Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Ο Καμμένος για το Κυπριακό: Δεν είμαι αισιόδοξος λόγω της αδιάλλακτης στάσης της Τουρκίας - ΒΙΝΤΕΟ



Τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες θα συμμετάσχει ο πρωθυπουργός στη Διάσκεψη της Γενεύης, περιέγραψε ο ίδιος κατά τη διάρκεια του διαλόγου που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο. 
«Το θέμα τώρα είναι», ακούστηκε να λέει ο πρωθυπουργός, «μόλις έχουμε τις πρώτες ενδείξεις για το state of play (σ.σ. την πορεία των εργασιών) για τη διαπραγμάτευση στη Γενεύη, θα έχουμε μια καλύτερη εικόνα για το αν θα εκπροσωπηθούμε σε επίπεδο πρωθυπουργού ή αν θα αναλάβουν οι υπουργοί Εξωτερικών. Το θετικό είναι, και το επανέλαβα και στη συνομιλία μου με τον Τούρκο Πρόεδρο, ότι αυτό που έχει σημασία είναι να δούμε πού μπορούμε να φτάσουμε».
Ειδικότερα, «αν διαφανεί πιθανότητα λύσης, εγώ είμαι διατεθειμένος να παραστώ στη Γενεύη. Αν δεν διαφανεί, τότε οι υπουργοί Εξωτερικών θα πρέπει να αναλάβουν να φτάσουν τις συνομιλίες μέχρι εκεί που μπορούν να πάνε…», σε μια διαδικασία που θα έχει συνέχεια δηλαδή.
Και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συμπέρανε, «αυτή είναι μια κατάκτηση σημαντική, διότι μας δίνει τη δυνατότητα να παλέψουμε για λύση χωρίς να είμαστε με την πλάτη στον τοίχο».
Από την πλευρά του, ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας υπογράμμισε τη σημασία διαμόρφωσης «μιας εθνικής γραμμής που βάζει ως προϋπόθεση την αποχώρηση των στρατευμάτων κατοχής μέχρι τον τελευταίο στρατιώτη, και την άρση των εγγυήσεων».
Διαπίστωση που βρήκε σύμφωνο τον πρωθυπουργό, που συμπλήρωσε λέγοντας πως «είναι ένας κοινός άξονας Αθήνας-Λευκωσίας, και από ό,τι είδα σήμερα, διαμορφώνεται ένα πλαίσιο πολιτικής συναντίληψης με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις». «Επιτέλους σε κάτι να αποκτήσουμε κοινή εθνική γραμμή…», έκλεισε το διάλογο ο κ. Καμμένος.
Σημειώνεται πως με την συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο, έκλεισε ο κύκλος ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών από τον πρωθυπουργό.
Καμμένος: Δεν είμαι αισιόδοξος λόγω της αδιάλλακτης στάσης της Τουρκίας
«Είναι σημαντικό ότι για το εθνικό θέμα της Κύπρου υπάρχει μια εθνική θέση διαμορφωμένη από όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου και αυτή είναι η δύναμη του Ελληνισμού. Η Ελλάδα πρέπει να έχει μια φωνή. Αυτό ισχυροποιεί τις θέσεις μας. Η ελληνική κυβέρνηση με την συναίνεση όλων των πολιτικών δυνάμεων παραμένει σταθερή στο ότι επιζητούμε μια λύση για το Κυπριακό. Μια λύση δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική η οποία θα περιλαμβάνει δύο προϋποθέσεις. Η πρώτη είναι η αποχώρηση όλων των δυνάμεων κατοχής. Δεν μπορεί να υπάρξει λύση στο Κυπριακό με την παραμονή στρατιωτικών δυνάμεων κατοχής στο νησί. Πρέπει να φύγει και ο τελευταίος στρατιώτης» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, μετά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Αναφερόμενος στο θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων, είπε ότι «η Κυπριακή Δημοκρατία είναι κράτος-μέλος της ΕΕ, το ευρωπαϊκό κεκτημένο είναι δεδομένο, μια χώρα αναγνωρισμένη στον ΟΗΕ. Επιζητούμε την λύση με αυτές τις προϋποθέσεις που έχουν διαμορφωθεί όλα αυτά τα χρόνια από το '74 μέχρι σήμερα, μετά την εισβολή και την κατοχή και αν πράγματι θέλουν να υπάρξει λύση είναι στα χέρια της Τουρκίας να αποφασίσει ότι θα πρέπει να κάνει σεβαστά τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και να αποχωρήσουν οι δυνάμεις κατοχής».
«Το δεύτερο θέμα είναι ότι έχουμε μια πολιτική αλλαγή στις 20 του μηνός στις ΗΠΑ. Είναι σημαντικό, λοιπόν, οποιαδήποτε συμφωνία και να γίνει, να περιλαμβάνει και την βούληση από την μεριά των ΗΠΑ, μετά την νέα διοίκηση Τραμπ που αναλαμβάνει την 20η Ιανουαρίου» πρόσθεσε.
«Εμείς», συνέχισε ο κ. Καμμένος, «θα κάνουμε τα πάντα για την λύση, αλλά δεν θα υποχωρήσουμε σε θέματα τα οποία αποτελούν εθνική θέση μετά τις συναντήσεις που είχε ο πρωθυπουργός με τους πολιτικούς αρχηγούς».
Ερωτηθείς αν είναι αισιόδοξος αναφορικά με τις συνομιλίες στην Γενεύη, ο κ. Καμμένος απάντησε «δεν είμαι αισιόδοξος διότι θεωρώ ότι η Τουρκία κρατάει μια αδιάλλακτη στάση. Εμείς ευχόμεθα να αλλάξει η Τουρκία στάση και να αποδεχθεί αυτά τα οποία η διεθνής κοινότητα, ο ΟΗΕ αλλά και το Διεθνές Δίκαιο επιβάλλουν. Μακάρι να γίνει ένα θαύμα, θα το επιδιώξουμε, θα εργασθούμε γι' αυτό, θα είμαστε σε στενή συνεργασία με τον Πρόεδρο της Κύπρου και τις κυπριακές πολιτικές δυνάμεις, αλλά δεν θα υποχωρήσουμε σε αυτά τα δύο θέματα που αποτελούν πλέον εθνική γραμμή».
Ερωτηθείς αν ο κ. Ερντογάν και ο κ. Τσίπρας θα πάνε στην Γενεύη, ο κ. Καμμένος είπε ότι «ο πρωθυπουργός θα πάει στην Γενεύη από την στιγμή που θα υπάρχει η δυνατότητα μιας λύσης» προσθέτοντας «δεν θα πάμε στην Γενεύη προκειμένου να αναμένουμε τις αποφάσεις της Τουρκίας».
«Θα πρέπει να έχουν επιλυθεί όλα τα άλλα θέματα και να παραμείνουν τα θέματα στα οποία εμπλέκεται η Ελλάδα, δηλαδή τα ζητήματα των εγγυήσεων και με δεδομένη την αποχώρηση των δυνάμεων κατοχής. Μέχρι τώρα δεν διαφαίνεται από την μεριά της Τουρκίας να υπάρχει τέτοια βούληση» κατέληξε ο κ. Καμμένος.


Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Ο Καμμένος για το Κυπριακό: Δεν είμαι αισιόδοξος λόγω της αδιάλλακτης στάσης της Τουρκίας - ΒΙΝΤΕΟ
Ο Καμμένος για το Κυπριακό: Δεν είμαι αισιόδοξος λόγω της αδιάλλακτης στάσης της Τουρκίας - ΒΙΝΤΕΟ
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiJzCLJf-ErtTKcL6BGxBixB44n0bwvcJvLAaHOvwqa4TRAMzvW6zhN4weU9nDO0nr-PUm3RIqDVu_KLhasu9HeWiNcOdRBD1bRux0LhxlHoo08eau7ky_la2peg7idNZekZGTixH39YGA/s640/111.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiJzCLJf-ErtTKcL6BGxBixB44n0bwvcJvLAaHOvwqa4TRAMzvW6zhN4weU9nDO0nr-PUm3RIqDVu_KLhasu9HeWiNcOdRBD1bRux0LhxlHoo08eau7ky_la2peg7idNZekZGTixH39YGA/s72-c/111.JPG
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2017/01/blog-post_20.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2017/01/blog-post_20.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy