Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Έτσι θα γίνονται πλέον οι μεταθέσεις οπλιτών - Όλες οι αλλαγές στο στρατό

Με βελτιωτικές αλλαγές στις οποίες προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, και με την αναγνώριση σχεδόν από...

Με βελτιωτικές αλλαγές στις οποίες προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, και με την αναγνώριση σχεδόν από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, παρά τις επιμέρους αντιρρήσεις που εξέφρασαν για ορισμένα άρθρα...
ολοκληρώθηκε σε δεύτερη ανάγνωση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου για τις μεταθέσεις οπλιτών.

Το νομοσχέδιο έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία, με τον κ. Βίτσα να δεσμεύεται για περαιτέρω βελτιώσεις μέχρι τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να εστιάζουν τις έντονες αντιρρήσεις τους κυρίως στο άρθρο 1 για τις μεταθέσεις των οπλιτών και να ζητούν να έχουν την αρμοδιότητα αυτή τα γενικά επιτελεία στρατού και όχι ο υπουργός Άμυνας.
Απαντώντας στις επικρίσεις που εκφράστηκαν για την αρμοδιότητα αυτή του υπουργού Άμυνας, ο κ. Βίτσας αντέτεινε ότι η διαδικασία των μορίων θα ολοκληρωθεί από τα γενικά επιτελεία, τα οποία στο τέλος θα καθορίζουν τα ίδια και τις εξαιρέσεις.
Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, αποδέχθηκε αίτημα. τόσο βουλευτών της αντιπολίτευσης όσο και της συμπολίτευσης, αλλά και της Ομοσπονδίας των ΑΜΕΑ, να συμπεριληφθούν στα κοινωνικά κριτήρια για τις μεταθέσεις των οπλιτών και όσοι έχουν την δικαστική επιμέλεια παιδιών με αναπηρία καθώς και ανάδοχοι γονείς ή που έχουν υιοθετήσει παιδιά με αναπηρία.
Παράλληλα, έκανε δεκτή τροπολογία η οποία ενσωματώθηκε ως άρθρο στο νομοσχέδιο, με την οποία οι αιρετοί υπαξιωματικοί του στρατού έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους δημοσίους υπαλλήλους στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Θετικός εμφανίστηκε και σε αλλαγές στο ζήτημα με τους αντιρρησίες συνείδησης, το οποίο έθεσαν έντονα και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού, καλώντας τους να καταθέσουν τροπολογία ώστε να καταργηθεί η πολλαπλή καταδίκη για το ίδιο αδίκημα.
Νωρίτερα, ο εισηγητής της ΝΔ Γιάννης Κεφαλογιάννης, επανέλαβε τις αντιρρήσεις του κόμματος του, κυρίως για το άρθρο 1 του νομοσχεδίου, καλώντας την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας να αποσυνδέσει το ζήτημα των μεταθέσεων των οπλιτών από την υπογραφή του υπουργού και να μεταφερθεί αυτή η αρμοδιότητα στα γενικά επιτελεία στρατού.
Όπως είπε, ορισμένα άρθρα στα οποία έγιναν βελτιωτικές αλλαγές το κόμμα του θα τα υπερψηφίσει, ενώ αντίθετα θα καταψηφίσει αυτά για τα οποία ζήτησε και δεν έγιναν τροποποιήσεις και επιφυλάχθηκε για την Ολομέλεια.
Ο εισηγητής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, υπογράμμισε ότι, «δεν άλλαξε τίποτα για να ψηφίσουμε» και πρόσθεσε ότι το κόμμα του επιφυλάσσεται για την Ολομέλεια.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος από την Δημοκρατική Συμπαράταξη αναγνώρισε την «θετική παρέμβαση του υπουργείου ως προς την αποδοχή βελτιωτικών προτάσεων των κομμάτων της αντιπολίτευσης», επεσήμανε όμως την ανάγκη περαιτέρω αλλαγών.
Ειδικότερα στάθηκε στο άρθρο 12 για τους αντιρρησίες συνείδησης, ζητώντας «τουλάχιστο να κλείσει το θέμα μέχρι την Ολομέλεια ώστε να μην διώκονται ποινικώς για το ίδιο αδίκημα, πολλές φορές».
«Είναι ένα λειτουργικό, αξιοπρεπές νομοσχέδιο, λύνει αρκετά διαδικαστικά προβλήματα για αυτό και υπερψηφίζουμε τα περισσότερα άρθρα», υπογράμμισε η ειδική αγορήτρια του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλη.
Ταυτόχρονα, εξέφρασε την αντίρρηση του κόμματος της στην δυνατότητα του υπουργού 'Αμυνας να έχει την αρμοδιότητα των μεταθέσεων, σημείωσε ότι μέχρι την συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια υπάρχουν οι δυνατότητες για διορθώσεις και διευκρίνισε ότι ψηφίζει «παρών» επιφυλασσόμενη για αναλυτική τοποθέτηση, στην Ολομέλεια.
Για την Ολομέλεια επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί, και ο εισηγητής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλης, επιμένοντας στην ανάγκη περαιτέρω αλλαγών και αποσαφηνίσεων ορισμένων άρθρων.
«Υπερψηφίζουμε το νομοσχέδιο γιατί διασφαλίζει ένα δικαιότερο και διαφανέστερο σύστημα για τις μεταθέσεις οπλιτών, θεσπίζει κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια ενώ ταυτόχρονα μεριμνά για την καλύτερη στελέχωση των μονάδων», υποστήριξε ο ειδικός αγορητής των ΑΝΕΛ, Κωνσταντίνος Κατσίκης.
«Οι ενστάσεις μας όπως είχαν διατυπωθεί ειδικά για τα άρθρα 1,6,20,29 δεν καλύφθηκαν, κρατάμε επιφυλάξεις και θα τοποθετηθούμε στην Ολομέλεια», ανέφερε ο ειδικός αγορητής της Ένωσης Κεντρώων, Γιάννης Σαρίδης.
Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης, έκανε λόγο για νομοσχέδιο που ανοίγει διάπλατα τη πόρτα για μέριμνα και οργάνωση του στρατού αλλά και για καθιέρωση διαφάνειας στις μεταθέσεις οπλιτών - ωστόσο όπως είπε, θα μπορούσαν να γίνουν περαιτέρω βελτιώσεις. Ταυτόχρονα, κάλεσε την ηγεσία του υπουργείου Άμυνας να κάνει δεκτές τις τροπολογίες που έχουν καταθέσει βουλευτές του κόμματος του.
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην τροπολογία που αφορά τους αντιρρησίες συνείδησης, συντασσόμενος με τις αιτιάσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης ότι δεν μπορεί να καταδικάζεται ένας άνθρωπος για το ίδιο αδίκημα πολλές φορές.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου, επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη « να παύσουν οι κυρώσεις σε πρόσωπα που έχουν κηρυχθεί ανυπότακτα».
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Έτσι θα γίνονται πλέον οι μεταθέσεις οπλιτών - Όλες οι αλλαγές στο στρατό
Έτσι θα γίνονται πλέον οι μεταθέσεις οπλιτών - Όλες οι αλλαγές στο στρατό
http://1.bp.blogspot.com/-RuWDAAUKqPc/Vp_vmZEEsgI/AAAAAAACuZU/ZmrOvNW6r2c/s400/20-06-54-image-78.jpg
http://1.bp.blogspot.com/-RuWDAAUKqPc/Vp_vmZEEsgI/AAAAAAACuZU/ZmrOvNW6r2c/s72-c/20-06-54-image-78.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2016/01/blog-post_869.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2016/01/blog-post_869.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy