Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Η ημερήσια διαταγή του απερχόμενου Α/ΓΕΣ Στρατηγού Βασ. Τελλίδη




Πραγματοποιήθηκε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων η τελετή παράδοσης – παραλαβής των καθηκόντων του Αρχηγού Στρατού, από τον Στρατηγό  Βασίλειο Τελλίδη, στον Αντιστράτηγο  Αλκιβιάδη Στεφανή, παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου, του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Δημητρίου Βίτσα, του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ΠΝ, των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων Ναυτικού και Αεροπορίας, της Ειδικής Γραμματέως του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κ. Καλλιόπης Παπαλεωνίδα, εν ενεργεία και εν αποστρατεία Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και πλήθος κόσμου.
Η τελευταία ομιλία του Στρατηγού Βασίλη Τελλίδη  προς τα στελέχη και το προσωπικό των ΕΔ ήταν όπως έπρεπε: σοβαρή και σεμνή. Ευχαρίστησε όλα τα στελέχη και το προσωπικό για την φιλότιμη προσπάθειά τους να διατηρήσουν ψηλά το αξιόμαχο του Στρατού. Δεν αναλώθηκε σε ανούσιο απολογισμό, γιατί όπως σωστά επεσήμανε το τι έγινε και τι δεν έγινε το γνωρίζει πολύ καλά το προσωπικό το οποίο είναι και το μόνο που μπορεί να κρίνει. Ο Στρατηγός επέλεξε να φύγει όπως διοίκησε: αθόρυβα αλλά ουσιαστικά. Ήταν ένας καλός Αρχηγός.
Η τλευταία ημερήσια διαταγή του στη Σχολή Ευελπίδων:
Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, στρατεύσιμοι, Εθνοφύλακες και πολιτικό προσωπικό του Ελληνικού Στρατού.
Με απόφαση του ΚΥΣΕΑ παραδίδω σήμερα τα καθήκοντα του Αρχηγού του ΓΕΣ στον εξαίρετο συνάδελφο  Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, τον οποίο συγχαίρω ολόθερμα και του εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο του.
Απερχόμενος από την ενεργό υπηρεσία, επικοινωνώ μαζί σας για τελευταία φορά και με πλήρη ειλικρίνεια, όπως συνηθίζω, σας διαβεβαιώνω ότι διακατέχομαι από  ιδιαίτερη συγκίνηση. Συγκίνηση όχι μόνον γιατί αποχωρώ από τις τάξεις του στρατού μετά από 41 περίπου έτη, αλλά κυρίως γιατί αποχωρίζομαι όλους εσάς που υπήρξατε εξαιρετικοί συνεργάτες και συνάδελφοι, συνεπείς και άοκνοι εργάτες, που υπερβάλλατε εαυτούς, που ξεπεράσατε τα προβλήματα που η Yπηρεσία σας κληροδότησε και εγώ δεν μπόρεσα να σας επιλύσω, και δώσατε λύσεις.
Όταν ανέλαβα τα καθήκοντά μου ως αρχηγός του ΓΕΣ, είχα δεσμευθεί ηθικά  να εστιάσουμε σε δυο μείζονες στόχους :
Στη διατήρηση ανέπαφου του αξιόμαχου του στρατεύματος, ώστε  να το παραδώσουμε  ‘’όρθιο’’ όπως χαρακτηριστικά είχα πει, αξιόμαχο και αποτελεσματικό, στον επόμενο Αρχηγό και στην ενάσκηση διοίκησης με αντικειμενικότητα, δικαιοσύνη, αμεροληψία και με πραγματικό ενδιαφέρον για το προσωπικό. 
Πέραν αυτών έγιναν και στοχευμένες δράσεις, με πρακτικό πνεύμα και ρεαλισμό, σε ευαίσθητους και κρίσιμους τομείς, τους οποίους εσείς γνωρίζετε. Και αυτά, χωρίς να παραγνωρίζεται η εκτενής εμπλοκή, στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, στη δασοπυρόσβεση, στις αεροδιακομιδές και στις λοιπές πτυχές της κοινωνικής προσφοράς.
Αγαπητοί συνάδελφοι. Πετύχαμε; Θα ήμουν αμετροεπής αν έκανα  δημόσιο απολογισμό. Πάντα πρέσβευα ότι ο «καλός στρατιώτης» εργάζεται  αθόρυβα, χωρίς αυτοπροβολή και περιττή προβολή, αντλεί δύναμη από την επίτευξη των στόχων του και ικανοποίηση μόνο από την αναγνώριση των υφισταμένων του, γιατί αυτοί είναι οι αυστηρότεροι και δικαιότεροι κριτές. Ότι και να πω, όλοι εσείς, καθώς και οι άμεσοι συνεργάτες μου γνωρίζεται καλά και έχετε ήδη κρίνει. Όσοι άλλοι αναρωτιούνται ή ενδεχόμενα αμφιβάλλουν, ας ανατρέξουν στα στοιχεία απολογισμού της πενταετίας.
Εγώ αυτό που θεωρώ υποχρέωση να κάνω, είναι να σας ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου. Σταθήκατε στο ύψος των περιστάσεων και όχι μόνον απλά διατηρήσατε τον στρατό αξιόμαχο, αλλά μου δίνεται σήμερα τη δυνατότητα να διαβεβαιώσω ότι, χάρη σε εσάς, αυτός είναι λειτουργικός, παραγωγικός, αποδοτικός και  αποτελεσματικός, συνεχίζοντας να αποτελεί παράγοντα ισχύος, σταθερότητας και ασφάλειας.
Αγαπητοί συνάδελφοι σας ευχαριστώ ιδιαίτερα και σας είμαι ευγνώμων. Γιατί ότι έγινε οφείλεται  σε εσάς και μόνον σε εσάς. Γιατί εσείς, με την ανιδιοτελή προσφορά σας, μου δίδετε τη χαρά να αποχωρήσω των τάξεων του Στρατού με τη συνείδηση καθαρή. Γιατί εσείς μου επιφυλάξατε τώρα στο τέλος της σταδιοδρομίας μου, την ύψιστη τιμή, αυτήν του να σας διοικήσω. Απερίφραστα δηλώνω ότι αξίζετε και δικαιούστε κάθε αναγνώριση, φροντίδα και κυρίως σεβασμό.
Έχοντας ήδη την εμπειρία των δυο ετών, θεωρώ περιττό να σας καλέσω να συμπαρασταθείτε στον νέο Αρχηγό. Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι θα το πράξετε όχι μόνον από ευσυνειδησία, αλλά και γιατί αυτός το αξίζει. Πιστέψτε με, τον γνωρίζω καλά και οι ικανότητες του έχουν  πιστοποιηθεί σε δύσκολες στιγμές.
Συνεχίστε το δημιουργικό σας έργο με τον ίδιο ζήλο και ενθουσιασμό, με ήθος, τιμιότητα, ευθύτητα, ειλικρίνεια, λεβεντιά, υπευθυνότητα και κυρίως πειθαρχία και  συναδελφικότητα.
Αγαπητοί συνάδελφοι και συνεργάτες όλων των βαθμών. Αποχαιρετώντας σας, εκτός από εσάς, θα ήθελα να ευχαριστήσω :
Το Θεό και τους προστάτες Αγίους  του Στρατού μας που μου χάρισαν υγεία, δύναμη και κουράγιο.
Την πατρίδα και την πολιτεία που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους.
Την  Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία  για τη συνεργασία μας.
Τους άξιους, απερχόμενους Αρχηγούς της ΠΑ, Πτέραρχο  Βαίτση Χρήστο και του ΠΝ Ναύαρχο Γιακουμάκη Γεώργιο, για την υποδειγματική συνεργασία και το ομαδικό και φιλικό πνεύμα, που δομήσαμε ήδη από την εποχή της συνυπηρέτησης μας κατά το παρελθόν στο Δ’ Κλάδο του  ΓΕΕΘΑ και το οποίο όχι μόνο διατηρήσαμε, αλλά και ενισχύσαμε σαν Αρχηγοί.
Τους αρχηγούς της ΕΛΑΣ, του Λιμενικού και Πυροσβεστικού Σώματος για την εποικοδομητική συνεργασία.
Τους στενούς μου συνεργάτες και το σύνολο του προσωπικού όλων των Κλάδων των ΕΔ με τους οποίους συνεργάστηκα κατά καιρούς, αρχής γενόμενης από τους πλέον χαμηλόβαθμους, γιατί η βοήθεια, η συμπαράσταση, η στήριξη και ο δικός τους κόπος, με βοήθησαν να αναδειχθώ επαγγελματικά.
Αυτούς που συνετέλεσαν, σε όλη την πορεία της ζωής μου στη διαπαιδαγώγηση, την εκπαίδευση και την επαγγελματική μου ανέλιξη.
Την οικογένεια μου, τη σύζυγό και τους γιούς μου, για τους οποίους είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος, τους στενούς μου φίλους, σε όλους αυτούς  υπόσχομαι να αφιερώσω όσο χρόνο τους στέρησα.   
  Κλείνοντας, υποκλίνομαι στις ένδοξες πολεμικές σημαίες, αποτίω φόρο τιμής στους νεκρούς συναδέλφους και απέρχομαι στον ιδιωτικό βίο με χαρά, ικανοποίηση και ψυχική ηρεμία, παραδίδοντας τη διοίκηση του Στρατού στον Αντιστράτηγο Στεφανή Αλκιβιάδη, τον οποίο θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις, για το καλό της Πατρίδας.
Με τις σκέψεις αυτές σας καλώ να αναφωνήσετε :
Ζήτω το Έθνος
Ζήτω ο Στρατός
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Η ημερήσια διαταγή του απερχόμενου Α/ΓΕΣ Στρατηγού Βασ. Τελλίδη
Η ημερήσια διαταγή του απερχόμενου Α/ΓΕΣ Στρατηγού Βασ. Τελλίδη
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEglJ2DxM0tN0jLnZs4jc5gV4kQqbEGcoxgXSYtUvIqv5x6nfKFJVOJfvg0EQJI3eDiySE81YPIo4RR2ug9nNP4n0cCVsGzZwXZLAlw1DJe1QpwRtvSoyj3aNnsLzPW7AeK5YXGA4wc4sMw/s640/kammenos_tellidis-640x330.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEglJ2DxM0tN0jLnZs4jc5gV4kQqbEGcoxgXSYtUvIqv5x6nfKFJVOJfvg0EQJI3eDiySE81YPIo4RR2ug9nNP4n0cCVsGzZwXZLAlw1DJe1QpwRtvSoyj3aNnsLzPW7AeK5YXGA4wc4sMw/s72-c/kammenos_tellidis-640x330.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2017/01/blog-post_755.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2017/01/blog-post_755.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy