Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Λέρος -Παρίσι: Ένας από τους δράστες του Stade de France ήταν στο ελληνικό νησί στις 3 Οκτώβρη!

 
Το κουβάρι του μακελειού στο Παρίσι αρχίζει να ξετυλίγεται και φαίνεται πως έχει και χρώμα... ελληνικό. Όπως είχε αποκαλυφθεί νωρίτερα, οι γαλλικές αρχές απευθύνθηκαν στις ελληνικές, με ένα συγκεκριμένο ερώτημα: Αν δύο συγκεκριμένα άτομα είχαν περάσει από την χώρα μας.
Ειδικότερα, οι γαλλικές υπηρεσίες είχαν ζητήσει από τις ελληνικές αρχές να ελέγξουν αν έχουν περάσει απο την χώρα μας δύο συγκεκριμένα άτομα, που τους απασχολούν στο πλαίσιο των ερευνών για τις τρομοκρατικές επιθέσεις.Αυτό τελικά φαίνεται πως επιβεβαιώνεται. Όπως αναφέραμε νωρίτερα, πηγές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, τόνιζαν πως οι ελληνικές αρχές είναι σε συνεχή επικοινωνία με τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες και τις υπηρεσίες άλλων ξένων χωρών, σε επίπεδο ανταλλαγής πληροφοριών και ήδη έχουν αναλάβει δράση σε ότι αφορά άτομα που ενδεχομένως να έχουν σχέσεις με τζιχαντιστές.
Οι καρποί των ερευνών απέδωσαν
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ένας από τους δράστες των επιθέσεων που σημειώθηκαν έξω από το Stade de France, είχε περάσει από την χώρα μας και συγκεκριμένα από την Λέρο, στις αρχές του περασμένου Οκτωβρίου.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι ενέργειες έγιναν βάσει σχεδίου, ενώ εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως η καταγραφή των στοιχείων του συγκεκριμένου ατόμου (και των υπόλοιπων) στη Λέρο έγινε με τα πρώτα μηχανήματα ταυτοποίησης και καταγραφής που είχαν φτάσει στην Ελλάδα από τη Γερμανία.Σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, ο άνδρας αυτός είχε βρεθεί στη Λέρο μαζί με άλλους 70 παράτυπους μετανάστες. Είχε καταγραφεί μαζί με τους υπόλοιπους και από εκεί είχε φύγει προς την Ειδομένη...
 Υπενθυμίζεται ότι οι γαλλικές υπηρεσίες έχουν στείλει από το μεσημέρι τον αριθμό του συριακού διαβατηρίου που βρέθηκε στον τόπο του τρομοκρατικού χτυπήματος, καθώς και ένα δακτυλικό αποτύπωμα δεύτερου τρομοκράτη, με το αίτημα να εξεταστεί από τις ελληνικές αρχές, αν έχουν περάσει από την Ελλάδα.
Όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ.Τόσκας, ο κάτοχος του συγκεκριμένου διαβατηρίου, είχε περάσει από την Λέρο στις 3/10/2015 όπου και ταυτοποιήθηκε με βάση τους κανόνες της ΕΕ, όπως αυτοί αποφασίστηκαν στη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό ζήτημα.
«Δεν γνωρίζουμε εάν το διαβατήριο ελέγχθηκε από άλλες χώρες από τις οποίες είναι πιθανό να πέρασε ο κάτοχος», διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός.
Η ΕΛ.ΑΣ, μαζί με την απάντηση έστειλε στην Γαλλία και τα δακτυλικά αποτυπώματα τουατόμου που πέρασε με το εν λόγω διαβατήριο από την Λέρο, προκειμένου να διαπιστωθεί αν πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο, ή κάποιον άλλον που χρησιμοποιούσε το διαβατήριο.
Σε ότι αφορά το δεύτερο άτομο για το οποίο ζητούν πληροφορίες οι Γάλλοι, η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί αν και αυτό έχει περάσει από την Ελλάδα.
Οι υπόλοιποι δράστες
Την ίδια ώρα, γαλλικά ΜΜΕ μεταδίδουν πως ένας από τους δράστες της επίθεσης στο Bataclan αναγνωρίστηκε πως είναι Γάλλος εξτρεμιστής, γνωστός στις γαλλικές αρχές, τον οποίο αναγνώρισαν από τα αποτυπώματά του. Σύμφωνα δε με τη Liberation, στα πτώματα των καμικάζι αυτοκτονίας στο Stade de France βρέθηκαν Αιγυπτιακά και Συριακά διαβατήρια. Κανένας από τους δυο δράστες δεν έχει αναγνωριστεί επισήμως.
Το "συριακό σενάριο" είναι ένα απ' αυτά που εξετάζουν οι ερευνητές, δήλωσαν οι πηγές κοντά στις έρευνες, οι οποίοι ελέγχουν τα στοιχεία σε συνεργασία με ξένες υπηρεσίες πληροφοριών, κυρίως ευρωπαϊκές.
Επιβεβαίωση Τόσκα
.Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, με ανακοίνωσή του επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ του newsit.gr.Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: "Σχετικά με την υπόθεση του Συριακού διαβατηρίου που βρέθηκε στον τόπο του τρομοκρατικού χτυπήματος. Ανακοινώνουμε ότι ο κάτοχος του διαβατηρίου, είχε περάσει από την Λέρο στις 3/10/2015 όπου και ταυτοποιήθηκε με βάση τους κανόνες της ΕΕ, όπως αυτοί αποφασίστηκαν στη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό ζήτημα.Δεν γνωρίζουμε εάν το διαβατήριο ελέγχθηκε από άλλες χώρες από τις οποίες είναι πιθανό να πέρασε ο κάτοχος. Θα συνεχίσουμε την επίπονη και επίμονη προσπάθεια κάτω από αντίξοες συνθήκες να εξασφαλίζουμε την ασφάλεια της χώρας μας και της Ευρώπης, επιμένοντας στην πλήρη ταυτοποίηση των διερχόμενων μέσω του προσφυγικού ρεύματος".
ΠΗΓΗ : newsit/ Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου


Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Λέρος -Παρίσι: Ένας από τους δράστες του Stade de France ήταν στο ελληνικό νησί στις 3 Οκτώβρη!
Λέρος -Παρίσι: Ένας από τους δράστες του Stade de France ήταν στο ελληνικό νησί στις 3 Οκτώβρη!
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiJWcfX76inJTUrRp7mIgpy4XmDOTrJQJNQQJcDyrm2n-p50VFITRIs0cpBF-i5O7vUWYc681NEpBDjQZWbSDeHUsa9SgqCZoMoJtexT21Ws3cvBl4ywbqDzOYknEJRU8poXk1A1quSd7o/s640/paris_blood_533_355.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiJWcfX76inJTUrRp7mIgpy4XmDOTrJQJNQQJcDyrm2n-p50VFITRIs0cpBF-i5O7vUWYc681NEpBDjQZWbSDeHUsa9SgqCZoMoJtexT21Ws3cvBl4ywbqDzOYknEJRU8poXk1A1quSd7o/s72-c/paris_blood_533_355.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2015/11/stade-de-france-3.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2015/11/stade-de-france-3.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy