Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Ανακοίνωση Συλλόγου Εκπαιδευτικού Διδακτικού & Ερευνητικού Προσωπικού ΑΣΕΙ- ΣΣΕ


Την τελευταία περίοδο στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα, που δεν τιμούν την παιδεία και τον πολιτισμό μας. Σε όλες τις περιπτώσεις υπήρξαν καταγγελίες των περιστατικών από αρμόδιους φορείς, αλλά και  αρνητικά δημοσιεύματα για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα με στόχο τον φθηνό εντυπωσιασμό.





Ανάλογα δημοσιεύματα ήρθαν στο φως με αφορμή περιστατικό που συνέβη στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ) την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017, μετά το πέρας της συνεδρίασης της Ακαδημαϊκής Συνέλευσης (ΑΣ), και το οποίο αφορά σε λεκτική προστριβή ανάμεσα σε δυο συναδέλφους μέλη ΔΕΠ. Το περιστατικό ξεκίνησε με εκατέρωθεν διαφωνίες επί ακαδημαϊκών θεμάτων και συνεχίστηκε με μεταξύ τους διαπληκτισμό. Παρά το έντονο ύφος δεν ακούστηκαν ύβρεις. Ένας εκ των δυο συναδέλφων θεώρησε τον εαυτό του θιγμένο και ζήτησε από τον άλλο να μην φύγει από το χώρο της Σχολής, γιατί θα κινούσε τη διαδικασία του αυτοφώρου, υποβάλλοντας μήνυση σε βάρος του. Πράγματι, μετά από λίγο χρονικό διάστημα εμφανίσθηκε και παρέμεινε στην είσοδο της Σχολής περιπολικό της αστυνομίας.

Η απειλή μηνύσεων με αφορμή έντονες διαφωνίες επί ακαδημαϊκών θεμάτων και λεκτικούς διαπληκτισμούς, η κλήση και η παρουσία της αστυνομίας στην είσοδο της Σχολής μετά την λήξη της Ακαδημαϊκής Συνέλευσης φαντάζει πρωτοφανής και δεν συνάδει με το ακαδημαϊκό ήθος και ύφος. Επιπλέον, ο σεβασμός στο ακαδημαϊκό περιβάλλον και στα πρόσωπα που το απαρτίζουν δεν προέρχεται από καμία μορφή εκφοβισμού και εξαναγκασμού. Η λειτουργία της Ακαδημαϊκής Συνέλευσης (το αντίστοιχο της Γενικής Συνέλευσης Τμήματος) δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνεται με αστυνομικούς όρους και κάτω από τη σκιά απειλούμενων μηνύσεων.  





Ο Σύλλογος Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού της ΣΣΕ καταδικάζει απερίφραστα τα φαινόμενα αυτά, τα οποία απάδουν προς κάθε έννοια ακαδημαϊκής δεοντολογίας και ασφαλώς πλήττουν το κύρος και την έξωθεν εικόνα της Σ.Σ.Ε.

Με την ευκαιρία αυτή, υπογραμμίζεται ότι, βάσει του νόμου περί ΑΣΕΙ, η ΣΣΕ είναι ισότιμη με τα ιδρύματα του πανεπιστημιακού τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Οποιαδήποτε προσπάθεια κατάργησης θεμελιακών παραμέτρων που εντάσσουν τη Σχολή στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, υποβαθμίζει τη Σχολή σε φορέα μεταλυκειακών σπουδών, και είναι απόλυτα καταδικαστέα.

Το συμφέρον της ακαδημαϊκής κοινότητας την στιγμή αυτή απαιτεί την ενδελεχή διερεύνηση του περιστατικού από τα αρμόδια όργανα για την αποκατάσταση του κύρους της ακαδημαϊκής κοινότητας μιας Σχολής με ιστορία, προσφορά και κύρος δύο αιώνων.

Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Ανακοίνωση Συλλόγου Εκπαιδευτικού Διδακτικού & Ερευνητικού Προσωπικού ΑΣΕΙ- ΣΣΕ
Ανακοίνωση Συλλόγου Εκπαιδευτικού Διδακτικού & Ερευνητικού Προσωπικού ΑΣΕΙ- ΣΣΕ
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhvpmPZTHOJF6yt7akDQ05p5p7ZFAkjc8Bk-dc0bCBzTM1WyLJ78U1G_MpYndFR07V1mzUb50UCVsmAZ-E8y5JGlt6qEfqvGtDaLYH_H0kfwZLi2jPraCMyeR3hN4x8MgYBi4kcE7COahs/s640/789.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhvpmPZTHOJF6yt7akDQ05p5p7ZFAkjc8Bk-dc0bCBzTM1WyLJ78U1G_MpYndFR07V1mzUb50UCVsmAZ-E8y5JGlt6qEfqvGtDaLYH_H0kfwZLi2jPraCMyeR3hN4x8MgYBi4kcE7COahs/s72-c/789.JPG
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2017/03/blog-post_147.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2017/03/blog-post_147.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy