Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Απόφοιτος της ΣΜΥ ο νέος Επίσκοπος Λέρου


Τρικαλινός στην καταγωγή και απόφοιτος της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών ο νέος βοηθός Επίσκοπος Λέρου.

Η Ιερά Σύνοδος του προχώρησε  στην εκλογή βοηθού Επισκόπου της Μητρόπολης Λέρου. Με απόλυτη πλειοψηφία τη θέση αναλαμβάνει ο , λαμβάνοντας τον τίτλο του .


Η ανακοίνωση της Μητρόπολης Λέρου αναφέρει:
Στην εκλογή βοηθού Επισκόπου, του Μητροπολίτου μας Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παισίου, προχώρησε πριν λίγο η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, που συνεδριάζει υπό την προεδρείαν της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.
Κατόπιν προτάσεως του Οικουμενικού Πατριάρχου, οι Συνοδικοί Ιεράρχες εξέλεξαν παμψηφεί τον Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, αρχιμανδρίτη Στέφανο Κατέ, υπό τον ψιλόν τίτλον της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Στρατονικείας.
Ο εψηφισμένος Επίσκοπος, μετά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Παισίου, αύριον 29ην Νοεμβρίου 2016, μεταβαίνουν εις Βασιλεύουσαν, διά το Μικρόν και Μέγα Μήνυμα.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΨΗΦΙΣΜΕΝΟΥ ΒΟΗΘΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΤΡΑΤΟΝΙΚΕΙΑΣ κ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΤΕ
Ο εψηφισμένος Θεοφιλέστατος κύριος Στέφανος (κατά κόσμον Αθανάσιος) Κατές του Ευαγγέλου, γεννήθηκε στην Ζυρίχη Ελβετίας, την 1η Οκτωβρίου 1969.
Τις εγκύκλιες σπουδές του ολοκλήρωσε στα Τρίκαλα Θεσσαλίας.
Το 1987 εισήχθη στην Στρατιωτική Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών, και μετά την αποφοίτησή του από την Σχολή, υπηρέτησε ευδοκίμως στον Ελληνικό Στρατό, ως Μόνιμος Υπαξιωματικός, επί 12 συναπτά έτη.
Το 1998, υποβάλλων κανονικώς την παραίτησίν του, αποστρατεύθηκε από τας τάξεις του Ελληνικού Στρατού και εισήλθε εις τας τάξεις των κληρικών, όπου χειροτονήθηκε Διάκονος στις 6 Ιανουαρίου 1999, από τον τότε Μητροπολίτη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας Νεκτάριο.
Στις 9 Δεκεμβρίου 2001 χειροτονήθηκε πρεσβύτερος, υπό του ιδίου Μητροπολίτου, και ανέλαβε καθήκοντα εφημερίου στον Ιερό Ναό Παναγίας Βοθύνων Καλύμνου, έως τον Ιανουάριο του 2004, οπότε και μετετέθη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» Λέρου.
Ως ιερατικώς προιστάμενος πρωτοστάτησε στην εκ βάθρων ανακαίνισιν και αποκατάστασιν, εις το παλαιόν κάλλος, του ως άνω Ιερού Μητροπολιτικού Ναού, καταστήσας αυτόν σήμερον εκκλησιαστικόν μνημείον – κόσμημα της Λέρου.
Τον Δεκέμβριο του 2010, διορίσθηκε Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως, θέσιν την οποίαν κατέχει έως και σήμερον, κηρύττων τον Θείον Λόγον σε κάθε περίστασιν.
Διατηρεί από πενταετίας εβδομαδιαίες ραδιοφωνικές εκπομπές στα τοπικά Μ.Μ.Ε.
Από το 2002 έως το 2004, διετέλεσε Διευθυντής του Ορφανοτροφείου Αρρένων Καλύμνου.
Από το 2007 έως και σήμερα, διατελεί Διευθυντής του Ισιδωρείου Εκκλησιαστικού Γηροκομείου Λέρου, φροντίζων διά την εύρυθμον αυτού λειτουργίαν και την καλήν διαβίωσιν των γερόντων, ως μαρτυρούν τα γελαστά πρόσωπά των.
Είναι υπεύθυνος Εφημέριος των Στρατιωτικών Μονάδων και Σωμάτων Ασφαλείας της νήσου Λέρου. Συχνά δε επισκέπτεται τις ακριτικές νησίδες μεταφέρων εις τους στρατευμένους τον παλμόν της Εκκλησίας και της Πατρίδος.
Τυγχάνει απόφοιτος του Θεολογικού Τμήματος της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, λαβών το πτυχίον του με βαθμόν «λίαν καλώς».
Τον Σεπτέμβριο του 2015, έλαβε το οφφίκιο του αρχιμανδρίτου του Οικουμενικού Θρόνου.
Εκπροσωπεί επιτυχώς και ευόρκως την Ιερά Μητρόπολιν σε όλα τα Συνέδρια περί των αιρέσεων και του προσκυνηματικού τουρισμού, πάντοτε με λόγο μαχόμενος κατά των αιρέσεων που σήμερα μαστίζουν την Πατρίδα μας.
Ευρίσκεται πάντοτε εις το πλευρό των ασθενών και των προσφύγων κάθε θρησκείας και φυλής των Hot Spot της νήσου Λέρου, παρακολουθών εκ του σύνεγγυς την ομάδα των Μονοφυσιτών αδελφών, ως σύνδεσμος αυτών και της Ιεράς Μητροπόλεως εν Λέρω.
Προς τον σκοπόν αυτόν έχει αγαστή συνεργασία μετά του Επάρχου, του Δημάρχου και των λοιπών τοπικών Αρχών, σε θέματα προσφυγικού και μεταναστευτικού.
Ως πνευματικός της νήσου Λέρου καθοδηγεί την νεολαία εις την Εκκλησίαν και την ηθική τελειότητα.
Κατέχει την θέση του υπευθύνου της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως, φροντίζων την λειτουργίαν αυτής διά καταλλήλων και διακεκριμένων ομιλητών (Μητροπολίται, καθηγηταί πανεπιστημίου, κοινωνικοί λειτουργοί, κ.λ.π.).
Την 28ην Νομεβρίου τ.ε. εξελέγη υπό της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, τη προτάσει του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, παμψηφεί, Βοηθός Επίσκοπος του Μητροπολίτου Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παισίου, υπό τον ψιλόν τίτλον της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Στρατονικείας.
eklogi-stefanou_0001-custom eklogi-stefanou_0002-custom
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Απόφοιτος της ΣΜΥ ο νέος Επίσκοπος Λέρου
Απόφοιτος της ΣΜΥ ο νέος Επίσκοπος Λέρου
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjH11uPD15o5nKHy9W06dItEDU1iPMJsrLtTtDoISj0ig2iPPEzXpx64Nqw44pBGdHsuLNtYa9k7ViNuo3nFznjk3EOwFwTVGE9jR-gqUAJHGI1KFQBhONkP689vwYfaq8lFNqfVN3iQZc4/s640/EKLOGISTRATONIKEIAS.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjH11uPD15o5nKHy9W06dItEDU1iPMJsrLtTtDoISj0ig2iPPEzXpx64Nqw44pBGdHsuLNtYa9k7ViNuo3nFznjk3EOwFwTVGE9jR-gqUAJHGI1KFQBhONkP689vwYfaq8lFNqfVN3iQZc4/s72-c/EKLOGISTRATONIKEIAS.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2016/12/blog-post_769.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2016/12/blog-post_769.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy