Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

O ΣΥΡΙΖΑ... αποστρατεύει το σχέδιο Καμμένου

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΟ ΧΑΚΙ Σε... αποστρατεία οδηγούν τα σχέδια του Πάνου Καμμένου για «γυναίκες στο χακί» υπουργοί, βουλευτές και στελέχη του ...

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΟ ΧΑΚΙ

Σε... αποστρατεία οδηγούν τα σχέδια του Πάνου Καμμένου για «γυναίκες στο χακί» υπουργοί, βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Τα σχέδια για προαιρετική θητεία των γυναικών και για δημιουργία στρατιωτικών λυκείων έφερε στο φως το «Εθνος της Κυριακής» και ακολούθησε μπαράζ τοποθετήσεων.



Αντιδράσεις από βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν οι τοποθετήσεις του Π. Καμμένου
Κοινό σημείο όλων των δηλώσεων που προέρχονται από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ είναι πως οι προτάσεις του Π. Καμμένου δεν αποτελούν επίσημη κυβερνητική θέση. Στο μεταξύ συνεχίστηκαν και χθες οι αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, μετά τον πόλεμο ανακοινώσεων των Ανεξάρτητων Ελλήνων με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι.
Τη δική της σημασία είχε η δήλωση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, ο οποίος αναφερόμενος στο θέμα των στρατιωτικών λυκείων είπε «δεν υπάρχει κάποια σκέψη στην κυβέρνηση για το θέμα αυτό, ούτε κάποια συζήτηση». Κατά της υποχρεωτικής στράτευσης τάχθηκε και η αναπληρώτρια υπουργός Σία Αναγνωστοπούλου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.
Οι απόψεις του κ. Καμμένου για τα στρατιωτικά λύκεια γυναικών δεν αποτελούν προϊόν κάποιου νομοθετικού εργαλείου, ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλου. Και πρόσθεσε: «Είναι οι απόψεις του, δεν συμφωνούμε σε όλες τις απόψεις, διαφορετικά θα ήμασταν στο ίδιο κόμμα».
Και ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας μίλησε για προσωπικές απόψεις επισημαίνοντας: «Η πολιτική της κυβέρνησης θα καθοριστεί στο κυβερνητικό συμβούλιο. Δεν πρέπει να δίνουμε τόση έκταση στις προσωπικές απόψεις που εξέφρασε ο κ. Καμμένος και δεν θα πρέπει τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που έχουν τόσο μεγάλη ευθύνη για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, να χρησιμοποιούν τις δηλώσεις αυτές για να δημιουργήσουν ζήτημα από το πουθενά».
Για προσωπικές απόψεις του Π. Καμμένου έκανε λόγο ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, ο οποίος επισήμανε πως δεν πρόκειται για κυβερνητική θέση και δεν έχει συζητηθεί στα αρμόδια όργανα. Μάλιστα έκανε ένα ακόμα βήμα, επισημαίνοντας πως ο ίδιος έχει ταχθεί υπέρ της μελλοντικής κατάργησης της υποχρεωτικής στράτευσης και των ανδρών.
Μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε, η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη δήλωσε πως «δεν υπάρχει ρωγμή στην κυβερνητική συνεργασία». Συνέχισε επισημαίνοντας πως «όταν ξεκίνησε η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ήταν γνωστό ότι οι Ανεξάρτητοι Ελληνες είχαν τις δικές τους θέσεις σε διάφορα θέματα». Παράλληλα προανήγγειλε πως όταν πάρει «σάρκα και οστά» η πρόταση θα τεθεί σε διαβούλευση προκειμένου να ακουστούν διαφορετικές απόψεις και να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο.
Αντιπολίτευση
Για... «ωραίες δεξιές προτάσεις» έκανε λόγο ο βουλευτής της ΝΔ Αδ. Γεωργιάδης, θέτοντας το ερώτημα «με τον ΣΥΡΙΖΑ τι σχέση έχουν;». Ο ίδιος είπε ότι η υποχρεωτική στράτευση των γυναικών δεν τον βρίσκει σύμφωνο αλλά είναι υπέρ της εθελοντικής.
Μετά το δημοσίευμα του «Εθνους της Κυριακής» είχε υπάρξει οξύτατη αντίδραση από το ΠΑΣΟΚ και από το Ποτάμι, με σκληρή κριτική στο πρόσωπο του Π. Καμμένου. Η απάντηση από τους Ανεξάρτητους Ελληνες ήταν σε υψηλούς τόνους, με πυρά να εκτοξεύονται και προς τα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης.
Αναφορικά με το θέμα το ΚΚΕ επισημαίνει πως η υποχρεωτική στρατιωτική θητεία για την πρόσληψη των γυναικών υπηρετεί την περαιτέρω στρατιωτικοποίηση των σωμάτων ασφαλείας, ενώ ψευδεπίγραφα εμφανίζεται ως μέτρο ισότητας. Παράλληλα υπογραμμίζεται πως η δημιουργία στρατιωτικών λυκείων αποκόβει 15χρονα παιδιά από τη γενική εκπαίδευση και τα εντάσσει στη στρατιωτική εκπαίδευση, στέλνοντάς τα από τον δάσκαλο στον στρατό.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΚΚΑΛΙΑΡΗ
 
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: O ΣΥΡΙΖΑ... αποστρατεύει το σχέδιο Καμμένου
O ΣΥΡΙΖΑ... αποστρατεύει το σχέδιο Καμμένου
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhJDVdfOiAe5K_4hvWiKIPxD6pATvbn2YOI3qWKhdWiabvs-SPpQ6xQ0I3HYDcqqsm85Zizi2mBNYxpdJ8OOe7EhZqPUJlfD8OpFGEa9OvAERNBKpypc6UWDis_Yl_5YQ1K9XLtdV9-GhX8/s400/assets_LARGE_t_420_54615838_type12713.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhJDVdfOiAe5K_4hvWiKIPxD6pATvbn2YOI3qWKhdWiabvs-SPpQ6xQ0I3HYDcqqsm85Zizi2mBNYxpdJ8OOe7EhZqPUJlfD8OpFGEa9OvAERNBKpypc6UWDis_Yl_5YQ1K9XLtdV9-GhX8/s72-c/assets_LARGE_t_420_54615838_type12713.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2015/12/o_30.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2015/12/o_30.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy