Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ: Ανακοίνωση του τομέα άμυνας


Ένα ζήτημα πολύ παλαιό ωστόσο διαχρονικό είναι αυτό με την αναβάθμιση των αεροσκαφών F- 16 και Mirage 2000.
Το πρώτο λάθος ξεκίνησε αρχή γενομένης από την προμήθεια των εν λόγω αεροσκαφών, όταν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ δεν φρόντισαν να εξασφαλίσουν τη διάρκεια ζωής τoυς και παράλληλα να καλύψουν το μελλοντικό εκσυγχρονισμό τους, ήτοι τη δημιουργία υποδομών στην εγχώρια αμυντική βιομηχανία (κρατική και ιδιωτική) συνδεδεμένη με την έρευνα, έτσι ώστε η ελληνική βιομηχανία να αποκτήσει την τεχνογνωσία για τη συντήρησή τους και όχι μόνο. Αντιθέτως, φρόντισαν να την αποδομήσουν.
Βεβαίως, οι τότε ιθύνοντες που διαπραγματεύτηκαν την προμήθειά τους δεν το σκέφτηκαν αφού στο μυαλό τους ήταν τα χρήματα αυτά να πάνε «υπέρ ημετέρων».
Στο «πάρτι» των εξοπλιστικών προγραμμάτων συμμετείχε πλήθος κόσμου που πέραν των πολιτικών υπήρξαν ορισμένοι - άριστοι κατά τα άλλα - αξιωματικοί που έβαλαν το χέρι τους στο «μέλι».
Το δεύτερο λάθος είναι ότι η ηγεσία της Πολεμικής Αεροπορίας γνώριζε το πρόβλημα τουλάχιστον από το 2007, όμως οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν φρόντισαν πάλι να ξεκινήσει πολύ νωρίτερα το πρόγραμμα της αναβάθμισής τους για διάφορους λόγους... Φρόντισαν όμως να πάρουν μερικά εκατομμύρια ευρώ - δανεικά και αγύριστα - από τις τράπεζες «φεσώνοντας» τους Έλληνες πολίτες.
Τώρα που βρισκόμαστε σε καιρούς χαλεπούς για την χώρα με το πιστόλι «στον κρόταφο» λόγω της γεωπολιτικής μας θέσης σε συνδυασμό με τα τεκταινόμενα στο Αιγαίο τρέχουμε να προλάβουμε ασθμαίνοντας, γνωρίζοντας ότι η λύση αυτή δεν είναι και η αποτελεσματικότερη. Εκτός αν νομίζουμε ότι με τις “κορώνες” του κ. Πάνου Καμμένου θα δώσουμε λύση.
Έτσι είναι τα πράγματα, «οι αμαρτίες έχουν το κόστος τους», τουλάχιστον ας φροντίσει το αρμόδιο Υπουργείο μέσα από την αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων – που φαίνεται δυσοίωνη - να καλύψουν τα οικονομικά κενά που παρουσιάζονται για τη συντήρηση και τη διαθεσιμότητα των μέσων της Πολεμικής Αεροπορίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ: Ανακοίνωση του τομέα άμυνας
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ: Ανακοίνωση του τομέα άμυνας
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiF3BGW-juqp1CKVutIRUChPTQryn4pyiwC2r5Se8F-3lHm0KeChetebKfwM4AHY7sINUIp8s2W9pBnc4IQ0OihJoHQmyvHuLZKp-u4wZNV6cq3fSUz38G0vbjF_bb-ayORCeDcoOPda5o/s640/3456543.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiF3BGW-juqp1CKVutIRUChPTQryn4pyiwC2r5Se8F-3lHm0KeChetebKfwM4AHY7sINUIp8s2W9pBnc4IQ0OihJoHQmyvHuLZKp-u4wZNV6cq3fSUz38G0vbjF_bb-ayORCeDcoOPda5o/s72-c/3456543.JPG
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2017/02/blog-post_66.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2017/02/blog-post_66.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy