Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

ΠΡΟΤΥΠΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΡΕΝΤΙΝΑΣ ΣΤΗΝ Ι.Μ. ΛΑΓΚΑΔΑ(video)



Μέσα σε μία ιδιαίτερα ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα, πλημυρισμένη  από ελπίδα και αισιοδοξία, πραγματοποιήθηκε την 31η Δεκεμβρίου 2016, η Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

Η Τελετή της κοπής της Πίτας και η Ευλογία αυτής, έλαβε χώρα εις την Αίθουσα του Θρόνου του Επισκοπείου της Ιεράς Μητροπόλεως, παρουσία του Ιερού Κλήρου της Μητροπόλεως του Λαγκαδά και των Αρχών του Τόπου, εκπροσώπων του Στρατού Ξηράς και Σωμάτων Ασφαλείας, των Πολιτιστικών και Αθλητικών Συλλόγων,  των μελών των Ερανικών Επιτροπών, των Φιλοπτώχων Ταμείων των Ενοριών και των Στελεχών του Πνευματικού έργου των Ιερών Ναών και των Υπαλλήλων των Γραφείων της Μητροπόλεως.

Το Πρωτοχρονιάτικο Φλουρί εφέτος έτυχε εις την Αρχιερατική Περιφέρεια Σοχού καθώς επίσης και στους δύο μικρούς Θεόφιλο Φίλλιο και Σταύρο Κογκαλίδη, οι οποίοι και πήραν από μία Εικόνα και ένα αναμνηστικό δώρο από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας.


Από νωρίς το πρωί  νέοι και νέες της επαρχίας μας καθώς και αρκετός κόσμος, προσήλθαν με χαρά και ευχήθηκαν στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννη, τα Χρόνια Πολλά ενόψει του ανατέλλοντος Νέου Έτους, καθώς και η Παιδική Βυζαντινή Χορωδία της Ακαδημίας Μουσικής Ειρμός τραγούδησαν Παραδοσιακά τραγούδια διαφόρων περιοχών της Πατρίδος μας ενώ οι  Στρατιώτες  της 1ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών-Αλεξιπτωτιστών Ρεντίνας έψαλαν με πρωτότυπο  τρόπο τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα, δίδοντας με αυτό τον τρόπο το δικό τους εορταστικό μήνυμα, εισάγοντας τους παρευρισκομένους ακόμη περισσότερο  στο εορταστικό κλίμα των ημερών.

Στην προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης,  εξέφρασε με πολλή αγάπη ενισχυτικούς λόγους προς τους παρισταμένους ενώ παράλληλα αναφέρθη εν συντομία στα εκκλησιαστικά και τοπικά γενικότερα γεγονότα και δράσεις της Μητροπόλεως που έλαβαν χώρα κατά το παρελθόν έτος 2016 με κορυφαία εκείνα των Εγκαινίων του Ιερού Ναού του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, καθώς και την παρουσία τους εις την Ιερά μας Μητρόπολη των Μακαριωτάτων Πατριαρχών Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου και Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου.

Παράλληλα ανακοίνωσε την ιδιαιτέρα τιμή που θα υπάρχει στο πρόσωπο του Αγίου Νεομάρτυρος Γαβριήλ Ιβηρίτου, εκ της περιοχής του Βερτίσκου καταγομένου, που υπήρξε και Μετοχιάρης της Μονής στην περιοχή των Κυδωνιών,  εις στο πρόσωπο του οποίου θα αφιερωθεί ειδική Επιστημονική και Αγιολογική Ημερίδα ώστε να γίνει ευρύτερα γνωστός, καθώς και την Ίδρυση και Λειτουργία του Κέντρου Ορθοδόξου Λειτουργικής Κατηχήσεως, όπου ο καθένας και ιδιαίτερα οι νέοι, θα μπορούν  να διδάσκονται την διδασκαλία της Ορθοδόξου Αγίας μας Εκκλησίας, ενώ ταυτόχρονα γι’ αυτό τον λόγο έχει αφιερωθεί και ο ανεγειρόμενος Ιερός Ναός των Θεοφανείων, της Αγίας Αναστασίας και του Τιμίου Προδρόμου, ο οποίος  ευρίσκεται εις την περιοχή των Λουτρών.

Καταλήγοντας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης τον λόγο του, ευχήθηκε προς όλους τους παρευρισκόμενους υγεία, ψυχική και σωματική, προκοπή για τους ίδιους και τις οικογένειές τους καθώς και δύναμη, για να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες του νέου έτους.

Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: ΠΡΟΤΥΠΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΡΕΝΤΙΝΑΣ ΣΤΗΝ Ι.Μ. ΛΑΓΚΑΔΑ(video)
ΠΡΟΤΥΠΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΡΕΝΤΙΝΑΣ ΣΤΗΝ Ι.Μ. ΛΑΓΚΑΔΑ(video)
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiMR1iiC5kCM3m4tCdju47L-EDtTXOseepUIpvqtW_huDmEQ_52z9JcPHBYR6POhPPTasRUTxehyz9zdSQ0-ICbTVOWCxcJFAkJqbb16TLNlKE-w8nVRsPorFs2dfvgTaDq0RsXc7aE5ouS/s640/222.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiMR1iiC5kCM3m4tCdju47L-EDtTXOseepUIpvqtW_huDmEQ_52z9JcPHBYR6POhPPTasRUTxehyz9zdSQ0-ICbTVOWCxcJFAkJqbb16TLNlKE-w8nVRsPorFs2dfvgTaDq0RsXc7aE5ouS/s72-c/222.JPG
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2017/01/video.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2017/01/video.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy