Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Συνέντευξη ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα στο Ρ/Σ «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΚΑΝΑΛΙ 1» και στο δημοσιογράφο Νίκο Μπαρδούνια




Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016, στο δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΚΑΝΑΛΙ 1 και στον δημοσιογράφο Νίκο Μπαρδούνια, μεταξύ άλλων ανέφερε:

Για τη συζήτηση γύρω από το θέμα της στράτευσης στα 18: 

Είναι άλλο πράγμα να υπάρχουν ιδέες, σκέψεις και άλλο πράγμα να έχει συζητηθεί κάτι τέτοιο. Δεν έχει συζητηθεί. Στις Ένοπλες Δυνάμεις υπάρχει η διαδικασία του πρότακτου - πράγμα που και ο πολιτικός κόσμος ξεχνάει - δηλαδή κάποιος μπορεί να καταταγεί εθελοντικά νωρίτερα. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ειπώθηκαν πολύ σοβαρά ζητήματα και του έγινε εκτεταμένη ενημέρωση. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αυτό, το θέμα της θητείας, πήρε τη δημοσιότητα που πήρε. Του δόθηκε μια πολύ σαφής εικόνα των δυνατοτήτων αλλά και ο ίδιος κατάλαβε καλά ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας βρίσκονται σε πάρα πολύ καλή κατάσταση, με πολύ υψηλό ηθικό φρόνημα, έτοιμες να επιτελέσουν την αποστολή τους.

Για τη στάση της Τουρκίας:

Όταν ο ηγέτης μιας χώρας με την οποία είμαστε στην ίδια συμμαχία αλλά υπάρχουν πολλά προβλήματα, όπως παραβιάσεις, μιλάει για διεθνείς συνθήκες, με ένα τρόπο που τις θέτει εν αμφιβόλω, το πιο λογικό είναι να ανησυχείς. Από την άλλη μεριά το πιο λογικό, και πρακτικά και πολιτικά, είναι να είσαι σε μια εγρήγορση. Βεβαίως, ο τρόπος που πρέπει να λύνονται αυτά τα ζητήματα είναι ο διπλωματικός. Η δική μας η θέση είναι σταθερή, είναι η ίδια η θέση του συνόλου των χωρών, πλην ενός, ότι οι διεθνείς συμβάσεις ισχύουν, είναι σεβαστές και με βάση αυτές μπορούμε και προχωράμε. Η οποιαδήποτε αμφισβήτηση, για όποιον λόγο γίνεται, εγείρει ζητήματα. Κατανοώ, δεν δικαιολογώ, ότι η Τουρκία είναι σε μια δύσκολη στιγμή, έχει ανοιχτά ζητήματα, όπως το Κουρδικό, το Κυπριακό, το εσωτερικό της  πρόβλημα, το να προσπαθεί να εξάγει αυτά τα προβλήματα ή να διαπραγματεύεται  με τις υπερδυνάμεις πάνω σε αυτά, δεν νομίζω ότι θα την ωφελήσει και την ίδια.

Για το Κυπριακό: 

Η θέση της Ελλάδας είναι, λύση του Κυπριακού με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ. Η Κύπρος να είναι ένα ενιαίο ανεξάρτητο κράτος, διζωνικό. Το πρόβλημα για τη λύση του Κυπριακού είναι αυτή τη στιγμή η Τουρκία. Μέσα σε αυτή τη διαδικασία πρέπει να λυθούν και δύο ζητήματα: το ένα είναι ότι δεν μπορεί να υπάρχουν κατοχικά στρατεύματα και το δεύτερο είναι ότι δεν μπορεί ένα κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης να τελεί υπό εγγύηση, δηλαδή εγγυήτριες δυνάμεις.

Για τη διαπραγμάτευση γύρω από τα εργασιακά:

 Αυτή τη στιγμή έχουμε δύο δεδομένα, το πρώτο είναι το ευρωπαϊκό κεκτημένο που αφορά τα εργασιακά. Η Ελλάδα είναι στο μέσο όρο, δεν είναι η χώρα με το καλύτερο νομικό πλαίσιο. Το δεύτερο είναι ότι έχουμε τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ILO) που είναι πλήρως μαζί μας σε αυτή τη λογική. Το τρίτο ζήτημα είναι ότι σε μια χώρα, όπου η ανεργία είναι πάνω από 20%, συζητάμε για ομαδικές απολύσεις. Πρέπει να έχεις και λίγο στρεβλό μυαλό, ενώ το θέμα είναι οι θέσεις εργασίας, να συζητάς για  το δικαίωμα των ομαδικών απολύσεων. Πάνω σε αυτό το πλαίσιο το σύνολο των κοινωνικών εταίρων πρέπει να έχει μια ενιαία στάση και αυτή είχε επιτευχθεί. Ο μοναδικός που τη σπάει μετά τη συνάντηση είναι ο ΣΕΒ και ο μοναδικός που υποστηρίζει αυτή τη λογική είναι ο κύρος Μητσοτάκης. Εμείς πρέπει να επιμείνουμε και να πετύχουμε αυτή τη θέση που λέει η κυβέρνηση, η οποία βέβαια δεν είναι αυτή που δίνει και την τέλεια συνδικαλιστική ελευθερία.

Για τις δηλώσεις Ερντογάν και Ράμμα: 

Η απάντηση που έδωσε ο πρωθυπουργός είναι η πρέπουσα. Είναι και αποφασιστική. Το να μπεις σε ένα "παιχνίδι" για το ποιος θα κάνει τις πιο ηχηρές δηλώσεις, δεν έχει νόημα. Εμείς λέμε ότι η συνθήκη της Λωζάνης είναι αυτή που ισχύει και αυτή ακολουθούμε, αυτή ακολουθεί όλη η Ευρώπη. Όταν η Τουρκία έχει πρόβλημα στην ενταξιακή της διαδικασία, εμείς λέμε, να βοηθηθεί η Τουρκία αφού, όμως, εκτελέσει τα καθήκοντα της απέναντι στην Ευρώπη.

Εμείς λέμε θέμα Τσάμηδων δεν υπάρχει. Δεν πάει να λέει ο Αλβανός πρωθυπουργός, ας κάτσει σε ένα τραπέζι μόνος του να το συζητήσει. Η Αλβανία έχει ζητήματα ανοιχτά, είναι σε διαδικασία ενταξιακής πορείας και πρέπει να τα σκέφτεται αυτά. Δεν είναι ποδοσφαιρικός αγώνας, όπου κάποιοι χούλιγκανς ανεβοκατεβάζουν σημαίες και πανό. Είναι πολύ σοβαρά πράγματα που αφορούν και τη ζωή των ανθρώπων στην Αλβανία. Οι φίλοι και οι γείτονες μας οι Αλβανοί πρέπει να μάθουν τι γίνεται και στην γειτονική τους χώρα, στα Σκόπια, και σε σχέση με τις θελήσεις τους, που θέλουν να μπουν στην ΕΕ.
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Συνέντευξη ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα στο Ρ/Σ «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΚΑΝΑΛΙ 1» και στο δημοσιογράφο Νίκο Μπαρδούνια
Συνέντευξη ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα στο Ρ/Σ «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΚΑΝΑΛΙ 1» και στο δημοσιογράφο Νίκο Μπαρδούνια
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhhN8HM45BItMTTQkCwrV6UmT_J9mtPgTTVtprtyzGYfCAk_IDQs88JyOdRBupPILPkvBKOGShX3TgrJdSZ4YVio_XfzhoLqBLDjKW308fTtq7ujrsi4EA7CzBQ1PBS-Jvn4u1xxaPkIUM/s640/4521.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhhN8HM45BItMTTQkCwrV6UmT_J9mtPgTTVtprtyzGYfCAk_IDQs88JyOdRBupPILPkvBKOGShX3TgrJdSZ4YVio_XfzhoLqBLDjKW308fTtq7ujrsi4EA7CzBQ1PBS-Jvn4u1xxaPkIUM/s72-c/4521.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2016/11/1_61.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2016/11/1_61.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy