Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Δηλώσεις ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου μετά τη συνάντησή του με τον Υπουργό Άμυνας της Αυστρίας Hans Peter Doskozil στο ΥΠΕΘΑ




«Θέλω να ευχαριστήσω τον φίλο Υπουργό Άμυνας της Αυστρίας, τον Hans Peter Doskozil, για την επίσκεψή του στην Ελλάδα, αλλά και για τις συνομιλίες τις οποίες είχαμε. Νομίζω ότι αυτές οι συνομιλίες βοηθούν πάρα πολύ να χτίσουμε τις καλές σχέσεις της Αυστρίας και της Ελλάδας με οδηγό τα Υπουργεία Άμυνας.


Θέλω να θυμίσω ότι είναι η πρώτη επίσκεψη Υπουργού Άμυνας της Αυστρίας στην Ελλάδα μετά το 2003. Καθυστερήσαμε πολύ και για αυτό συμφωνήσαμε ότι από εδώ και πέρα η συνεργασία μας θα είναι πολύ πιο στενή, όπως και η ανταλλαγή επισκέψεων, καθώς και η συνεργασία σε επίπεδο πολιτικών διευθυντών για να προετοιμάσουμε κοινές θέσεις στα ευρωπαϊκά όργανα.


Έχει πολύ μεγάλη σημασία αυτό που είπε ο Υπουργός, ότι η Αυστρία αναγνωρίζει ξεκάθαρα ότι τα ελληνικά σύνορα είναι ευρωπαϊκά σύνορα. Είναι αυτό που και εμείς ως Κυβέρνηση προσπαθήσαμε από την πρώτη στιγμή να καταδείξουμε, προκειμένου να έχουμε μία κοινή ευρωπαϊκή πολιτική απέναντι στη μετανάστευση.


Είναι ξεκάθαρο ότι ο μετανάστης ή ο πρόσφυγας που έρχεται περπατώντας από το Αφγανιστάν για να φθάσει στην Ευρώπη είναι αποφασισμένος να προχωρήσει ανεξαρτήτως του φράκτη που μπορεί να τοποθετηθεί σε κάποια χώρα. Άρα, εάν δεν υπάρχει μία κοινή πολιτική για τη μετανάστευση, δεν θα μπορούμε να δώσουμε λύση.


Για να πάμε στον ορισμό του πρόσφυγα ή του μετανάστη, που είναι πολύ βασικό για τη χορήγηση ασύλου, συμφωνήσαμε ότι πρόσφυγας είναι εκείνος που φεύγει από μία μη ασφαλή χώρα και πηγαίνει σε μία ασφαλή χώρα. Μετανάστης είναι εκείνος που φεύγει από μία ασφαλή χώρα και πηγαίνει προς μία άλλη ασφαλή χώρα. Δηλαδή, ο ίδιος ο πρόσφυγας που φεύγει από τη Συρία για να πάει σε μία ασφαλή χώρα ουσιαστικά - και βάσει της Συνθήκης της Γενεύης - δεν είναι πρόσφυγας όταν φεύγει από μία ασφαλή χώρα για να πάει σε μία άλλη.


Γιατί το λέω αυτό; Διότι για να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε ότι οι πρόσφυγες θα αισθανθούν ασφαλείς σε μία χώρα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να μείνουν εκεί, όπως η Τουρκία, έχει μεγάλη σημασία τα camps τα οποία θα δημιουργηθούν με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να βρίσκονται υπό την ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή να παρέχουν ασφάλεια στους πρόσφυγες ώστε να μπορούν να παραμείνουν εκεί μέχρι την επίλυση του προβλήματος για το οποίο έφυγαν από τη χώρα τους και τον κίνδυνο τον οποίο διέτρεξαν.


Άρα, συνδυασμός της χρηματοδότησης που θα πάρει η Τουρκία με τον όρο ότι τα camps τα οποία θα φιλοξενήσουν εκεί τους πρόσφυγες θα είναι ασφαλή για αυτούς και δεν θα συντρέχουν λόγοι να ζητήσουν άσυλο στην Ευρώπη. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει παράλληλα με τα προγράμματα τα οποία χτίζουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο και τις συμφωνίες που γίνονται με την Τουρκία, να διασφαλιστεί η εκεί παραμονή και να ανακόψουμε το κύμα των προσφύγων και των μεταναστών.


Όσον αφορά το θέμα των μεταναστών, πρέπει να εφαρμοστούν οι συμφωνίες, όπως είπε ο Υπουργός, οι δικαστικές αποφάσεις. Η Ευρώπη έχει εξαντλήσει σε πολλές χώρες τη δυνατότητα να φιλοξενήσει πρόσφυγες. Πρέπει να υπάρχει λοιπόν μια σωστή αντιμετώπιση ανάλογα με τον πληθυσμό της κάθε χώρας. Η Ελλάδα και η Αυστρία, για παράδειγμα, έχουμε το 5% των κατοίκων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Αν υπολογίσουμε ότι μέχρι τώρα έχουν περάσει φέτος ένα εκατομμύριο πρόσφυγες, αυτό σημαίνει ότι εμείς μπορούμε να καλύψουμε 5.000, 10.000 στο σύνολο των προσφύγων των δύο τελευταίων ετών. Και αντίστοιχα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη τους και οι άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να υπάρχει δηλαδή ένας σωστός καταμερισμός για να μπορούν και να απορροφηθούν. Και βεβαίως, η Ελλάδα, όπως το εξήγησα και το γνωρίζουμε όλοι, είναι μια χώρα που βρίσκεται σε τεράστια οικονομική κρίση και παρ' όλα αυτά εξήντλησε τις δυνατότητες που έχει να παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια όσο από την άλλη πλευρά δεν υπήρχαν οι όροι ασφαλείας, δηλαδή οι Σύροι πρόσφυγες δεν αισθάνονταν ασφαλείς στην πλευρά της Τουρκίας και ζητούσαν άσυλο.

Νομίζω ότι η συζήτηση που θα γίνει στο Λουξεμβούργο έχει να κάνει και με ορισμένα νέα μέτρα τα οποία πρέπει να ληφθούν και τα οποία συζητήσαμε. Ένα μέτρο το οποίο εμείς θα θέσουμε ως χώρα είναι το θέμα της ταυτοποίησης των βιομετρικών στοιχείων, ιδιαίτερα για τα παιδιά. Έχουν χαθεί πάνω από 100.000 ασυνόδευτα παιδιά που έρχονται ως πρόσφυγες στην Ευρώπη και αυτό γιατί το ευρωπαϊκό σύστημα Eurodac με τη δακτυλοσκοπική μέθοδο δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε παιδιά κάτω των 12 ετών.

Ζήτησα λοιπόν από τον Υπουργό να δημιουργήσουμε μια data base η οποία να αφορά ειδικά τα παιδιά, ώστε να μπορέσουμε να τα καταγράψουμε και παράλληλα να τα προστατεύσουμε. Τέλος, συμφωνήσαμε να αρχίσουν συνομιλίες για τη δημιουργία ενός πρωτοκόλλου συνεργασίας για τις πληροφορίες, για την αντιμετώπιση των ασύμμετρων απειλών όπως είναι η τρομοκρατία και τη δημιουργία μιας βάσης δεδομένων που θα βοηθήσει στην περαιτέρω ασφάλεια των χωρών μας.

Η Αυστρία και η Ελλάδα είναι δύο χώρες καθαρά τουριστικές. Πέραν της βιομηχανικής παραγωγής ή άλλων προϊόντων, είναι καθαρά τουριστικές χώρες. Έχει, λοιπόν, πολύ μεγάλη σημασία το θέμα της ασφάλειας.

Σε αυτό το σημείο και στο επίπεδο που οι Υπουργοί Άμυνας μπορούμε να συνεργαστούμε, θα συνεχίσουμε τη συνεργασία μας».
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Δηλώσεις ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου μετά τη συνάντησή του με τον Υπουργό Άμυνας της Αυστρίας Hans Peter Doskozil στο ΥΠΕΘΑ
Δηλώσεις ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου μετά τη συνάντησή του με τον Υπουργό Άμυνας της Αυστρίας Hans Peter Doskozil στο ΥΠΕΘΑ
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhXtURYfrh3_0F4V2fR_V-zMGUAF0QKTBN0Qpz_bfS9CKJpm8xdewy-Zj3FoCSqGVXG6Bgx9gpLgMFuF3_GZNCvBRFuPf4_sDyPkpy2gDvWn8ou7L7eHHaVXt5SopKUUbAaRASpgUG7IQyC/s640/12.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhXtURYfrh3_0F4V2fR_V-zMGUAF0QKTBN0Qpz_bfS9CKJpm8xdewy-Zj3FoCSqGVXG6Bgx9gpLgMFuF3_GZNCvBRFuPf4_sDyPkpy2gDvWn8ou7L7eHHaVXt5SopKUUbAaRASpgUG7IQyC/s72-c/12.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2016/04/hans-peter-doskozil.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2016/04/hans-peter-doskozil.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy