δεύτερη είναι σε περίπτωση που η Τοπική Αυτοδιοίκηση ζητήσει ένα από τα ακίνητα των ταμείων, να μην δίνεται, εν είδει ρουσφετιού, δώρο σε έναν δήμαρχο για να ψηφίσει ή δώρο σε ένα σύλλογο, σε κάποια νομαρχία ή σε κάποια περιφέρεια, αλλά να μπορεί ο δήμος ή η περιφέρεια να μην μπαίνει στη διαγωνιστική διαδικασία, να καταβάλει το 5% προς όφελος των ταμείων και να μπορεί να προχωρήσει.



Σας ενημερώνω, λοιπόν, ότι όσον αφορά τους δήμους, τους ΟΤΑ και τα διάφορα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου είμαστε ήδη έτοιμοι να υπογράψουμε με τους Δήμους Σύρου, Σιντικής Σερρών, Πρέβεζας, Μεσολογγίου, Λάρισας, Καβάλας, Φαιστού, Λέσβου, Άρτας, Ιωαννιτών, Λαμιέων, Καρδίτσας, Χανίων, Ηρακλείου, με τη Διεύθυνση Μεταφραστικού του Υπουργείου Εξωτερικών, με το Υπουργείο Μεταφορών, με το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, την Enterprise Greece, την Αντιπεριφέρεια Ηρακλείου και το Επιμελητήριο Σερρών, προκειμένου να δοθούν ακίνητα με απόδοση 5%, προς όφελος των Ενόπλων Δυνάμεων.



Αντιλαμβάνεστε ότι πρόκειται για πολλά ακίνητα. Δεν θέλω να σας πω αριθμό αυτήν τη στιγμή και νούμερο για το πόσα θα είναι τα έσοδα. Θα είναι πάντως ένα μεγάλο μέρος από τα προσδοκώμενα έσοδα που σας είχα αναφέρει. Βεβαίως, επαναλαμβάνω θα είναι προς όφελος του προσωπικού, για να γίνουν σπίτια για τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς, τους ΕΠΟΠ σε όλη την Ελλάδα.






Όσον αφορά τις μεγάλες επενδύσεις, είμαι στην ευχάριστη θέση να σας πω ότι ήδη έχουμε υπογράψει για μια εξ αυτών, για τις Φλέβες, «MOU» με τον πρώτο προσφέροντα. Καταλαβαίνετε ότι για να βγει κάτι σε μια διαδικασία ηλεκτρονικού διαγωνισμού θα πρέπει να υπάρχει μία πρώτη προσφορά. Η πρώτη προσφορά για τις Φλέβες είναι για μια επένδυση 3,6 δισεκατομμυρίων ευρώ με απόδοση προς το Πολεμικό Ναυτικό, το Ταμείο Στόλου, 100 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, συν τη συμμετοχή του Ταμείου του Στόλου στα κέρδη.



Ήδη, ο υποψήφιος επενδυτής έχει υπογράψει «MOU» που τα προσφέρει. Τον συνάντησα στο Άμπου Ντάμπι, θα είναι την επόμενη εβδομάδα εδώ. Θα χαρώ πολύ, όταν θα έλθει ο επενδυτής, στελέχη της αντιπολίτευσης και της συγκυβέρνησης να έλθετε, να τον συναντήσετε, γιατί έχει σημασία να ακούσει ότι υπάρχει μια θετική βούληση και από την πλευρά της αντιπολίτευσης να στηρίξει τέτοιου είδους επενδύσεις. Αντιλαμβάνεστε ότι με 3,6 δισεκατομμύρια θα δουλέψουν πάνω από 20.000 άνθρωποι. Θα έχει και απόδοση το Ταμείο των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά θα μπουν έσοδα και στο κράτος. Θα έλθει εδώ, λοιπόν, την άλλη εβδομάδα.



Πιστεύω ότι μέχρι τον Μάιο και έχοντας καταθέσει τα σχέδια, τα οποία πρέπει να περιλαμβάνονται σε ειδικό αναπτυξιακό νόμο στον οποίο ήδη έχουμε προχωρήσει με τα αρμόδια Υπουργεία - εμπλέκεται το Υπουργείο Τουρισμού, το Υπουργείο Περιβάλλοντος, το Υπουργείο Χωροταξίας - έχουμε προχωρήσει σε όλες τις διαδικασίες, για να προχωρήσει αυτός ο διαγωνισμός. Μόνο αυτός ο διαγωνισμός θα αποφέρει 100 εκατομμύρια. Το ίδιο έχει γίνει για την Πέρδικα. Εκεί θα γίνει πολύ πιο ήπιας μορφής, πάντα σε συνεννόηση με τον τοπικό πληθυσμό.



Θα ήθελα να αναφερθώ και στη Θεσσαλονίκη -το λέω επειδή είναι εδώ ο κ. Τριανταφυλλίδης που το έχει παλέψει πολύ - για το πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά». Το άρχισε το θέμα αυτό και οφείλω να το πω αυτό. Ο κ. Τριανταφυλλίδης πίεσε για το πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά» και ζήτησε να αποδοθεί στην τοπική κοινωνία. Βρήκαμε μία λύση, σύμφωνα με την οποία θα πάρουμε γύρω στα 100 διαμερίσματα αντί του 5%, τα οποία θα δοθούν στις Ένοπλες Δυνάμεις, για να μπορέσουν να δημιουργηθούν κατοικίες για τα στελέχη. Παράλληλα γίνονται δύο μουσεία. Ένα μουσείο του Ποντιακού Ελληνισμού, το οποίο θα φιλοξενήσει μια μόνιμη έκθεση για τη Γενοκτονία των Ποντίων και ένα μουσείο Εθνικής Αντιστάσεως.






Θέλω να σας πω, λοιπόν, ότι μέχρι σήμερα εγώ είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την πορεία τόσο σε σχέση με την τοπική αυτοδιοίκηση, όπου πράγματι επιτελείται κοινωνικό έργο και έχουμε έσοδα όσο και σε σχέση με τους μεγάλους επενδυτές. Αυτή τη στιγμή κατόπιν υποδείξεως της αγοράς - γιατί είδαμε τι συμβαίνει στις περισσότερες μεγάλες επενδύσεις- για το Πρασονήσι παραδείγματος χάριν, πρέπει να γίνει ένα μεγάλο resort, ένα μεγάλο λιμάνι, για να ξεκινάει και να τελειώνει η κρουαζιέρα και ένα μεγάλο αεροδρόμιο.



Θα συνεργαστούμε και με γραφεία του εξωτερικού, δηλαδή θα μπορούν να ετοιμάζονται επενδυτικές προτάσεις με γραφεία του εξωτερικού, που θα γίνουν με διεθνείς διαδικασίες, με διεθνείς διαγωνισμούς για μεγάλες επενδύσεις. Αυτό έχει ήδη ξεκινήσει. Πιστεύω ότι ο στόχος, όπως σας απάντησα και γραπτώς, θα επιτευχθεί.



Ευχαριστώ».



Δευτερολογία:



«Τι να κάνω; Με προκαλείτε να σας απαντήσω, κύριε συνάδελφε. Σας απαντώ, λοιπόν. Επί υπουργίας σας παραδώσατε δυόμισι σπίτια στους αξιωματικούς και στους υπαξιωματικούς. Την περσινή περίοδο παραδώσαμε 100 σπίτια και τη φετινή περίοδο θα παραδώσουμε 414 σπίτια απ’ αυτά τα χρήματα της εκμετάλλευσης της περιουσίας. Επί της υπουργίας σας εισπράξατε απ’ όλα τα ταμεία μαζί ενάμισι εκατομμύριο ευρώ. Μόνο από το ξενοδοχείο στην Ομόνοια θα εισπράξουμε εμείς αυτά που εισπράξατε απ’ όλη την Ελλάδα.



Θέλω να καταλάβετε, κύριε Δαβάκη, ότι οι διαγωνισμοί αυτοί ξεκινούν με ένα υφιστάμενο χαρτί, το MOU. Δηλαδή, στη μικρότερη περίπτωση θα δοθούν 100 εκατομμύρια. Τώρα, όσον αφορά στις καταθέσεις του MOU, ελάτε να το δείτε όποτε θέλετε. Να σας πω ότι τα τελευταία MOU τα οποία έπαιρναν κάποιοι συγγενείς πρωθυπουργών και έκαναν βόλτες στους εμίρηδες τέλειωσαν. Πήγαμε στο Αμπού Ντάμπι και στο Κατάρ και βρήκαμε μια απίστευτη περίπτωση. Μας είπαν ότι τότε ο κ. Νίκος Παπανδρέου, όπως θυμάστε, πήρε το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, πήρε κάποιον κύριο διαμεσολαβητή έμπορο όπλων από την Ιορδανία και πήγε να διαπραγματευθεί μια μεγάλη επένδυση, γιατί είχε ένα MOU στο χέρι. Τα MOU που παίρνει ο καθένας και πάει βόλτα τέλειωσαν.



Ήρθε ο Εμίρης του Κατάρ εδώ, έκανε 16 δισεκατομμύρια επένδυση και κάποιοι έκαναν βόλτες. Μου είπαν ότι στέλεχος, ιερέας, ζήτησε μετρητά και μια βίλα δώρο για να μην απαγορεύσει την επένδυση. Λοιπόν, τα MOU από το Υπουργείο Άμυνας δεν γίνονται «φύλλο - φτερό». Ελάτε ως Βουλευτής, ο κ. Ζησιμάτος σας περιμένει, να σας το δείξει. Στο χέρι, όμως, MOU, με το οποίο θα πηγαίνει καθένας να διαπραγματεύεται, αυτή η Κυβέρνηση δεν το επιτρέπει.



Υπάρχουν συμφωνητικά εχεμύθειας σε ισχύ. Ελάτε να ενημερωθείτε εσείς και όποιοι συνάδελφοι θέλουν, αλλά υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες οι οποίες θα ακολουθηθούν με ιεροτελεστία. Δεν πρόκειται να δώσουμε τη δυνατότητα σε διάφορους μεσάζοντες οι οποίοι κυκλοφορούσαν στα εμιράτα τα προηγούμενα χρόνια, σε αδερφούς πολιτικών προσώπων που το έπαιζαν μηχανικοί ή σε τηλεκαναλάρχες που το έπαιζαν κολλητοί των κυβερνήσεων, που θα έπρεπε να πάρουν τις δημόσιες σχέσεις της επένδυσης, να κάνουν βόλτες. Εδώ είναι ξεκάθαρα τα πράγματα, με ηλεκτρονική διαδικασία. Ο επενδυτής έρχεται. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε να διαφυλάξουμε το περιβάλλον, αλλά και να ενισχύσουμε την επένδυση. Αυτή η κυβέρνηση το κάνει με τόσο διαφανείς διαδικασίες που κανείς δεν μπορεί να παίρνει ένα γράμμα στο χέρι ή ένα MOU και να πηγαίνει βόλτα και να ξεφτιλίζει τη χώρα».
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Απάντηση ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Αθ. Δαβάκη σχετικά με τα έσοδα από την εκμετάλλευση ακίνητης περιουσίας των ΕΔ
Απάντηση ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Αθ. Δαβάκη σχετικά με τα έσοδα από την εκμετάλλευση ακίνητης περιουσίας των ΕΔ
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjSht1W0yczZt2YiEcarflTK4LDC7adeMOHlWYzLq2dhm5bFz3I6JDYB9Y9bAxoQtqLjHAmBaHVcWpdZ19tqrJvosl4E5UGKeh8-cJGHY5g_k3CraVz-ezWLAhW2g9KdvSY9D-EFjn5TRY/s640/kammenos-vouli.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjSht1W0yczZt2YiEcarflTK4LDC7adeMOHlWYzLq2dhm5bFz3I6JDYB9Y9bAxoQtqLjHAmBaHVcWpdZ19tqrJvosl4E5UGKeh8-cJGHY5g_k3CraVz-ezWLAhW2g9KdvSY9D-EFjn5TRY/s72-c/kammenos-vouli.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2017/03/blog-post_52.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2017/03/blog-post_52.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy