Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

ΕΠΟΠ : Πότε θα πάρουν το χρονοεπίδομα οι Επαγγελματίες Οπλίτες;




Στα χέρια του ΓΕΕΘΑ είναι η λύση για το χρονοεπίδομα των ΕΠΟΠ. Ποιές περιπτώσεις εξετάζει αυτές τις μέρες το Επιτελείο;
Μάλλον αισιόδοξα είναι τα μηνύματα και για τους εναπομείναντες ΕΠ.ΟΠ. που περιμένουν να εξεταστούν τα αιτήματα τους για την αναγνώριση χρόνου σπουδών για χορήγηση χρονοεπιδόματος.
Οι νόμοι του 1961, του 2001 και του 2003 που τους καλύπτουν πλήρως έχουν άλλωστε εφαρμοστεί ήδη στην συντριπτική πλειοψηφία των αιτημάτων των ΕΠ.ΟΠ, καθόσον ξεκάθαρα πληρούσαν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις αναγνώρισης των πτυχίων τους, ενώ την τρέχουσα χρονική περίοδο όπως ανακοίνωσε ο ΥΕΘΑ και όσον αφορά στο ζήτημα των εναπομεινάντων στελεχών, (των οποίων οι αναφορές αναμένουν απαντήσεως), εξετάζεται και αναμένεται να ρυθμιστεί – διευθετηθεί σε διακλαδικό επίπεδο από το ΓΕΕΘΑ.
Για την απάντηση πάντως χρειάστηκε να υπάρξουν τουλάχιστον τρείς ερωτήσεις – αναφορές απο βουλευτές που παρακινήθηκαν απο έγγραφα της ΕΣΠΕΗΠ, η οποία χαιρετίζει την δικαίωση των ΕΠ.ΟΠ.
Δείτε τι αναφέρει χαρακτηριστικά η απάντηση του ΥΕΘΑ
Για την αναγνώριση χρόνου σπουδών για χορήγηση χρονοεπιδόματος σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ισχύει η ειδική διάταξη της παραγράφου 1 του άρθρου 4 του Ν.Δ 4219/1961 στην οποία παραπέμπει η παράγραφος Α1 του άρθρου 51 του Ν. 3205/2003.
Ειδικότερα αναγνωρίζεται για τη χορήγηση χρονοεπιδόματος ο χρόνος σπουδών δύο ετών σε ανώτατη ημεδαπή ή αλλοδαπή σχολή, από την οποία αποκτήθηκε πτυχίο που αποτελεί κατά νόμο προσόν για την κατάταξη του στρατιωτικού στον κλάδο στον οποίο ανήκει.
Για τη χορήγηση χρονοεπιδόματος σε ΕΠ.ΟΠ αναγνωρίζεται ο χρόνος φοίτησης δύο ετών σε ανώτατη σχολή, από την οποία αποκτήθηκε πτυχίο που αποτέλεσε με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, απαραίτητο προσόν (όχι απαραίτητα μοναδικό) για την κατάταξή τους σε συγκεκριμένες ειδικότητες, όπως προκύπτει από τη γραμματική διατύπωση της διάταξης του Ν.Δ 4219/1961, σε συνδυασμό με τη διάταξη της παρ. 1δ του άρθρου 2 του Ν. 2936/2001.
Μέχρι σήμερα τα Γενικά Επιτελεία έχουν ικανοποιήσει τη συντριπτική πλειοψηφία των αιτημάτων των ΕΠ.ΟΠ, καθόσον ξεκάθαρα πληρούσαν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις αναγνώρισης των πτυχίων τους, ενώ την τρέχουσα χρονική περίοδο και όσον αφορά στο ζήτημα των εναπομεινάντων στελεχών, των οποίων οι αναφορές αναμένουν απαντήσεως, εξετάζεται και αναμένεται να ρυθμιστεί – διευθετηθεί σε διακλαδικό επίπεδο από το ΓΕΕΘΑ.
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: ΕΠΟΠ : Πότε θα πάρουν το χρονοεπίδομα οι Επαγγελματίες Οπλίτες;
ΕΠΟΠ : Πότε θα πάρουν το χρονοεπίδομα οι Επαγγελματίες Οπλίτες;
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjo0vNNmD6lVWi0lNhW-FRmDdBr9Vd9votvu4NnYtinCwtSmQYYIS4usS8tam3iu1uHekvfLr6xlhK1O8p3eLoYuHYDqf6_5PDAw0wSYwPKUHZbvd6r3Aew0NbaLdpWtqaQdKWXN2UaspU/s640/EPOP.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjo0vNNmD6lVWi0lNhW-FRmDdBr9Vd9votvu4NnYtinCwtSmQYYIS4usS8tam3iu1uHekvfLr6xlhK1O8p3eLoYuHYDqf6_5PDAw0wSYwPKUHZbvd6r3Aew0NbaLdpWtqaQdKWXN2UaspU/s72-c/EPOP.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2017/01/blog-post_486.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2017/01/blog-post_486.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy