Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Αποπλέει το "Πίρι Ρέις"


Οι Τούρκοι, μετά το «Τσεσμέ», βγάζουν και δεύτερο ερευνητικό-ωκεανογραφικό σκάφος, το γνωστό «Πίρι Ρέις».  Συγκεκριμένα με NAVTEX που εξέδωσε το επιτελείο της γειτονικής χώρας, ενημερώνει ότι από τις 8 Μαρτίου, μέχρι και τις 18 του μήνα το «Πίρι Ρέις»,θα κάνει έρευνα σε «τουρκικά χωρικά ύδατα »και σε «διεθνή ύδατα στη Μεσόγειο».








Σύμφωνα με διεθνολόγους, οι Τούρκοι στέλνουν το «Πίρι Ρέις» να κινηθεί δίπλα ή ακόμα και μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα, σε μια περίοδο που το θερμόμετρο ανάμεσα στις δύο χώρες είναι στα ύψη.


Οι έρευνες θα ξεκινήσουν αρχικά στα ανοιχτά της Αττάλειας, όπου η θάλασσα έχει βάθος 2.500 μέτρων,
ξεκινώντας τη διαδικασία για δοκιμαστικές γεωτρήσεις σε περιοχές 7 ζωνών. Ουσιαστικά πρόκειται για απόφαση που είχε δημοσιευτεί στην τουρκική Εφημερίδα της Κυβέρνησης από το 2013.

Στη συνέχεια θα κινηθεί νότια και ανοιχτά του Καστελόριζου, σε «τουρκικά και διεθνή ύδατα» όπως αναφέρουν οι Τούρκοι στη NAVTEX.

Εν τω μεταξύ, το «Τσεσμέ» βρίσκεται στο Αιγαίο από τη Δευτέρα 6 Μαρτίου και θα παραμείνει μέχρι και την Παρασκευή 10 του μήνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το «Τσεσμέ» βγαίνει στο Αιγαίο για τρίτη φορά σε διάστημα λίγων ημερών.


Οι έρευνες του «Πίρι Ρέις»  θα γίνουν για λογαριασμό της τουρκικής κρατικής εταιρείας πετρελαίων ΤΡΑΟ.

Η NAVTEX:
NAVTEX 289/17





ZCZC IA79 IZMIR TURK RADIO 071332 UTC MAR 17

NAVTEX N/W NR: 289/17

AEGEAN SEA AND MEDITERRANEAN SEA:

OCEANOGRAPHIC SURVEY, BY R/V K.PIRI REIS, BETWEEN 08-18 MAR 17 IN TURKISH TERRITORIAL WATERS OF AEGEAN SEA AND INTERNATIONAL WATERS OF MEDITERRANEAN SEA.

WIDE BERTH REQUESTED.




Ανοιχτά της Ρόδου ο τουρκικός στόλος με πραγματικά πυρά 
Νωρίτερα σήμερα οι Τούρκοι ανακοίνωσαν πως θα προχωρήσουν σε στρατιωτική άσκηση με πραγματικά πυρά στα ανοιχτά της Ρόδου, στις 16 και 17 Μαρτίου.




Μάλιστα οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν NAVTEX με τις συντεταγμένες.

NAVTEX 288/17





ZCZC FA74 ANTALYA TURK RADIO



Πρόκληση και κατά της Κύπρου 
Την ίδια ώρα  η γειτονική χώρα προχωρά και σε πρόκληση κατά της Κύπρου αφού προχώρησε στην έκδοση NAVTEX, δεσμεύοντας περιοχές δυτικά της Πάφου, 28 χλμ. από το λιμάνι της.

Την ίδια ώρα  η γειτονική χώρα προχωρά και σε πρόκληση κατά της ΚύπρουΗ δέσμευση ξεκίνησε τη Δευτέρα και θα διαρκέσει έως τις 17 Μαρτίου. Η περιοχή είναι εκτός κυπριακών υδάτων αλλά εντός της ΑΟΖ. Καθίσταται σαφές ότι η Τουρκία αμφισβητεί ευθέως την κυριαρχία της Κύπρου στο «οικόπεδο 1» της ΑΟΖ.
Η έκδοση της NAVTEX, έρχεται αμέσως μετά από τις προβλέψεις πηγών του ΥΠΕΘΑ για εκδήλωση τουρκικής πρόκλησης στην Κύπρο.

Κύπρος: Παρακολουθούμε στενά τις κινήσεις της Τουρκίας
Με αφορμή τις νέες τουρκικές προκλήσεις σε βάρος της Κύπρου, ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, τόνισε ότι η Άγκυρα προκαλεί περαιτέρω αχρείαστη ένταση.

Όπως είπε «η Λευκωσία παρακολουθεί στενά και με πολλή ψυχραιμία όλες τις κινήσεις της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ».



Σε συνέντευξή του στο ΡΙΚ, ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι οι περιοχές που έχουν δεσμευτεί βρίσκονται σε διεθνή χωρικά ύδατα, εκτός του κυπριακού θαλάσσιου χώρου, αλλά πέριξ της Πάφου. Όπως διευκρίνισε, πρόκειται για παράβαση και όχι για παραβίαση, καθώς η Άγκυρα δεν χρειάζεται άδεια για να εκδώσει οδηγία σε διεθνή χωρικά ύδατα.



Ανέφερε ωστόσο ότι η Τουρκία έπρεπε να είχε ενημερώσει εκ των προτέρων τις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Δείτε βίντεο  ΕΔΩ

ΠΗΓΗ:  http://www.zougla.gr/greece/article/meta-to-tsesme-vgazi-ke-to-piri-reis-sto-egeo-eno-pragmatopi-askisi-me-pragmatika-pira-anikta-tis-rodou
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Αποπλέει το "Πίρι Ρέις"
Αποπλέει το "Πίρι Ρέις"
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEidvpzueCodBHgtBbUovNgcvqEurSZW-lQy8mONWgJ1XSlSgSxMxjZsgbptV2z60LJmToyr7_EgwBj0KB71DaY767FRLw_mP-FjPGFBZcbZEBxtJ4hNEyfLT2BuZXjIkdhPWe6bhDETtB4/s640/2158912.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEidvpzueCodBHgtBbUovNgcvqEurSZW-lQy8mONWgJ1XSlSgSxMxjZsgbptV2z60LJmToyr7_EgwBj0KB71DaY767FRLw_mP-FjPGFBZcbZEBxtJ4hNEyfLT2BuZXjIkdhPWe6bhDETtB4/s72-c/2158912.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2017/03/blog-post_35.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2017/03/blog-post_35.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy