Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Απάντηση ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού Κ. Παπακώστα για την τρομοκρατία

ΠΡΩΤΟΛΟΓΙΑ: Θα ήταν χρήσιμο η κυρία συνάδελφος να διάβαζε επί λέξει τις δηλώσεις και να μην αναπαράγει κριτικές από διάφορες εφημερίδες...

ΠΡΩΤΟΛΟΓΙΑ: Θα ήταν χρήσιμο η κυρία συνάδελφος να διάβαζε επί λέξει τις δηλώσεις και να μην αναπαράγει κριτικές από διάφορες εφημερίδες, οι οποίες και στις δικές μου δηλώσεις και στου κ. Κοτζιά προσπάθησαν να περάσουν τις απόψεις των τουρκικών εφημερίδων. Δεν πειράζει όμως. Θα εξηγήσω στην κ. Παπακώστα και στους συναδέλφους Βουλευτές τι ακριβώς συνέβη.

Πρώτα απ’ όλα, η δήλωση την οποία έκανα ήταν την περίοδο που η Ελλάδα οδηγείτο εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η λύση που πρότεινε ο κ. Σόιμπλε ήταν να φύγει η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και να πάρουμε μια ανθρωπιστική βοήθεια 40 δισεκατομμυρίων ευρώ. Η λύση αυτή θα μετέτρεπε τη χώρα σε μια αποθήκη τριών εκατομμυρίων ανθρώπων.

           Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, ότι τρία εκατομμύρια μετανάστες στην Ελλάδα δεν θα μπορούσαν να ήταν «φυλαγμένοι» για να μην φύγουν την επόμενη μέρα και να φτάσουν στο κέντρο της Ευρώπης. Η Ελλάδα, λοιπόν, σταθεροποιημένη και ισχυρή θα ήταν η πύλη της Ευρώπης, η πύλη αυτή που οφείλει η Ευρώπη να την προστατεύει ως σύνορα δικά της και όχι απλώς ως σύνορα της Ελλάδας.

Η διόγκωση των μεταναστευτικών ροών από τις περιοχές της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής προς τη Νότια Ευρώπη είναι και ανθρωπιστικό θέμα που αφορά περισσότερο τους πρόσφυγες, αλλά αναδεικνύεται και σε μια τεράστια ασύμμετρη απειλή για την εθνική άμυνα και την ασφάλεια των ευρωπαϊκών κρατών.

Γι’ αυτό τον λόγο, εξάλλου, στα Συμβούλια Υπουργών του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης όταν επεξεργάζοντο διάφορα σενάρια για τον Βορρά της Ευρώπης σε σχέση με πιθανή πυραυλική επίθεση της Ρωσίας στην Πολωνία και ούτω καθεξής, εμείς επισημαίναμε ότι το πραγματικό πρόβλημα είναι εδώ. Είναι εδώ, διότι έχει αναφλεγεί η Βόρειος Αφρική και η Μέση Ανατολή, διότι δεν υπάρχει σταθεροποιημένη καμιά χώρα στη Βόρεια Αφρική πλην της Αιγύπτου.

Στη δε Μέση Ανατολή, οι τζιχαντιστές και οι ισλαμοφασίστες με αρχή την απαγωγή των δύο Ορθοδόξων Ιεραρχών έχουν μετατρέψει όλη τη Μέση Ανατολή σε ένα πεδίο όπου απειλούν, δολοφονούν, βιάζουν, ελέγχουν τη ροή του λαθραίου πετρελαίου, ελέγχουν τα ναρκωτικά που έρχονται από το Αφγανιστάν, ελέγχουν την παράνομη διακίνηση όπλων.

Είναι φυσιολογικό, λοιπόν, μέσα στα θύματα του ισλαμοφασισμού στη Συρία, τα θύματα που είναι οι ίδιοι οι Σύροι πολίτες που έρχονται ως πρόσφυγες να σωθούν και περνούν μέσα από την Ελλάδα ως χώρα transit για να φτάσουν και να βρουν ένα καλύτερο μέλλον στην Ευρώπη, να έχουν διεισδύσει και ακραία στοιχεία. Δεν χρειάζεται να έχει κανείς ιδιαίτερες πληροφορίες. Καταλαβαίνει ότι τα ακραία αυτά στοιχεία, όπως απειλούν οι ίδιοι με βίντεο τα οποία κυκλοφορούν εδώ και τρία χρόνια, ήθελαν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην Ευρώπη.

Έτσι, αυτό το οποίο εμείς ζητήσαμε με τη μορφή του αιτήματος και προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και προς το ΝΑΤΟ είναι να ενισχυθούν οι δυνατότητες των ελληνικών Υπηρεσιών με μηχανήματα. Μετά από αυτή την έκκληση εστάλησαν περίπου 30 μηχανήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να γίνονται οι δακτυλοσκοπήσεις. Μάλιστα τα μέτρα που πήρε η Ελλάδα είναι μέτρα τα οποία πέτυχαν. Όποιοι πέρασαν από εδώ κατεγράφησαν.

Θα σας πω, όμως, κ. Παπακώστα, κλείνοντας, και θα απαντήσω και στη δευτερολογία μου, ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν έχει καμία σχέση. Τον έλεγχο στα σύνορα τον έχει το Λιμενικό Σώμα, η Ελληνική Ακτοφυλακή και η Ελληνική Αστυνομία. Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Πολεμικό Ναυτικό συνδράμουν εκεί που θα χρειαστεί, χωρίς να είναι η πρώτη επαφή εκείνου που παραβιάζει τα σύνορα της χώρας, και αυτό με απόφαση του Κώστα Καραμανλή.

Λυπάμαι δε που έρχεται Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας να αμφισβητήσει την πολιτική που ο Κώστας Καραμανλής προέβλεψε από το 2007, ζητώντας τη δημιουργία ευρωπαϊκής Ακτοφυλακής και απέμπλεξε το Πολεμικό Ναυτικό.

Αντιλαμβάνομαι, όμως, ότι πλέον η συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ είναι τέτοια που πάτε στα λόγια του Γιώργου Παπανδρέου, που ήθελε να εμπλέξει τότε το Πολεμικό Ναυτικό στις επιχειρήσεις του Λιμενικού Σώματος.
Τέλος, θέλω να σας πω ότι στα θέματα της Άμυνας θα ήταν καλύτερα να υπάρχει μια συνεργασία. Έχετε τόσα πράγματα να κάνετε αντιπολίτευση, που θα ήταν χρήσιμο στην άμυνα να υπάρχει μια συνεργασία όλων των κομμάτων και να φτάσουμε σε εποχές που ο προϋπολογισμός της άμυνας θα ψηφίζεται από όλα τα κόμματα.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι από τη δική μου πλευρά και από την πλευρά του Δημήτρη Βίτσα, είμαστε διατεθειμένοι στα θέματα της άμυνας να έχουμε μια πλήρη συναίνεση με το σύνολο της Βουλής των Ελλήνων.
Όμως δεν θα δεχθούμε να εμπλέκουμε την άμυνα σε υποθέσεις οι οποίες είναι άσχετες με το έργο της. Και η μετανάστευση είναι ένα άσχετο θέμα. Βοηθάμε εκεί που μπορούμε, η ΜΟΜΑ χτίζει τα hot spots εκεί που έχει δυνατότητα στα νησιά, στέλνουμε φαγητό, όταν δεν υπάρχουν άλλα μέσα, για να δοθεί φαγητό στους πρόσφυγες.

ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ: Λυπάμαι που δεν το αντιληφθήκατε, αλλά θα σας θυμίσω ότι το 2007 - 2009 που αναφέρθηκα εγώ, οι σημερινοί Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με τους οποίους συνυπάρχετε, ο κ. Βορίδης και ο κ. Γεωργιάδης, μαζί με τον κ. Πλεύρη, ζητούσαν την παρέμβαση των Ενόπλων Δυνάμεων για να αντιμετωπίσουμε τη μετανάστευση.

Σας ερωτώ: Με ποιους από όλους είστε; Με τον Καραμανλή του τότε ή με τους σημερινούς συνεταίρους σας και διεκδικητές της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας;

Θέλετε να βάλουμε το Πολεμικό Ναυτικό να βουλιάξει τις βάρκες με τα δίχρονα παιδιά και τις έγκυες γυναίκες μέσα; Εάν αυτό θέλετε, πείτε τε το μας. Αυτό είναι εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων. Το να προφυλάσσουμε τα σύνορά μας από μια εχθρική απειλή μπορούμε να το κάνουμε. Το να βάλουμε Έλληνες αξιωματικούς και στρατευμένους να πνίγουν δίχρονα παιδιά δεν είναι αρμοδιότητα των Ενόπλων Δυνάμεων και οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, οι Έλληνες αξιωματικοί δεν θα μπορούσαν να το κάνουν αυτό.

Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας εάν χρειαστεί θα διασφαλίσουν την ασφάλεια της χώρας από απειλή. Το ότι πρόκειται περί αποβάσεως πρέπει να το καταλάβετε. Είχαμε τρεις φορές τον πληθυσμό της Μυτιλήνης σε μετανάστες και κυρίως σε πρόσφυγες κατά 80%, οι οποίοι πέρασαν τους δύο τελευταίους καλοκαιρινούς μήνες. Δεν θα ζητήσουμε βοήθεια; Δηλαδή, εσείς πιστεύετε ότι ο κ. Αβραμόπουλος, που προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία και είναι σήμερα Επίτροπος, αυτά τα χρήματα τα οποία στέλνει στην πατρίδα μας δεν θα πρέπει να τα στείλει; Δεν θα πρέπει να ενισχυθούν τα hot spots; Δεν θα πρέπει να ενισχυθεί το προσωπικό;

Το καταλαβαίνετε ότι υπάρχουν λιμενικοί, οι οποίοι εργάζονται 18 ώρες την ημέρα και για να σώσουν ζωές πέφτουν μέσα στη θάλασσα, στο παγωμένο Αιγαίο;

Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να προασπίσουν ανά πάσα στιγμή και τα χερσαία και τα υδάτινα και τα εναέρια σύνορα, όμως δεν πρόκειται να δολοφονήσουν μωρά παιδιά στη μέση του Αιγαίου. Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα.

Ακούγονται διάφορα για εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στα θέματα εσωτερικής ασφάλειας. Το Σύνταγμα της Ελλάδας είναι ξεκάθαρο. Το άρθρο 48 του Συντάγματος ενεργοποιεί τον ν. 566/1977, περί κατάστασης πολιορκίας. Μόνο τότε. Γιατί βλέπουμε τα φαινόμενα στρατιωτών στις Βρυξέλλες ή στο Παρίσι.

Στην Ελλάδα το Σύνταγμα απαγορεύει στις Ένοπλες Δυνάμεις να έχουν εμπλοκή στην εσωτερική ασφάλεια της χώρας, εκτός εάν η χώρα κηρυχθεί σε κατάσταση πολιορκίας, όπου τότε αναλαμβάνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις να συντονίζουν την Αστυνομία και το Λιμενικό. Ελπίζω και είμαι βέβαιος ότι δεν θα φτάσουμε σε αυτήν την κατάσταση ποτέ.

Ας αφήσουμε, λοιπόν, τις Ένοπλες Δυνάμεις να κάνουν τη δουλειά τους όπως πρέπει να την κάνουν. Σας βεβαιώνω ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι πανίσχυρες σε ηθικό, σε μέσα, και οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας όταν χρειαστεί να προασπίσουν την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και την εθνική κυριαρχία θα το κάνουν, ανάλογα με τις αρμοδιότητές τους.
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Απάντηση ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού Κ. Παπακώστα για την τρομοκρατία
Απάντηση ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού Κ. Παπακώστα για την τρομοκρατία
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhajwUJjIlVGHtcN0xOjBJpAD2dvax2byEBz9kdcKPjG-Egpu_BEJBHm9HglomfdMqicFRG3hCMtYWIQ8FEClgkzuFpimrWcPiRKjFQwAt8dXAaeONL2AkB2Y37RgI4iOhTTrlSIr0Ub50/s400/kammenos.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhajwUJjIlVGHtcN0xOjBJpAD2dvax2byEBz9kdcKPjG-Egpu_BEJBHm9HglomfdMqicFRG3hCMtYWIQ8FEClgkzuFpimrWcPiRKjFQwAt8dXAaeONL2AkB2Y37RgI4iOhTTrlSIr0Ub50/s72-c/kammenos.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2015/11/blog-post_936.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2015/11/blog-post_936.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy